reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny jestem!
Po tamtym badaniach nie poddałam się i zrobiłam kolejne badanie moczu. I co ? patrze a tam ilość leukocytów ujemna.. zadzwoniłam do mojej lekarki to powiedziała, że mam dziś zrobić kolejne badanie i jej donieść wyniki i wtedy zobaczymy co robić. I na szczęście dzisiaj ilość wyszła 4-6 a norma do 5 więc nie jest źle. Byłam już u niej to kazała mi tylko brać urosept żeby wytępić bakterie i to wsio- antybiotyk pomógł. Moze w pon pojemnik był nie czysty lub nie wiem co to było że był tak wzrost. Albo Wasze kciuki chyba na prawde działają cuda !! :*

U mnie ten tydzień był cięzki bo zamartwiałam się tym szpitalem, więc byłam nie do życia. Nawet czuć było, że malutka odczuwała mój smutek bo za każdym dłuższym rozmyślaniem i denerwowaniem się to ona była bardzo ruchliwa. Ale teraz już spokój. Nadrobiłam zaległości na forum ogarnęłam w domu a zaraz biore się za wystawianie aukcji na allegro żeby troche mojemu T pomóc :)
Ja od zusu jeszcze nie dostałam żadnych pieniążków bo jestem na zwolnieniu od 13 więc dopiero 13.04 mija miesiąc. Ale z tego co czytałam można założyć sobie konto na stronie zusu ( tylko tak i tak trzeba się do niego wybrać żeby się podpisać ze to na pewno twoje konto ) i na stronie jest wszystko wypisane - kiedy zostaną wypłacone pieniążki i w jakiej kwocie.

Karola trzymaj się, koniecznie daj znać po badaniach :*

reklama
Martyska, jak masz takie dziwne wyniki itp. to na następny raz kup / poproś w laboratorium (nie wiem jak to się u was odbywa) o pojemnik STERYLNY na posiew. Bo ja się niedawno dowiedziałam, że są dwa rodzaje. Zwykłe (niezafoliowane) na badanie ogólne i specjalne sterylne (tak samo wyglądają, ale są zafoliowane) na posiew. I teraz zawsze w medicoverze biorę te na posiew. Też ostatnio mi wyszły bakterie i potem posiew był jałowy, więc żeby nie latać w kółko i wyeliminować zanieczyszczenie pojemnika lepiej od razu robić w sterylnym.

Ostatnia edycja:
Martyska, jak masz takie dziwne wyniki itp. to na następny raz kup / poproś w laboratorium (nie wiem jak to się u was odbywa) o pojemnik STERYLNY na posiew. Bo ja się niedawno dowiedziałam, że są dwa rodzaje. Zwykłe (niezafoliowane) na badanie ogólne i specjalne sterylne (tak samo wyglądają, ale są zafoliowane) na posiew. I teraz zawsze w medicoverze biorę te na posiew. Też ostatnio mi wyszły bakterie i potem posiew był jałowy, więc żeby nie latać w kółko i wyeliminować zanieczyszczenie pojemnika lepiej od razu robić w sterylnym.

dokładnie tak samo robię, zawsze proszę o jałowe nawet a zwykłe badanie moczu, bo po co się denerwować.

Malf,mi lekarz powiedział to samo o toxo....

Erzsebeth,ja dostaje o czasie,parę dni po skończonym l4.

Thriade,tak ZUS to wiadomo Zakład Utylizacji Szmalu no i owoc żywota twojego je ZUS

martyska,to dobrze,że teraz wyszło oki. Ja też w aptece kupuje jałowe kubki.

Ja dzis po glukozie...myślałam,że tam zasne,na szczęście kati mnie rozbudzala... Wyniki mam takie 82,89,95....To znaczy,że oki czy jak? przez resztę dnia nie umiałam wrócić do formy, senna,roztrzesiona wewnętrznie,ciągle odbijalo mi się glukoza....

Dziękuje dziewczyny za wsparcie .
Tak toxo muszę zrobić koniecznie , mam pytanie do dziewczyn które chodzą prywatnie do ginka.. ile płaciłyście w laboratorium za te badanie ?
Na krzywą wybieram się w przyszłym tygodniu , przy okazji zrobię sobie morfologię i posiew moczu .
Malutka dzisiaj szaleje . Myślę jak jeszcze mogę dotlenić te łożysko żeby lepiej funkcjonowało .. mój doktorek mówi że jest jak filtr i jeśli się zapcha to może dzidzia przestać się rozwijać a co gorsza może umrzeć ... :( teraz boje się jeszcze bardziej niż kiedykolwiek ...

