reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Witam nowe mamusie:-)

Kurcze wyszlo mi jakas wysypka a wizyta dopiero w nastepna srode.
Macie smaki? ja dzis musialam sobie na obiad zrobic makaron z serem bo już tupal za mną:-)

reklama
Dziekuje za kciuki ;) Ja juz po.Zarodek w macicy
..az sie poryczalam z radosci ;) Ostatnia mies 12 pazdziernika...myslalam ze 6tc a tu bejbik ma prawie 2 cm...wiec 8tc i termin na 10 lipca.Dziewczyny stawiam koktalj waniliowo bananowy ;) Na zdrowie!!! Moja czterolatka dostala w nocy 40 stopji goravzki..dzis katar i zolty gil.Spalam sama w dzieciecym pokoju a Lea z tata.Dzis syrop z czosnku...soczki malinowe i cyryna.

Jaam same antysmaki :( Zero apetytu....wmuszam....pozniej mnie mdli...niedobrze mi non stop.I zapachy.....fuuuuuuj.Tez zrobilam makaron z sosem serowym...zjadlam wlasnie jedna lyzke i nie moge wiecej....niech to minie.

Hej witam :* można dołączyć? Mam na imię Magda, mam 26 lat, mieszkam pod Warszawą. 1 listopada zrobiłam test - wyszły dwie kreseczki :) Dzień wcześniej od lekarza usłyszałam, że nie mam szans na ciążę, gdyż wyniki progesteronu są tragiczne ;) a tu taka niespodzianka.
Jestem obecnie w 7t.3dc. Tydzień temu, w srodę bylam na usg - widziałam bijące serduszko. Dostałam też zalecenie wykonania szeregu badań, ale jako że mam abonament pracowniczy w luxmedzie, a u gina byłam prywatnie w moim mieście (lekarz super) to jutro idę do ginka z luxmedu :) Mam nadzieję, ze da mi skierowanie na te badania... po co mam płacić z 200 zł. jak mam je w pakiecie.... mam nadzieję, że lekarz zrobi tez mi jutro usg... to moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję!!!
Nikt jeszcze o niej nie wie.. oprócz męża oczywiście :) rodzinie myślę, że powiem w święta najwcześniej, jak nie później. Obecnie jestem tydzień czasu na l4 (tzn. od piątku) ponieważ dostałam straszliwych mdłości i wymiotów.... poszłam do lekarza internisty i dostałam zwolnienie na tydzień... już wszystkiego na te wymioty probowalam, ale nic nie działa..tylko chyba częste jedzenie... strasznie mnie to męczy i boję się, co to będzie jak w poniedziałek wrócę do pracy i co chwila do kibelka będę musiała biec... :( No i tyle dziewczyny. Trochę się rozpisałam :)

Ladybird współczuje złego samopoczucia bo mam to samo. Jakies dwa tyg temu miałam smaku na makaron i jadlam przez kilka dni ale juz mi przeszło. Najgorsze ze mam na cos smaka, zjem i oddaje do porcelany... Ehh zycie...
Frida88 witamy. Tobie tez współczuje złego samopoczucia, ale tez musisz to niestety przeżyć jak my wszystkie. W poprzedniej ciazy wymiotowalam do samego porodu :(

Ostatnia edycja:
Mam termin na 19 pewnie szybko zleci teraz tylko martwie się, oby do stycznia a potem już w pracy lżej bo teraz nawet nie mam żadnego potwierdzenia i zbyt dużej ulgi nie mam,
Zastanawiam się, czy nie pójść w grudniu na prywatne USG bo do 5 stycznia to kupa czasu a tu już widzicie serduszko i zaraz macie kolejne wizyty... Co prawda koszt nie mały tu u mnie ale wydaje mi się, że będę mogła spokojnie się cieszyć jak już zobaczę, że jednak cos tam rośnie :)

Dziewczyny co polecacie na przeziębienie? Wiem, że ta miksturka z czosnku i mleka ale fuu...
A wiecie czy taką witaminę C musującą mogę pić? Bo podobno rutinoscorbinu nie przez jakieś tam substancje co są w środku ale na tej witaminie nie jest nic napisane o ciąży...

Pozdrowionka i mam nadzieję, że przez internet Was nie pozarażam :-)

reklama
Paulla ja bym nie wytrzymała do stycznia :D
A co do przeziebienia to ja polecam Oscilococinium - mi ostatnio bardzo pomogło, 4 fiolki i byłam zdrowa znów :D

Do góry