reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Tak z innej beczki to mi się trochę przykro zrobiło.
Moja cholera poszła na pępkowe wczoraj. Super, ale zamiast wrócić o jakiejś przyzwoitej porze wrócił o.... 6 rano.
Przespał pół dnia i tyle.
Jestem chora, gluty po kolana a ten jeszcze fochy stroi. Już nie wspomnę że o jakiejkolwiek pomocy w domu czy przy dziecku mogę zapomnieć. Sama rano zwiozłam (logiczne pan przecie w stanie nie był, a ok 17 sama odebrałam).
Czasami mam go serdecznie dość, nawet te czasami staje się coraz częstsze i nerwowo nie daje z nim rady. Koleżanka doradziła bym go opierdzieliłą, ale z nim jak do ściany tak jak by włączał "off" na czas mojego gadania. Czuje że jak będzie tak dalej (a z Oliwią wiele pomocy też nie wykazał) to długo tak z nim nie pociągnę. :-:)-:)-:)-(

PS Czy tylko ja dzisiaj cały dzień nie mogłam zalogować się na bb :/ ?

reklama
Z tego co pamiętam za badanie na toksoplazmozę płaciłam chyba 39zł, miałam je robione z całym pakietem badań na różyczkę itd.

Ja za Toxo płaciłam 58 zł
A zus ma obowiązek wypłacić zasiłek do 30 dni od daty dostarczenia mu L4, jeśli się spóźnia musi zapłacić odsetki.

hej
Ostatnio jakoś siły nie mam na bb :zawstydzona/y:
A ja o dziwo po glukozie sie dobrze czułam ;-) Enter nawet hamburger w Mc Gasiu nie pomógł na mój meeega głód ;-):zawstydzona/y::-D
Karolina ja bym biegła na te toxo od razu ja płaciłam ok 25 zł, koszt nie duży a będziesz od razu wiedzieć a to baaaardzo ważne badanie.
Ja pojemniki też jałowe kupuje od 1 ciąży
Dziewczyny na zgagę starajcie sie jeść pokarmy zasadotwórcze a unikajcie kwasotwórczych.
W 1 ciąży miałam meega zgagę a teraz "odpukać" na razie nic. Ale dietę zmieniłam
Produkty zakwaszające i alkalizujące organizm - acidosa, acidoza
Dieta zasadowa: które produkty odkwaszają organizm?

cześć dziewczyny!
nie było mnie kilka dni bo mam problem z internetem.. jak już wszystko się unormuje postaram się częściej udzielać :-)
ja póki co trzymam sie dobrze, zmęczona bardziej tylko jestem, dzidziuś fajnie kopie..
Gratuluje wszystkim wizyt!
karolina, trzymam kciuki by wszysko dobrze sie ułożyło!
miłego wieczoru:-)

angi no bo te większe ciuszki są ok ale bodziaki jak pomacałam to jakieś takie szorstkie i nie było wcale 56 tylko 62......za to w podobnym sklepie TXM24 świetne półśpiochy polskie kupiłam po 11zł;-)

a co do faceta to chyba każdy ma swoje za uszami mój też mnie nie raz tak wkurzy że brak słów cóż poradzić ideałów nie ma niestety :no:

Hej mam pytanie do tych z was ktore juz sa na zwolnieniu, po jakim czasie dostalyscie pierwsze pieniadze z zusu ? Ja z zusu powinnam dostac pieniadze za ostatnie 8 dni lutego a oni sie z tym wogole nie spiesza :/

ja jestem na zwolnieniu od grudnia i dostaje kase normalnie tak jak wczesniej w tym samym dniu co dostawalam wynagrodzenie

ja jestem na zwolnieniu od grudnia i dostaje kase normalnie tak jak wczesniej w tym samym dniu co dostawalam wynagrodzenie

Bo to zalezy. Jesli pracujesz w firmie zatrudniajacej wiecej niz 20 osob to normalnie firma ci placi a w przypadku mniejszej czekasz na listonosza od zusu :) ja pracuje na dwa etaty w wiekszej i mniejszej placowce i tak wlasnie w pierwszej ciazy jedna wyplata normalnie na konto od pracodawcy a druga przynosil listonosz

reklama
Bo to zalezy. Jesli pracujesz w firmie zatrudniajacej wiecej niz 20 osob to normalnie firma ci placi a w przypadku mniejszej czekasz na listonosza od zusu :) ja pracuje na dwa etaty w wiekszej i mniejszej placowce i tak wlasnie w pierwszej ciazy jedna wyplata normalnie na konto od pracodawcy a druga przynosil listonosz

aha no tak ja pracuje w duzej korporacji to dlatego bez zadnych opoznien :-)

Do góry