reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Karolina będzie dobrze trzymam mocno kciuki.
Co do obiadu to od jakiegoś czasu chodziły za mną frytki i dzisiaj sobie je w końcu zrobię.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie przyjmujecie jakieś witaminy? Jak tak to jak sie nazywają. Ja biore prenantal duo ale zastanawiam sie nad zmiana ta kapsulka jest taka duza że aż mi sie cofa :-( Mój lekarz żadnej konkretnej marki mi nie polecił więc liczę, że może wy mi coś doradzicie.

Ja biorę pregna plus. Polecił mi ją mój doktor i tak ją biorę. Wiele dziewczyn z tad tez chyba ja bierze bo widziałam ze kiedyś jak się wypowiadaly to chwalily :) po za tym jak mój tomek był w aptece po jakieś witaminy to pani powiedziała ze ta pregna zawiera wszystko co potrzebne :)

reklama
Martyska a kwas dha też przyjmujesz? Bo ja oprócz witamin biorę też ten kwas ale jego sie na szczęście łatwo połyka.

Karolinka wszystko będzie dobrze, leż i trzymaj się zaleceń lekarza, a na pewno będzie ok. Trzymamy wszystkie kciuki a wiesz że one są magiczne:tak:

Zulugulka ja biorę Femibion Natal 2 Plus tam jest tabletka i kapsułka, bierze się obydwie na raz w kapsułce jest DHA poleciła mi je moja doktor i jestem zadowolona chociaż u nas w aptekach jest droga za pierwsze opakowanie zapłaciłam 68 zł to nie na moją kieszeń co miesiąc, ale zamawiam przez internet i ostatnio za dwa opakowania zapłaciłam z przesyłką ok. 84zł.

Karolina, na pewno będzie dobrze z dzidzią. A ty dbaj o siebie wyjątkowo mocno i słuchaj lekarza.

Co do witamin to ja mam Prenatal Clasic, ale przyznam że też mi sie zdaża zapomnieć. Do tego Magnez i Żelazo bo krewka moja marna.

Pracowity dzień dzis mam, mamy gościa na weekend którego chcemy nieco z miastem zapoznać wiec wszystko robie dzis, ciasto, mięso, sałatki.... No i jeszcze porządki.

U mnie dziś mój ulubiony tzw "obiad z przypadku". Kiedyś zrobiłam go zupełnie bez przepisu ot tak, bo to miałam w lodowce i tak mi zasmakowało, że wracam do tego wyjątkowo często :-) makaron (najlepiej razowy), brokuły, pieczarki, cukinia, mozarella, pieprz i tymianek :) mniam :)
Ogólem ostatnio mam kłopot z gotowaniem bo P. chce chudnąć. przybrało mu sie ostatnio... tylko że on nie lubi nic dietetycznego :no:

Enter, uwielbiam takie proste obiadki najbardziej :) Razem z moją starszą córką mogłybyśmy codziennie zajadać jajka :-D

ja biorę Jodid, vit D3 i K oraz C...

Kornelia, u nas też piątki bezmięsne, jak post to post,a w dodatku teraz jeszcze Wielki... poza tym jestem tego nauczona z domu i dbam o to, by i w moim tak było, nikt się nie burzy, dla każdego to naturalne.

A już mam menu na weekend, bo z powodu małej nie będę już wychodzić na zakupy....jutro naleśniki,a w niedzielę chińska mieszanka :)

Avalka no ja właśnie też biorę Prenatal tylko że duo w opakowaniu jest jeszcze dodatkowo kapsułka z kwasem dha. Tyle, że ta tabletka witaminowa staję mi w gardle bleee.
Muszę poczytać o tych witaminach co mi podpowiedziałyście i popatrzeć jaki mają skład i jak wygląda kwestia cenowa.

reklama
Do góry