reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja biorę Falvit Mama, jeszcze brałam witaminę D3, ale przystopowałam, bo nie chcę przedawkować.
poprosiłam gina o skierowanie na kontrolę tej witaminy i zrobię następnym razem z morfologią.

a na obiad zrobiłam barszcz ukraiński i klopsiki w sosie pomidorowym :) ostatnio mamy fazę na zupy :D

reklama
karolina trzymam &&&&&&&&&będzie dobrze tylko odpoczywaj :-)

klaudia za ciebie tez &&&&&&&&

dziewczyny ja chyba jestem nie normalna zapisałam sie na usg 4d z kolorowym doplerem na poniedziałek 200zł ale jeszcze nie jestem pewna czy iść naczytałam się wczoraj o tych połówkowych jak ma to prawidłowo wyglądać a ja oprócz pomiarów nic nie mam na wydruku od lekarza ani nic o przepływach nie mówił ani o buźce czy wszystko widać w ogóle nic nie mówił na koniec wyciągnęłam z niego czy wszystko dobrze a on że jak najbardzej ale mi to spokoju nie daje co wy byście zrobiły powtórzyły badanie czy zaufały że jest ok????????????????:confused: proszę poradźcie coś

Madziula,co masz napisane na kartkach od tego lekarza? To było też 3d i 4d?? No nam opisywał to co akurat było widać,gdzie nos i dziurki,gdzie usta ,dopplera włączył,słuchaliśmy bicia serca....

Madziula,co masz napisane na kartkach od tego lekarza? To było też 3d i 4d?? No nam opisywał to co akurat było widać,gdzie nos i dziurki,gdzie usta ,dopplera włączył,słuchaliśmy bicia serca....

enter przepiszę Ci słowo w słowo a usg było zwykłe 2d i niby na jego stronie pisze ze ma kolor doppler to zadnych kolorów tam nie widziała wiec tak:
badanie rozszerzone -nieprawidłowości rozwojowych nie uwidoczniono, łozysko na ścianie przedniej i biometria płodu BPD 53mm, AC 173mm, FL 35mm, HC 205mm , akcja serca płodu miarowa, ruchy płodu widoczne, hipotetyczna masa ciała 456 gram tętno 145bpm
i tyle jeśli chodzi o małą..............

To w sumie niewiele.....a masz zdjęcia z przepływami?
Ja mam całą biometrie/anatomie czyli BPD,FOD,HC,CM,TCD,AC,FL,KOSC RAMIENIOWA, BPD/FOD, HC/AC, BPD/FL,przypuszczalna masa płodu,czynności serca,ruchy płodu,położenie płodu,lokalizacja łożyska,płyn owodniowy,pepowina,głowa,mozgowie,twarz kręgosłup,szyja/skóra,klatka piersiowa,serce,powłoki brzusznej,układ pokarmowy,układ moczowo-płciowy,kończyny,płeć,konsultacja genetyczna,analiza ryzyka w II trymestrze ,wszystko wyliczone i opisane plus 2kartki zdjęć z wymiarami.....

porównując do Ciebie to ja nie mam nic:no: a jak wygląda to zdjęcie z przepływami ???chyba też nie mam zresztą jak nie włączał doplera to skąd mam mieć chyba nie ma co sie namyślać tylko isć na te badanie........... jakieś takie mi dał zdjęcia że ja na nich nic nie widzę no główkę widzę ale też jest tylko jej wymiar nic poza tym

Jeżeli Ci to nie daje spokoju to idź. A zdjęcia mam 4 w 3d, czaszka 2x, nos i wargi 2x, narządy wewnętrzne 2x, kość w nodze 1x, śmieszna pozycja dzidzi,na której widoczne są obie stopy nad głową 1x i te przepływy (czerwono-niebieskie plamy) 4x w tym 1 z akcją serca na wykresie.

Ja mam praktycznie to samo co enter, ale zdjęcia z przepływami to nie wiem czy mam, ale przepływy badane były :) u mnie 3d było w pakiecie, ale zdjęcia też nie mam bo nie dało się zrobić sensownego :-D

reklama
dzięki enter pomogłaś mi podjąć decyzję i pójdę na to usg ........ale chyba powiem żeby mi w kartę się nie wpisywał już chyba nię bedę zmieniać lekarza bo powiedzą ze jakaś wariatka jestem co lata od jednego do drugiego ................ja nawet nie wiem co na tych fotach jest ale z tych skrótów na zdjęciach to nie wynika nic innego niż tylko to co napisałam

Do góry