reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Na wszystkie pytania odnośnie wyprawki odpowiedź niestety brzmi: Dzieci są różne. Mój synek dostawał szału jak coś mu "blokowało ruchy" i otulaczek kompletnie się nei sprawdzał.

reklama
Kładę się spać dziewczynki , zajrzałam żeby sprawdzić co u Was :)
Też brałam luteinę i duphaston do połowy ciąży ale mój lekarza stwierdził że jeśli nic niepokojącego się nie dzieje wystarczy nospa i magnez i dużo odpoczynku . Ja też myślałam że będę miała problem z donoszeniem tej ciąży po wcześniejszym poronieniu ale jest ok :) co mnie cieszy :) także jesteśmy bez leków .
Mam pytanie do dziewczyn które chodzą prywatnie do lekarza , a które miały już krzywą cukrową , ile płaciłyście za całe to badanie ?

Też brałam luteinę i duphaston do połowy ciąży ale mój lekarza stwierdził że jeśli nic niepokojącego się nie dzieje wystarczy nospa i magnez i dużo odpoczynku . Ja też myślałam że będę miała problem z donoszeniem tej ciąży po wcześniejszym poronieniu ale jest ok :) co mnie cieszy :) także jesteśmy bez leków .
Mam pytanie do dziewczyn które chodzą prywatnie do lekarza , a które miały już krzywą cukrową , ile płaciłyście za całe to badanie ?

Ja robiłam krzywa w prywatnym laboratorium, wyniki tego samego dnia placilam 19 zł. :-)

Za badanie krzywej cukrowej, morfologie i badanie moczu płaciłam 25 zł. Glukozę musiałam kupić w aptece za paczuszkę na roztwór zapłaciłam 5 zł z groszami, w niektórych laboratoriach mają glukozę i nie trzeba kupować jej w aptece musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie. Ja badania robię w Vitalabo.

Ostatnia edycja:
To powodzenia Kunda. Ja za to jade zawiezc mlodego do przedszkola i jade do pracy dostarczyc zwolnienie... normalnie sie boje...

Blacksilk używałam jakieś 2,5-3 m-ce do każdego spania. Czyli 4-5 razy w dzień i całą noc.
Zgadzam się dzieci są różne. Jedne akceptują otulacz inne nie. Dlatego my kupiliśmy go po porodzie.

A ja wstałam i musze się ruszyć i zawieść siostrzenca do szkoły.. a tak pada :( nocka nie przespana, wiec chyba wykrakalam ze dobrze śpię. W przyszłym tyg. Tez czeka mnie krew.. wr. Weekend zleciał, niedosc ze szaro ponuro to jeszcze na zajęciach byłam. ..
PS. Wiecie, że 50 twarzy greya juz można zobaczyć na internecie ? ;)

reklama
Ja dziś z domu pracuję, coś mi nos przytkało i beznadziejnie spałam i nie mogłam się zebrać do pracy. Jutro rano mam usg piersi, badania krwi i moczu i umówiłam się też od razu do internisty, bo chyba wezmę sobie jakieś zwolnienie na kilka dni, żeby mi się choróbsko jakieś nie zalęgło.

Do góry