reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Co do paznokci to pamiętam kiedyś pospolite ruszenie tu na bb jak napisałam że nie wolno mieć pomalowanych ze względu na właśnie barwę skóry pod paznokciem w razie np nie planowanej cesarki czy coś. ;) Wtedy nie które jeszcze twierdziły że można mieć jasny lakier, a część deklarowała że zdejmie jeden paznokieć :-)

Ja ryzykować nie zamierzam tak czy inaczej rąk nie maluje, nogi tak już mam zrobione od 2 tyg więc po 10-tym tez wpadnę na jakieś uzupełnienie właśnie przez klapki by jakoś to wyglądało.
Po porodzie możliwe że zaproszę manikiurzystkę do domu jest tyle mobilnych kosmetyczek że warto rozpatrzeć taką możliwość ;) No i bobas z nami i w swoim domu raczej nie będzie większego problemu by np przewinąć lub nakarmić tak przynajmniej to widzę :)

Martyska coraz mniej miejsca więc ruchy słabsze poleż trochę po dokuczaj głaszcząc brzuch :) Ja już mniej więcej kojarzę aktywność młodego więc w miarę to idzie ogarnąć Nie stresuj się chyba że bardzo Cię to martwi to może warto pojechać na IP niech podłącza pod ktg czy coś

Ooo widze, że fatycznie u nas sezon truskawkowy pelną gębą :D
Dziś jeszcze poczekam na te ruchy, może faktycznie ma leniwy dzień .. albo ruszała się jak coś robiłam i nie zwróciłam na to uwagi.
Poczekam jeszcze, ale jak do jutra wieczora się mała nie zbierze to się chyba wybiore na ip.

O Angi, też pamiętam to poruszenie ! :D Ale z tego co kojarze to największy problem miała Monia :-)
Ja pomimo, że na dłoniach od 2 lat ciągle mam akryl na paznokciach to bez gadania ide i sciągam. Jedyne czego się boje, to tego w jakim stanie będą moje paznokcie bo nie oszukujmy sie ale po takim czasie mogą być miękkie jak papier..
A są tu kobietki które paliły przed ciążą ? Planujecie wracać do papierosów czy mówicie stanowczo NIE ? ;)

Ja miałam żele i kilka razy ściągałam (miałam takie fazy) i faktycznie paznokcie będą trochę do d... Ale ja zawsze robiłam tak, że je po prostu obcinałam co chwilę jak najkrócej (żeby się nie złamały same jakoś za głęboko i nie rozdwajały) i po kilku tygodniach odrastały już twarde. Do tego smarowałam je kremem do rąk (nie lubię tych takich odżywek do paznokci co są jak lakier, nigdy mi nie pomogły), żeby nie były takie suche, tylko bardziej elastycznie.

Co do palenia to się dziwię, jak już tyle miechów w ciąży się nie pali to po co do tego wracać?

Palenie bleeeeeeeeeeee.... mój mąż od czasu do czasu pali - łojjj jak ja nie lubię jak on śmierdzi potem.....

Teraz ruchy będą coraz słabsze, raczej rakie rozpychanie, przeciągnia, naciąganie... ale bolesne (przynajmniej u mnie)....

Ja jestem fanką hybrydy, próbowałam w ostatnim czasie tytanu i też jestem zadowlona - mniej niszczy pazury niż hybryda.
Teraz już mam zdjęte, odpoczywają sobie.
Ale po porodzie wracam do pazurów.

O tym tytanie mi przyjaciólka mówiła - bardzo zadowolona z tego jest, muszę obadać sprawę po porodzie. Ale na stopy polecam hybrydę, jest miększa i bardziej jak lakier (ale świetnie się trzyma - nie straszna jej plaża - słona woda, piach), ale to ma swoje zalety, bo w butach nie powinno nic uwierać, łatwiej przyciąć takie paznokcie itp.

reklama
Do góry