Nie boj sie Karola. Mysle ze gdyby bylo bardzo zle to skierowalby cie na szpital. Po prostu uwazaj na siebie.
Z tego co pamietam to za toxo płaciłam prywatnie 50 zł

Witam Was dziewczynki . Dobrych wieści nie mam , wczorajsza wizyta mnie zaszokowała .. Dzidzia rozwija się póki co prawidłowo ale mam zwapnione łożysko , mam zrobić badania w kierunku toxo . Nie wiem co mam o tym myśleć . Miesiąc temu wszystko było w porządku a tu taki cios ... lekarz powiedział że może to doprowadzić do zahamowania rozwoju dzidzi ...

Potwierdzone - to dziewczynka . Śliczna jest .

Oj.. :/ Karola będzie dobrze, tak jak dziewczyny mówiły zrób toxo i usg i ewentualnie u innego lekarza potwierdź usg bo szczerze Twojemu lekarzowi i jego kompetencjom za to że nie wysłał Ci już na początku ciąży na toxo to nie za bardzo zawierzam. Nie ważne jak dobre robi wrażenie to są po prostu podstawy :(

Witajcie Dziewczyny, jestem w 23 tygodniu ciąży, mam termin na 19.07 i jest to moja pierwsza ciąża. Każdy dzień dostarcza nowych przeżyć nowych odczuć...nie jest lekko bo ciężko znosiłam pierwsze tygodnie, schudłam 6kg i nadal jeszcze do mojej wagi sprzed nie wróciłam...zdążyłam już wylądować w szpitalu i prawie się odwodnić - jakaś infekcja tydzień temu...doznałam na własnej skórze jak to jest być przerzucanym ze szpitala do szpitala...a tak to typowe dolegliwości jak Wy...bóle kręgosłupa, niestrawność i mdłosci do dziś...nastroje zależne od samopoczucia...zapisałam się tu bo w tym wszystkim fajnie jest mieć bratnie dusze, wymienić się radosciami i smutkami, wesprzeć i dać nawzajem kopa...odczuwam wyraźne ruchy dziecka bo widziałam że pisałyscie o tym...niezłe uczucie czyż nie? :)

Witaj wsród lipcówek :) A wiesz już może co nosisz pod serduszkiem? I skąd jestes?

Ja tez nie mam na nic siły, wszystko mnie męczy, mam zgage i nic mi sie nie chce. Tak juz ma być do końca ???

No prawie jeszcze dojdą opuchnięte nogi :-)

heyka ja dziś byłam na badaniach w labo wynik wieczorem .................wczoraj tak mnie kuło przy chodzeniu z lewej strony na samym dole myślałam ze to coś od pęcherza ale dziś już nie boli może to było od skakania ze stołka w górę i w dól przy myciu okien,....................

po za tym przekonałam się dziś na własnej skórze że na wyprawkę najwyższa pora w każdym sklepie te ubranka tak po upychane pościskane i najlepsze że rozmiary 56 na samym dole trzeba kucać schylać się i w ogóle aż mi gorąco się robiło plecy mokre no masakra:szok:

byłam w pepco nic tam nie ma wzięłam tylko body z napisem córeczka tatusia i więcej tam nic nie kupię bo jakość materiału do kitu........... i jeszcze w rampersie 3xpółśpiochy i2x body no i tyle na więcej nie starczyło mi sił i cierpliwości chyba resztę zamówię online tym bardziej ze działa już H&M online a tam mają fajne ciuszki dla maluszków............

a zulugulka mnie też zgaga meczy okropność przed ciążą nie wiedziałam co to jest ;-)

Ja już zrobiłam zamówienie online :D baaardzo dobrze że uruchomili :))) A w sklepie stacjonarnym dla znajomej kupiłam zestaw myszki miki body legginsy czerwone i czapka czarna z uszami super :)))
A co do pepco ja mam pół szafy rzeczy Oliwi i 3/4 dla syna stamtąd ;) i jakościowo też nie jest źle zwłaszcza przy wzroście takich brzdąców ;) he he

reklama
Ja dziś po wizycie, mała super rośnie, ale dziś miałam problemy z ciśnieniem, rano aż miałam mroczki przed oczami i szum w uszach, nie miałam siły na nic, serce łomotało, a na wizycie to porażka 160/73, mam iść do internisty z tym, mam nadzieję, że to chwilowy skok :no:

Ja za toxo płaciłam 30zł.

Enter - masz dobre wyniki glukozy, też tak samo się czułam :p

Do góry