reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Witajcie mamuśki...właśnie kończy mi się urlop w Polsce :-(
Byłam u gina,zrobiłam badanie na toxo i krzywa cukrowa. Mój łobuz nic między nóżkami nie ma-uwiecznione na zdjęciu - wszystko dobrze,szyjka 4cm ale mam za nisko położoną macice i często się stawia,mam przepisany duphaston i magnez. Duphaston dwa opakowania jedno mam wziąć a drugie w razie czego (sama nie wiem co to znaczy). Nie mogę się juz skontaktować z panią lekarz bo jutro wylatuje. Kompletnie nie wiem ile tego magnezu mam brać i duphaston jak stosować,jak długo bo to przecież hormon,podobno po 20tyg działa rozkurczowo. Czy któraś z was miała podobna sytuacja? Nie wiem co zrobić żeby nie zaszkodzić dzidzi,i jak długo czekać żeby ta macica się podniosła. Dodam że mam położenie tylne. Ratujcie!!!

reklama
Witajcie mamuśki...właśnie kończy mi się urlop w Polsce :-(
Byłam u gina,zrobiłam badanie na toxo i krzywa cukrowa. Mój łobuz nic między nóżkami nie ma-uwiecznione na zdjęciu - wszystko dobrze,szyjka 4cm ale mam za nisko położoną macice i często się stawia,mam przepisany duphaston i magnez. Duphaston dwa opakowania jedno mam wziąć a drugie w razie czego (sama nie wiem co to znaczy). Nie mogę się juz skontaktować z panią lekarz bo jutro wylatuje. Kompletnie nie wiem ile tego magnezu mam brać i duphaston jak stosować,jak długo bo to przecież hormon,podobno po 20tyg działa rozkurczowo. Czy któraś z was miała podobna sytuacja? Nie wiem co zrobić żeby nie zaszkodzić dzidzi,i jak długo czekać żeby ta macica się podniosła. Dodam że mam położenie tylne. Ratujcie!!!

Dawkę Duphastonu ustala się indywidualnie, ja brałam 3x1.
Magnez biorę nadal i również jest to dawkowanie 3x1.

Duphaston brałam od pierwszych dni ciąży aż do 18 tygodnia. Do tego luteinę, do 13tc. Powodem było to, że jestem po in vitro i leki te stosuje się zawsze po takiej procedurze.

Aaa ale już nie bierzesz,jeśli dobrze zrozumiałam? Bo to bardziej na podtrzymanie No właśnie ja mam brać tylko rozkurczowo i żeby macica mogła sobie normalnie iść w górę...ale dzięki za chęć pomocy :-) ;-)

Tak, już nie biorę, ale nie odstawiłam z dnia na dzień, tylko przez kilka dni brałam 1x1. Nie musisz się obawiać tego leku. O wiele gorsze są sterydy typu Encorton.

reklama
Najlepszego solenizantkom zdrówka przede wszystkim :-)

michasia a nie masz nr tel. do tej lekarki ? albo do jakiegoś ginekologa do którego kiedyś chodziłaś bo tak jak pisały dziewczyny to sprawa indywidualna ja też brałam duphaston 2x1 do około 14 tc ze względu na wcześniejsze poronienie ......

a my dziś byliśmy na disco polo w kinie;-) a teraz leżakujemy po obiadku .....................

Do góry