reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Jeszcze prośba nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie narzucaj swojej magazynowej wiedzy z otoczenia w jakim się przekręcasz, okręcasz, wykręcasz... nie wiem co jeszcze robisz tak czy inaczej nic dobrego to nie wnosi ;)

a Ty swoje z wprowadzaniem w błąd, mimo że podałam argumenty... a Ty jedyne, co robisz, to obrażasz, bo masz taki kaprys. żenada.
serio, nie wiem jakim cudem informacje zebrane ze strony szpitala są dla Ciebie "magazynową wiedzą" i co tu do rzeczy mają "odczucia", oraz w jaki sposób przytoczenie informacji z tejże strony jest "narzucaniem". dokładnie właśnie prezentujesz postawę "jestem najmądrzejsza, a Ty nie umiesz mi przyznać racji", czyli to, co zarzucasz mi. jesteś naprawdę śmieszna (;

reklama
Ja tam tez się nigdy nie poczułam urażona przez Angi. Dziewczyny dajcie spokój, mnie też często irytuje dużo rzeczy ale stwierdzam, że to tylko forum i szkoda tracić nerwów. Najlepiej zamknąć laptopa i odwiedzić forum po jakimś czasie i będzie po sprawie..
Co do ortografii to stwierdzam, że to przykład z d*** wzięty, bo nie wszystkim chce się dokładnie pisać na klawiaturze, to nie dyktando. Każdy pisze jak mu wygodniej.

Ja już w domu, wróciliśmy wczoraj o 21, dwa razy staliśmy w korku na całe szczęście z klimatyzacją w aucie bo tak to bym umarła. Dzisiaj dużo roboty, szara rzeczywistość - pranie, sprzątanie, obiad no i tak jak piszecie pora spakować torbę do szpitala.. :szok:
Musze poszukać jakieś ogólnej listy bo nie mam o tym zielonego pojęcia a na stronie mojego szpitala niema nic napisane..

Cześć dziewczyny .. nie ma co się kłócić bo to zle wpływa na maleństwa ..
Angi ja tydzień temu pytałam o GBS i nie ma potrzeby robienia go jeśli ma się cięcie bo i tak w szpitalu dostaniesz antybiotyk a w ciąży go nie leczą .. dlatego ja nie robię .. jeszcze 10 dni i zobaczę swoją małą księżniczkę :) :)))

Ja na stronie przeglądałam co potrzeba dla mamy i dzidzi.. dla dziecka jedynie pampersy , chusteczki i pieluszki tetrowe .. ale ja zabieram również własne ubranka i kosmetyki .. mam sporo od siostry to wybiorę takie w razie jakby miały się zgubić w szpitalu .. tylko myślę ile takich komplecików zabrać..bo wiadomo to uleje , tu ubrudzi .. wezmę więcej bo czeka mnie cięcie i mój ginek powiedział że 4-5 dni w szpitalu zostanę .. w sobotę lub w niedzielę zacznę pakować torbę do szpitala bo nie mam jeszcze nic a nic .. ani łóżeczko nie stoi jeszcze ze strachu ... R zrobi to jak będę w szpitalu ... jakoś do końca nie wierzyłam że uda mi się donosić tą ciążę po tym obumarciu w 14 tygodniu .. a jednak :) jeszcze troszkę i będę najszczęśliwszą mamą na świecie :)

Ja generalnie do szpitala biorę wszystko co mi sie przyda przy maluszku, czyli: ubranka, pieluchy, pieluchy tetrowe, chusteczki, krem do pupy, sól fizjologiczna, gaziki jałowe, octanisept, butelkę na mleko, szczoteczkę do włosów, kocyk. Dla siebie: podkłady na łóżko i do majtek, majtki siatkowe- chociaż zamiezam byc w nich chwile a pozniej zakładać bawełniane bo pamietam po pierwszej cc ze mi sie te szwy w ranie zaczepiały o ta siatkę, krem na sutki, kosmetyki, ręczniki, koszule do karmienia, ze 2 staniki do karmienia, szlafrok, wkładki laktacyjne, dokumenty:) to chyba tyle.
Jutro mam wizytę to sie bedziemy umawiać na termin cc. Zreszta jutro sie dowiem wszystkiego.

Martyska zobacz w wątku szpitalowym wrzucałam swoją listę, ona jest bardzo rozbudowana, bo jedni mogą chcieć coś inni coś innego. Sprawdzona już dwa razy i myślę, że nic nie brakuje, jak ktoś jest wymagający:)

Angi, Olga - szkoda czasu i energii na kłótnie. Lubię Was obie dziewczyny mimo, że zgadzam się z Wami. Olga masz zwyczaj wypowiadania się w sposób, który sprawia, że inni czują się gorsi. Nie wiem skąd to się bierze, ale wiem, że nie masz złych intencji i sama tego nie czujesz. Z koleji Angi jak ktoś Cię wkurzy to robisz się bardzo nieprzyjemna. Uważam, że Twoje teksty do Olgi, które zacytowałaś z FB są bardzo nieprzyjemne. Wiem, że żadna z dziewczyn na forum nie chce celowo nikogo obrażać, bo przecież nie po to tu jesteśmy. Wiecie, że w 99% przypadków ludzie nie dostrzegają swojej winy? W związku z tym krytykowanie jest bez sensu i tylko budzi urazę. I nie wiem, co napisać na koniec:D

Miłego dnia wszystkim!

Ja tak samo nie wiem co brac a czego nie ...wiem tyle ze musze wszystko...

Ja mam lepiej, bo prawie niczego nie musze. Dla dziecka ewentualnie chusteczki nawilżanie i smoczek. Resztę zapewnia szpital. A dla mnie musze wszystko prócz piżamy i podkładów. Koszule jedna spakowałam (tak jak przy poprzednich porodach ale wtedy nie została użyta) spakowałam tez podkłady, bo szpital zapewnia tylko 2 opk a ja nie chce się prosic o dodatkowe.

Angie nie czytałam waszej debaty na Fb i nie wiem kto co na kogo napisał, ale nie wiem po co w sumie to wyciągać na forum i o tym debatować. Chcecie to se pogadajcie na Priv. Nie każdy się musi z każdym zgadzać, a mnie się nie chce czytać teraz 20 postów czy ktoś się czuł kiedyś urażony przez kogoś czy nie.

U mnie obchodu nie było jeszcze. Ale się ruszyło. Jakieś mają badania robić itp, może coś się już zdecydują.

reklama
ja już kiedyś mówiłam, że zdaję sobie sprawę z tego, że czasem się mądrzę i niestety mam tendencję do bycia "wszechwiedzącą", ale nigdy nie miałam zamiaru nikogo dołować, także jeszcze raz przepraszam, jeśli ktoś przez moje gadanie się poczuł gorszy. natomiast uważam, że takie rzeczy powinno się załatwiać prywatnie i bez sensu to było z FB na forum przenosić.

ja do szpitala zabieram to, co napisano na stronie szpitala + trochę własnych rzeczy, bo wydaje mi się, że mogą się przydać (chociażby o majtkach siateczkowych nie wspomnieli w ogóle). i o dziwo spakowałam się w jedną torbę i kosmetyczkę dodatkową, nie wiem jakim cudem, nawet mi się pieluchy jednorazowe upchały.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry