reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

dzien dobry :-) ja dzis tez wyjatkowo zle spalam obudzilam sie o 4 i koniec tylko krecenie z boku na bok,

U nas szaro buro az wychodzic sie niegdzie nie chce.

zaczął mnie bolec prawy posladek boje sie ze to moze byc ta rwa kulszowa bo nie za kazdym razem boli tylko jak zle stane albo przy wstawaniu, siadaniu ehh ale jutro mam wizyte mam nadzieje ze cos mi poradzi :-)

reklama
U nas też pięknie słoneczko świeci, aż chce się żyć :tak:
U mnie nocki zadziwiająco dobre, aż wstawać się nie chce :) Ale wole nie zachwalać, żebym nie miała psikusa dzisiejszej nocy :-)

Angi, tak za rok 30 :) eh, mało we mnie optymizmu z tego powodu :) za to myśle ze do tego czasu zdąże sie jeszcze wylaszczyć :-D Najgorzej, ze mój P. jest rok młodszy i już mi wygaduje że on będzie 29 a ja 30 :) ta jego złośliwość granic nie zna :wściekła/y:

Aneczka, faktycznie dużo dzidzia waży ale może po prostu ciąża starsza? A jak inne wymiary ? u nas wszystkie wymiary wychodzą na 18tc (tak było w poniedzialek) i Klarka ważyłą 234g, lekarz mówił że megawymiarowa, bo wszystkie pomiary wskazywały na identyczny wiek ciąży, a moja ciąża faktycznie jest młodsza o tydzień niż z OM.

Przyjemności dla Was na tych połówkowych, też chętnie bym moje małe znów podglądała.. Tego chyba żadnej z nas nigdy nie za wiele.

U nas dla odmiany dzis słonecznie, na obiad rosołku wczoraj nagotowałam wiec pichcenie z głowy. Za to zmykam na małe zakupy do marketu i pewnie plac zabaw zaliczymy po drodze.

dzień dobry :) u mnie względny spokój, ostatnie 3 dni to były awantury z A. z powodu tamtej koleżanki, ale wczoraj pogadaliśmy od serca, prawie 2 godz., no i wyjaśniliśmy sobie wiele rzeczy. mam nadzieję, że teraz będzie już spokój.

dziś mam dentystę i w ogóle mi się odechciewa tam iść, bo mam mieć rozcinane dziąsło i czyszczoną kieszonkę zębową /:

Kati83- piękny ten wpis o kobiecie..
A ja wczoraj nic się nie dowiedziałam:) moja pociecha jak na złość całe usg przespała z pupcią wciśniętą w mój kręgosłup oraz zasłoniła krocze nóżkami:) hehe już nas uczy cierpliwości...
Na szczęście 10marca mam usg połówkowe to może tym razem będzie lepiej.
Poza tym wszystko z dzieckiem ok zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Mój ginekolog miał wolne i miałam wizytę u innej w zastępstwie i powiedziała mi że dzidzia waży już 600g jest to możliwe?? patrząc że termin mam na koniec lipca?

hmm trochę mi to nie pasuje nawet jeśli ciąża starsza o kilka dni chyba że starsza o jakieś 4 tygodnie ja również byłam na ostatnim usg w 18tc i maluszek miał 223gramy lekarz powiedział ze waga bdb jak na wiek ciąży i że za miesiąc czyli teraz będzie waga około 500gram także może pani doktor coś się pomyliło na połówkowym na pewno wszystko się wyjaśni najważniejsze że wszystko ok:-)

Cześć kati83, cześć enter, witam też pozostałe dziewczyny cieplutko. Mam nadzieję, że spędzę tu z Wami miło czas, no i w miarę możliwości postaram się regularnie udzielać. Właśnie – przy okazji: macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Wcześniej jeszcze jako tako u mnie było, ale teraz, mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Całe szczęście, że mam ten komfort i pracuję w domu, bo nie wyobrażam sobie teraz, że ślęczę nad ubikacją w pracy pół godziny. Niemniej jednak jest to dokuczliwe i męczy mnie, także jak macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości, to podzielcie się, proszę ;).

reklama
Cały problem w tym że mojego ginekologa nie było i miałam inną kobietę w zastępstwie. Podczas usg powiedziała mi że ciąża starsza o 3tyg i czy do tej pory się zgadzało. Mówię że na wcześniejszym usg było idealnie co do dnia. Sprawdziła wymiary na nowo i się okazało że coś ona źle wpisała i że rzeczywiście ciąża się zgadza z tym co było zakładane... może po prostu nie skorygowała na nowo wagi dzidziusia tylko podała tą z błędem.. już sama nie wiem. Na szczęście za 2 tyg mam już wizytę u mojego lekarza i mam nadzieję że mi wszystko wyjaśni...
Niestety to tylko pokazuje że są lekarze i lekarze.. wiem nikt nie jest nieomylny ale wydaje mi się że to są poważne sprawy...

Do góry