reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

asia asia cieszę się że wszystko dobrze :-)

pani olga pocieszę cię ja się skupić nie mogę już od 2 miesięcy te codzienne mdłości od rana do wieczora mnie dobijają jak bym chciała żeby na święta czuć się już normalnie .........;-)

właśnie przeczytałam artykuł na bb o noworodkach i pierwszych dniach w domu i trochę jestem tym wszystkim przerażona nie wiem jak ja sobie poradzę :szok:

reklama
Kunda,bardzo mi przykro!trzymajcie się.

Dwa słówka po wizycie...dzidziuś super,ma ponad 2,6 cm :).termin z usg wychodzi idealnie z tym z OM.jest tylko mały problem z szyjka...jest z niej małe krwawienie przez niewyleczona nadrzerke....ale się zestresowalam,ale grunt,że to krwawienie nie jest z jamy macicy!To tyle....padam dziś na twarz....

Dobrej nocy mamuśki :)!

Hej dziewczyny:) pracuje do wieczora i nie nadazam z czytaniem Was a co dopiero zeby cos wtracic:) ale bede probowac choc od czasu do czasu sie wtracic :) teraz tak pobieznie czytam ostatnie dni i ktos pisal ze nie zmierzyl gin cisnienia... ja bylam juz dwie wizyty i nie mam karty ciazy ani razu mi cisnienia nie mierzyl... a chodze prywatnie... to normalne??

Witajcie dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeżeli mnienoczywiscie przyjmiecie :)
Jestem w 11tyg ciazy, a dokładnie to jutro juz 12tydz bedzie. Termin mam na 3Lipca.
Chciałam sie Was zapytać, tych które chodzą na NFZ, ile razy przysługuje USG? Czy każda kobieta ma badanie prenatalne? Duzo pytań mam, ogólnie to moja pierwsza ciąża niestety jestem zmuszona zmienic ginekologa i czekam na wizytę 30grudmia dopiero...lecz chyba przejdę sie prywatnie zeby wiedziec czy wszystko ok z dzidzia przed świetami.
Jedno zdjecie juz mam, z 5tyg ale nic nie widac, tylko pęcherzyk płodowy:)
Jestem ciekawa jak to z tymi wizytami

Hej :)
Dawno mnie tu nie było.:zawstydzona/y:

W niedziele miałam ciemne plamienie a do tego jestem przeziębiona.Dziś byłam u lekarza ale za dużo to mi nie pomogła:sorry:
w piątek lecę do gina ( 2 tyg wcześniej niż się umawialiśmy) ze względu na to jednodniowe plamienie i przeziębienie.

Pytam o skierowanie do kardiologa,bo mam tętno od 80 do 120 to mi nie chciała dać ;o tylo mam sobie iśc do swojego gina

Czy tylko mnie tak bolą piersi i już nie mieszczą się w staniku?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny które są lub chorowały .. mam niemiłosierny i katar i podwyższoną temperaturę.. co brałyście lub bierzecie na przeziębienie póki nie jest za pózno .. Ja się cholernie boję.. bo rok temu jak dowiedziałam się o tym że moja ciąża jest obumarła to lekarz spytał czy byłam chora.. a ja byłam.. i teraz znów jestem.. boję się o maleństwo a wizytę mam dopiero w poniedziałek... do tego dziwne bóle brzucha.. coś jakby mi się stawiał..

Witajcie dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeżeli mnienoczywiscie przyjmiecie :)
Jestem w 11tyg ciazy, a dokładnie to jutro juz 12tydz bedzie. Termin mam na 3Lipca.
Chciałam sie Was zapytać, tych które chodzą na NFZ, ile razy przysługuje USG? Czy każda kobieta ma badanie prenatalne? Duzo pytań mam, ogólnie to moja pierwsza ciąża niestety jestem zmuszona zmienic ginekologa i czekam na wizytę 30grudmia dopiero...lecz chyba przejdę sie prywatnie zeby wiedziec czy wszystko ok z dzidzia przed świetami.
Jedno zdjecie juz mam, z 5tyg ale nic nie widac, tylko pęcherzyk płodowy:)
Jestem ciekawa jak to z tymi wizytami

Witamy wśród lipcówek :)
Wizyty z USG na nfz masz 3. Nie wiem czy ta pierwsza nie powinna być właśnie z dokładnym pomiarem kregosłupa i kości nosowej, potem połówkowe ok 20tc no i ostatnie jakoś chyba 36-38 tc Niestety dokładniej nic nie powiem chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie ale że USG na nfz jest 3 jestem akurat pewna :)

karolina859 wiem łatwo powiedzieć ale nie denerwuj się nie potrzebnie :) Mleko miód i czosnek to mnie stawiało na nogi, herbatka i kocyk, herbata z bzu podobno też nie zła.
Ogólnie czosnek ma świetne właściwości bakteriobójcze więc warto jeść go nawet z kanapką w plasterki i pod plasterek jakiejś szynki czy sera.

Super nawet się nie zorientowałam że Oliwka zasnęła ehh

reklama
hej dziewczyny :) ja dale się czuje bardzo dobrze zero obawów, wizyte mam za tydzien wiec mam nadzieje z z dzidzią wszystko bedzie dobrze i rosnie zdrowo.
jutro wazny dzien bo mam miec przedłużą umowe o prace i odrazu chce poinformowac szefa o ciazy ciekawe jak to przyjmie :)

Do góry