reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Majka trzymam kciuki.

angi-wawa zdrówka dla Oliwii

enter ja polecam chusteczki z Netto - mają bardzo rozsądną cenę.

Uśpić dwójkę 1,5 rocznych dzieci w jednym pokoju to duże wyzwanie....już to wiem :)

Dobranoc

reklama
A ja dziś zaliczyłam wizytę u dentysty... Niestety jeszcze dwie się szykuję. Zdecydowałyśmy, że nie będziemy robić wszystkich zębów, tylko te które trzeba teraz - resztę na jesieni. Zdecydowałam się jednak na znieczulenie, przekonała mnie dentystka. Ponoć więcej adrenaliny potrafi się wytworzyć u osoby, która odczuwa ból i jest w stresie, niż jest zawarte w dawce znieczulenia, więc wolałam nie ryzykować.

majka567, powodzenia na wizycie, daj znać co i jak... Szpital to nie wyrok, a na taką szyjkę też są sposoby (szwy czy pessary).

Jako ciekawostkę mogę dodać, że dziewczyna ode mnie z pracy urodziła dziecko w 20 którymś tygodniu (bliżej 25 - nie pamiętam dokładnie niestety) i maluszka udało się uratować i rozwija się po pobycie w inkubatorze itp. teraz już nawet normalnie. Medycyna teraz działa cuda!

A ja odliczam dni do usg połówkowego, jeszcze tydzień!! :)

Witam dziewczyny w ten słoneczny jednak mroźny dzień:)
Mam dobry humor bo przesunęli mi wizytę u ginekologa o 1 dzień także 25 lutego może dowiem się kto mieszka w moim brzuchu o ile maluch nie będzie się kamuflował:)
Mój mąż tak pragnie syna, że jestem ciekawa jak zareaguje jak się okaże że dziewczynka:D -ja była bym bardzo zadowolona:-)
Wy już mówicie o połówkowym a gdzie mi do tego:) no ale jak prawie zamykam listę lipcową to nie ma się co dziwić.

Wczoraj miałam w domu nalot rodziny z dzieciakami... wszystko by było ok jak by nie to że dwójka maluchów została przywieziona z ospą... Mam nadzieję że jak już przechodziłam ospę to mi to nie zaszkodzi ani dziecku??;/ no cóż niektórzy nie pomyślą że chore dzieci mogą zarażać...

hej
jak dziś pięknie na dworze :-D
zimno bo -4 C ale takie wiosenne słońce, my dziś spacerkiem do p-la poszliśmy i aż mam więcej zapału do pracy w domku :-)
hmmm może trochę poprasuję :-)
a wiecie od ponad 4 m-cy zrobiłam dziś sobie kawę z ekspresu i jem lody:zawstydzona/y: ciekawe czy po tej kawie będzie mnie bolał żołądek... oby nie
Majka &&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte żeby było dobrze
Ola, Gurek, Thriade witajcie :-)
Aneczka jak byłam w 6 tygodniu to mój synek miała ospe byłam z nim w domu na L4 tylko ja go smarowałam i myłam i nie dostałam nic bo już ospę miałam za dziecka, także jak odchorowałaś to luuz ;-)
Mi wczoraj gin zalecił bym do następnej wizyty poszła do internisty, zrobiła ekg i do stomatologa. Byłyście już?

Cześć dziewczyny!

majka trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

angi Zdrówka dla Córci!!!!

Trzymam kciuki za wizyty :-)

Ja dzisiaj miałam fatalną noc... Zosia obudziła się o 23 z potwornym płaczem i bólem ucha:wściekła/y: Po Ibum jakoś zasnęła, ale co chwilę się budziła i "Mama, mama". Całą noc z nią przesiedziałam:-( Od rana już jest ok. Czekam, aż nasza pani doktor przyjdzie do przychodni i zadzwonię- antybiotyku nie da, bo Zośka do jutra bierze antybiotyk:eek: Zobaczymy...
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi- ale wizyta mało kosztowna bo tylko morfologia i mocz. Pewnie następnym razem będzie glukoza...

