reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Thriade na szczęście bóle przeszły... To przez tą prace. Na następny dzień pracowałam leciutko i jest o niebo lepiej :)

Warto pic sok żurawinowy na zapalenie pęcherza a raczej początki :) Zawsze jak coś czuje, że mnie łapie pije karton takiego soku i jest lepiej. Chyba nie ma przeciwwskazań do takiego soczku? :p
Lepiej nie czekać na rozwój sytuacji i zacząć działać nawet jeśli to fałszywy alarm.

reklama
Paulla, dobrze, że jest lepiej.

Teraz jakby mi przeszło trochę.. Zobaczę jak będzie w nocy i ew. rano zawiozę próbkę do Medicover (mam na szczęście pojemniczek w domu).

Ja rozmawiałam z dentystką (naprawdę dobrą, z doświadczeniem) i mówiła, że te znieczulenia są bezpieczne i że właśnie w drugim trymestrze najlepiej robić zęby.
Ja też wyrwałam dolną ósemkę w ciąży (nie wiedząc o tym, że w niej jestem) i ginekolog powiedział, że to nie ma wpływu na ciążę. Ja na Twoim miejscu jeśli robi się stan zapalny to bym wyrwała to co konieczne. Potem może być gorzej, jakieś zapalenie się zrobi, bakterie, też ciężej znieczulić dziąsło jak jest w nim ropa itp. Ja chodziłam z tą moją ósemką z 10 lat, nie mogłam się zdecydować, a teraz żałuję, że tak długo się z nią męczyłam (ciężkie czyszczenie, ból dziąsła, popsuła mi siódemkę). Poszłam naprawdę do świetnego chirurga, polecanego, załatwił sprawę w 20 min (usunięcie chirurgiczne, z rozcinaniem dziąsła), wygoiło mi się super (jeśli się zdecydujesz to chętnie podzielę się informacjami na temat pielęgnacji po zabiegu), niepotrzebnie panikowałam. Sama niedługo się umówię do dentysty bo już wiem, że mam 3 ubytki i koronę do zrobienia, więc trochę tych znieczuleń będzie.

Ja natomiast mam najgorsze zaparcia od samego poczatku ciazy :( staram sie prowadzic diete wypijam co najmniej 2l wody sliwki jem na potege :D i nic nie pomaga... Do tego nie wiem czy wy tez macie bole glowy. U mnie zaczely sie ze 2 tyg temu i boli od rana do wieczora :( czasem przestanie na 1-2 dni i znow sie zaczyna. Juz sie zaczynam bac chociaz mam nadzieje ze to sprawka hormonow.

Tak Was czytam i współczuję Wam tych przeżyć z denystami. Ja odpukać mam świetne zęby - 4 plomby, z czego ostatnia zakładana jakieś 12 lat temu.

Witam was , mnie od wczoraj strasznie boli głowa ale domyślam się że to z powodu niskiego ciśnienia.
Do tego mam zaparcia i wzdęcia nie do wytrzymania...

Jak tam wasze podbrzusze ?? boli coś??? czy wy też macie uczucie jakby was piersi mocniej bolały??

Cześć kochane w sobotni poranek. U mnie ze zdrowiem co raz gorzej. Mam okropny kaszel, głowa ciągle boli, przy każdym kaszlnieciu mam odruch wymiotny.. syrop z cebuli juz się robi a na śniadanie kanapki z twarozkiem i dużą ilością cebuli. :(
U nas wczoraj były takie wichury, że drzewa łamało, samochody wywracaly się w czasie jazdy, masakra! Ja jak wyszłam z pracy to ledwo na nogach mogłam ustać. U mojego T na częściach zerwalo dach z warsztatu, zalalo kupę części, masakra strat na kilka ładnych tysiecy.. :(
Moje piersi juz nie bolą, podbrzusze tez nie. Z objawów została mi tylko senność.

Pamiętam ze ktoś pisał coś o wyrwanie zęba. Ja miałam wyrwanego 2 dni temu, mój gin powiedział żeby się pozbyć chwasta, tym bardziej ze juz mamy takie czasy ze są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży i nic nam to nie zagraża. Mi zostały już tylko dwa zeby do naprawy, wole nie ryzykować żeby po porodzie zostać bez połowy szczęki jak moja siostra :D

Witam was , mnie od wczoraj strasznie boli głowa ale domyślam się że to z powodu niskiego ciśnienia.
Do tego mam zaparcia i wzdęcia nie do wytrzymania...

Jak tam wasze podbrzusze ?? boli coś??? czy wy też macie uczucie jakby was piersi mocniej bolały??

Jak sie źle przekręce,za szybko wstane to ciągnie,nadal jak mam kichnąć to łapie się za brzuch,tak też troszkę pobolewa,powiem Wam,że jak siedzę to mam brzuch pod cyckami :eek:
A cycki znowu dokuczają

reklama
Do góry