reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ja odebralam wyniki i bieda mi bo wyniki do endokrynologa mam fatalne a trzy miesiace temu mialam w normie...
TSH-4,68 na poczatku ciazy mialam 4,25 a norma do 4,20
FT3- 2,81 2,0-4,4
FT4-0,68 0,93-1,71

odrazu mowie ze leki biore systematycznie biore letrox 50 i jodid 100

Ewczis wg mnie masz ewidentnie zbyt małą dawkę. Norma 4,20 już dawno nie obowiązuje i poziom TSH powinien być do 1,5. Wolne hormony natomiast w połowie normy, więc tu też zbyt nisko.

Patrzę na wasze komentarze dotyczące snu i... zazdroszczę! Od 7 miesiąca prawie nie sypiam (w pierwszej ciąży było to samo). Zmęczona jestem niesamowicie, ale kładę się i się zaczyna. Nie mogę przestać się kręcić, cała lewa strona ciała jakaś odrętwiała, z prawej bolą żebra. Dzisiaj byłam na trzecim masażu, miałam całkowicie wypadnięty krąg i rwę kulszową. Nie wspomnę o skurczach, które pojawiają się coraz częściej. Na szczęście jestem w miarę spokojna, bo przerabiałam to już w pierwszej ciąży jakieś 3 tygodnie przed porodem było to samo i miałam rozwarcie. Teraz też jestem pewna na 90%, że mam chociaż sprawdzałam sama, bo w UK to jest ciężkie...Czas więc spędzam głównie łóżkowo, chociaż wczoraj w ramach dnia dziecka odwiedziliśmy Londyn i oceanarium, które bardzo spodobało się mojemu synciowi. Wystarczyło to, żeby noc znowu ze skurczami była - takie jak mocna miesiączka i uczucia rozwierania w środku. Coś czuję, że mój maluch do 14 lipca nie dotrwa w brzuchu, ale mam nadzieję, że jeszcze chociaż te 3 tygodnie poczeka.

Patrzę na wasze komentarze dotyczące snu i... zazdroszczę! Od 7 miesiąca prawie nie sypiam (w pierwszej ciąży było to samo). Zmęczona jestem niesamowicie, ale kładę się i się zaczyna. Nie mogę przestać się kręcić, cała lewa strona ciała jakaś odrętwiała, z prawej bolą żebra. Dzisiaj byłam na trzecim masażu, miałam całkowicie wypadnięty krąg i rwę kulszową. Nie wspomnę o skurczach, które pojawiają się coraz częściej. Na szczęście jestem w miarę spokojna, bo przerabiałam to już w pierwszej ciąży jakieś 3 tygodnie przed porodem było to samo i miałam rozwarcie. Teraz też jestem pewna na 90%, że mam chociaż sprawdzałam sama, bo w UK to jest ciężkie...Czas więc spędzam głównie łóżkowo, chociaż wczoraj w ramach dnia dziecka odwiedziliśmy Londyn i oceanarium, które bardzo spodobało się mojemu synciowi. Wystarczyło to, żeby noc znowu ze skurczami była - takie jak mocna miesiączka i uczucia rozwierania w środku. Coś czuję, że mój maluch do 14 lipca nie dotrwa w brzuchu, ale mam nadzieję, że jeszcze chociaż te 3 tygodnie poczeka.

Ja mam dokladnie to samo i ze spaniem i ze skurczami i tez nie sadze zebym do lipca doczekala

Ja już wyje po nocach, bo zmęczona, że się na nogach słaniam a nie mogę uleżeć. Odpuszcza koło 4-5, a po 7 wstaję z młodym do szkoły.. W dzień też mało kiedy jest mowa o chociażby 30 minutowej drzemce :( Nie jesteśmy jeszcze do końca gotowi, a sił na przygotowania zero :/

Dokładnie. Zapomniałam jeszcze dodać, że jak w pierwszej ciąży mój brzuch do końca był wysoko pomimo rozwarcia, tak teraz opadł już z 2-3 tygodnie temu i czuję malucha baaardzo nisko. Przy każdym ruchu główką dosłownie jakby się wypychał.

Julia bardzo Ci współczuję.

Ewczis ja badam hormony ft3 ft4 co miesiąc, bo w ciąży zmienia się zapotrzebowanie. Masz zdecydowanie za małą dawkę, choć teraz na szczęście maluch produkuje swoje hormony. A jak Ty się czujesz? A po porodzie z dawki się stopniowo schodzi i też często robi badania. A Ty miałaś badane atg i atpo i usg tarczycy bo nie pamiętam?

reklama
Mialam te wszystkie badania robione ...ale badania co wizyte czyli co 3 miesiace.. A teraz wlasnie yak mysle czy od tego moge miec Cukrzyce ciazowa ... Bo tarczyca zle funkcjonuje

Do góry