reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Świetnie laska z apteki sprzedała mi tydzień temu leki od II trymestu, po prostu cudownie :/ dopiero teraz zauważyłam na opakowaniu od II trymestr... katastrofa :(

reklama
nie denerwuj się.. czasem leki na ulotce mają inny termin od kiedy można brać go ( choć lekarze je przepisują) ja miałam tak w 1 ciaży że brałam lek choć nie powinnam bo zmienili od kiedy można go przyjmować.. szkoda że już nie pamiętam co to było ale czasem naprawdę można je brać, Najlepiej weź opakowanie i zapytaj się w innej aptece i zobaczysz co ci powie.

Paulla-ltn ja tam całą ciążę w leginasach latałam i teraz też muszę zapasy zrobić, dłuższa bluzka, tunika i dzidziol nie marznie:)
nanulika &&& może będzie już szansa <3 zobaczyć
ninex rośnie rośnie, a jak coś zjem to już nawet przez koszulkę widać, że to nie taki "przytyty" brzuszek, tylko ciążowy z antenką heheh

Świetnie laska z apteki sprzedała mi tydzień temu leki od II trymestu, po prostu cudownie :/ dopiero teraz zauważyłam na opakowaniu od II trymestr... katastrofa :(
no z witaminami trzeba uważać, gdybyś dostała na odwrót było by mniej biedy a ale w tych może być za dużo witamin jak na ten etap

też macie dzisiaj takiego lenia?

Ja od wczoraj mysle ze mam wzdęcia bo przeciez na brzuch jeszcze za wcześnie a tu okazuje sie ze to rzeczywiście moze byc juz brzuszek :)
Wzdęć nie miałam mieć po czym bo wszystko prawie zwracam do porcelany ;)
Jeansy mnie cisną w pasie, wczoraj jak jechałam autem musiałam rozpiąć a to były te luźniejsze ;)

Ja od wczoraj mysle ze mam wzdęcia bo przeciez na brzuch jeszcze za wcześnie a tu okazuje sie ze to rzeczywiście moze byc juz brzuszek :)
Wzdęć nie miałam mieć po czym bo wszystko prawie zwracam do porcelany ;)
Jeansy mnie cisną w pasie, wczoraj jak jechałam autem musiałam rozpiąć a to były te luźniejsze ;)
heheh to nie wzdęcia robi się balonik:)

Ja już na bardziej luźne przeszłam, pewnie jeans nie założę już he he lepiej.. kupiłam nową parę, kilka dni wcześniej zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży :/ ale spoko będą - w sam raz po, jak dojdę do siebie mam nadzieję :)

No staram się nie denerwować lepiej że teraz się zorientowałam niż za jakiś czas
Tuptam z nogi na nogę, już nie mogę się doczekać poniedziałku. Wczoraj byłam u lekarza ale z czym innym i były tam przyjęcia do ginekologa tak mnie korciło żeby wejść no ale jak zobaczyłam opinie na necie to stwierdziłam ze nie ma co kombinować :D

Co do ćwiczeń w pierwszej ciąży bardzo chciałam chodzić na basen, niestety lekarz zabronił raz że jesień potem zima i wiosna to takie miesiące że o przeziębienie łatwo a po basenie o przewianie nie trudno, dwa że skupisko bakterii. Zalecił tez ograniczenie miejsc publicznych typu kina teatry marekty itd więc słabo :(

Ja już na bardziej luźne przeszłam, pewnie jeans nie założę już he he lepiej.. kupiłam nową parę, kilka dni wcześniej zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży :/ ale spoko będą - w sam raz po, jak dojdę do siebie mam nadzieję :)
(
heh to ja kupiłam dwa biustonosze, odstawiłam córę od cyca - po prawie 2 latach, to myślę coś "im" się należy po ciężkiej pracy i kupiłam takie lepsze, firmowe no yyyy cóż są już za małe, wróciły do pudełek hehe

Hej dziewczyny czytam czytam i końca nie było widać a nie pisałam do Was od piątku. Co do tych brzuszków to ja tez myślałam ze urósł mi bo dużo jem (obrzeram sie słodyczami) ale jak patrzę w lusterko to jest tak fajnie zaokrąglony wiec może sie myliłam. Współczuje Wam mdłości i wymiotów, mnie mdlilo przed dwa dni tylko a teraz zupełnie nic :)
W poniedziałek pierwsze usg juz sie nie mogę doczekać :)

reklama
Ja jestem spokojna po wczorajszej wizycie.Dostalam od lekarki czopki dopochwowe wczoraj,bo cos tam zaswedzialo....i czytam dzis a tam jak byk-niewskazane dla kobiet w 3 pierwszych miesiacach ciazy.I ja mam je brac...mam obawy.Co za baba.Najpierw probowala mi upchnac witaminy,3 razy mowilam, ze nie chce..a teraz te czopki.Musze zmienic lekarza...a tak sie cieszylam,bo to Polka i zawsze razniej po polsku i u rodaczki...
Loop jesli biegasz dopiero od paru miesiecy to odpusc sobie...marsze,szybkie spacery....bieganie w ciazy obciaza glownie stawy kolanowe....polecam pillates....marsze....plywanie...a z tego co wiem to chodakiwska ma tez programy dla ciezarnych i dla mam po porodzie.odtywiaj sie zdrowo....nie objadaj slodyczami...pij duzo wody :)

Do góry