Kati,ja dostałam wpis o obowiązkowej wizycie u internisty+ekg i u stomatologa,gdy mialam zakladana kartę ciąży....Ja już mam to za sobą,zalatwilam...

Majka trzymam :thumbup:

Piszemy tak o ciśnieniu....Ja przed ciążą zaczynałam dzien od kawy,by mnie głowa nie bolała,a teraz nawet zapachu nie jestem w stanie znieść....

Tak fajnie na zewnątrz,że aż mi tyłek zmarzl,bo do płaszcza sie nie mieszcze i teraz w kurtkach zasuwam....

Heej :) witam się porannie :)
tak tak przez aparat pomyliło mi się :tak: chyba z tych emocji ... samopoczucie dobre chociaż cały czas bym spała ale niestety obowiązki mi na to nie pozwalają .. :-D mi się ten czas ciągnie najchętniej to bym już przytuliła swoje maleństwo :-) jeszcze plus minus 18 tygodni i maluszek będzie z nami . Moje dzieci już doczekać się nie mogą :-D:-D super że tak reagują na nowego członka rodziny .
W sobotę zaczynamy 21 tydzień :tak::tak: jutro popielec i tylko odliczać 40 dni do świąt suuuper :-)

Cześć mamusie, nie wiem czy to mi się coś ubzdurało ale chyba była dodana gdzieś lista co trzeba kupić dla maluszka :confused:
Szukam i szukam już godzinę i za nic nie mogę znaleźć. Liste rzeczy do szpitala znalazłam a tego nie mogę.. Jak by któraś wiedziała gdzie to jest ukryte to bardzo proszę o pomoc :zawstydzona/y:
Ja tymczasem biorę się za sprzątanie piętra, sypialnia i cały ten bajzel ciuchowy. A tak po za tym to nawet się dobrze czuje- nic nie boli, spać się nie chce no no no, czyżby nastał lepszy okres:-)
Tylko widzę, że waga szaleje.. kolejny kilogram wskoczył, czyli już razem 5 ;/ Wszystko było by fajnie gdyby te kg były rozłożone - 1 kg msc a nie na początku nic a teraz 2 kg wciągu 2 tyg ;// :no:

A ciśnienie mam od początku niskie... taka moja uroda stąd też częste bóle głowy:wściekła/y:
Kawkę pije zawsze z rana bo mi pomaga , wcześniej potrafiłam wypić nawet 3 :-p
Trochę się boję tego badania na glukozę bo w dwóch poprzednich ciążach wykryto u mnie cukrzycę ciążową i byłam w szpitalu na obserwacji .
Słyszałam że to wychodzi w każdej następnej ciąży . Badanie mam już 5 marca także zobaczymy co się z tego urodzi ale jestem dobrej myśli :tak: ta ciąża mimo wieku ( w tym roku 30 lat ) przechodzi całkiem dobrze .

reklama
enter ja kiedyś piłam kawę bo mi smakowała, potem przestałam na jakieś 1,5 roku a potem znów piłam jedną, ale od początku ciąży nieee. Natomiast dziś wypiłam bo miałam smaka, tylko nie rozpuszczalną a taką z ekspresu ciśnieniowego i zobaczymy.
Ja nadal chodzę w płaszczu rozm. 38 i kilka osób mi mówiło ty w ciąży a nie widać, a jak rozpięłam płaszcz to : ooo jaki ładny brzuszek okrąglutki ;-)
karolina ja po kawie obowiązkowo zawsze piję szklankę wody, zeby dostarczyć minerały które kawa wypłukała. Ty sie najbardziej z nas wszystkich chyba nie mozesz doczekać rozwiązania ;-)
No i co mi tu piszesz o wieku! kobitko ja urodziłam pierwsze w wieku 28 lat a teraz bedę mieć 32 i czuje sie młodo :-D jakbyś była po 40-stce to jeszcze bym zrozumiała ale 30 lat!!!
martyska ja takiej listy nie kojarzę, ogólnie pisałyśmy na wyprawkowym co kupić ale żeby ktoś liste robił - nie pamietam

Do góry