reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

hej,

Mili trzymam kciuki za siostrę &&&&&&&
ja mam połówkowe 12.03 czyli w 20t6d -tak mnie zapisali na prenatalnym

brzuch mi sie stawia i wkurza mnie to ,bo nic nie mogę zrobic ,chwila łażenia i już twardy jak kamień
w piątek 27.02 wizyta -zobaczymy co się dzieje
mam nadzieję ,że to objaw stresów,których u mnie nie brakuje ....jakos wszystko nie tak jak powinno
trzymajcie kciuki za mojego dziadka ...w środę dowiedziałam się ,że ma chłoniaka
wymyślił sobie ,że to już czas na niego ...że położy się i tak będzie leżał
rozmowa z moją mam spowodowała ,że nabrał chęci do leczenia ...jest po pierwszej wizycie w centrum onkologii
jest cudownym człowiekiem i jeszcze nie jest czas na niego -zwłaszcza ,że w najbliższym czasie dwójka prawnucząt chciałaby Go poznać ...

Klara trzymamy kciuki za dziadka, powiedz mu że ma jeszcze dla kogo żyć. Niestety ani ja ani mój K nie mamy już ani babć ani dziadków:-(

reklama
witam sie i ja lece doczytać boście tego naskrobały...

a wyników brak............ będą w tym tygodniu... buuuuuuuuuuuuuu ja już zwariuję z tego czekania........

Ja od dwoch tygodni nie pracuje... O ile mozna nie pracowac majac wlasne firme ;) po prostu nie ma mnie w niej fizycznie.

Was tez tak strasznie dzisiaj glowa boli?
ojjjj bolała wczoraj niemiłosiernie... a dziś rano zatoki, jestem po inhalacji - troche lepiej. Dobrze, ze teściowa zaprowadziła Matiego do p-la, za chwile ide poćwiczyć.
Ja na zwolnieniu jestem już 2 miesiąc i powiem wam że dostaje już trochę w głowę z nudów. Na początku odpoczelam sobie i byłam przeszczesliwa że nie muszę rano wstawać, ale teraz mój każdy dzień wygląda tak samo.... Ile można sprzątać czy po sklepach chodzić tym bardziej że nie zawsze ma sie na to siły. Od niedawna tu mieszkamy zdala od rodziny więc nawet nie mam sie z kim spotkać, ale cóż wiem dla kogo jestem w domu (czyt dla synusia) i że za niedługo mogę tęsknić za tymi nudami:-)

Mam to samo (wczoraj był wyjątek bo czułam się jakoś słabo)... Ale przychodzi poniedziałek i trzeba wstać i mi ciężko.

No mnie się wydaje, że jeszcze się w domu nasiedzę na macierzyńskim czy na końcówce ciąży, zwlaszcza, że nie mam za bardzo koleżanek w okolicy, a nawet jak kilka może mam nie tak daleko to w dzień pracują. Będę siedzieć w domu sama i się nudzić, bo ile można chodzić na zakupy. A w pracy trochę odpoczywam od tematów ciążowych, podejmuję jakiś wysiłek intelektualny, rozmawiam z ludźmi :)
w domu nudzić???!!! ja sie nigdy nie nudzę, zawsze mam coś do roboty. Ale fakt przy Matim w ciąży miałam duuuzo wolnego czasu ;-)
Moja sis znow plami...
jak siostra trzymam &&&&&&&&&&&&&&
hej,

brzuch mi sie stawia i wkurza mnie to ,bo nic nie mogę zrobic ,chwila łażenia i już twardy jak kamień
mam nadzieję ,że to objaw stresów,których u mnie nie brakuje ....jakos wszystko nie tak jak powinno
trzymajcie kciuki za mojego dziadka ...w środę dowiedziałam się ,że ma chłoniaka
rozmowa z moją mam spowodowała ,że nabrał chęci do leczenia ...jest po pierwszej wizycie w centrum onkologii
jest cudownym człowiekiem i jeszcze nie jest czas na niego -zwłaszcza ,że w najbliższym czasie dwójka prawnucząt chciałaby Go poznać ...
klara za dziadka &&&&&&&&&&&
przeczytajcie sobie stronkę internetową kolegi z pracy mojego M. co miał raka i wyszedł z niego naturalnymi sposobami
<podam ci ją jak M. wróci z pracy bo mi gdzieś link zniknął>
Hej kochane
Dzis mialam ciezki dzien wysyko mnie denerwowalo temu sie nie odzywalam .... Bylam na Cmentarzu zapalic znicze dla rodziny i nie tylko ...musialam sie wyciszyc ..
I wyrznelam orla nq lodzie dzieki Bogu na kolana dalam ale jednym dalam o kant pomnika na cmentarzu ... Kolano jak bania sie zrobilo siniak czarny wyskoczyl ...i tak szlam brudna wsciekla i za beczana do domu z dwa km do domu ....
ojjjj bidulko tulam a jak dziś kolano?
co do połówkowych jeszcze sie nie zapisałam czekam na wyniki z amnio i potem sie zapisze

Kochane sie budzilam ciagle w nocy a dzis moje kolano to jest trzy razy wieksze od lewego:szok: . Dobrze ze mam w bloku sasiada ortopede - powiedzial ze mam je mocno zbite i zebym altaccetem smarowala .... boli przy chodzeniu ...
A co u was dziewczyny ???:-):-)

cześć dziewczyny!
witam w nowym tygodniu choć widzę że dla niektórych nieciekawie się skończył..

klara zdrowia dla dziadka! moja babcia też ma zdiagnozowanego ponad miesiąc chłonniaka trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

ewczis leż i dużo odpoczywaj..

ja dzisiaj znów miałam w nocy koszmar.. ostatnio dość często mnie męczą.. przez to ponad 2h nie mogłam w nocy spać..

dziewczyny gdzie czujecie kopniaczki dzidziusiów? mi się wydaje że mój dzidziuś kopie bardzo nisko bo pod brzuchem (tam gdzie się zaokrąglił to nie tylko ok 10cm od pępka w dół)koło pęcherza.. zastanawiam się czy to normalne bo teraz jak mam pełny pęcherz i mnie kopnie to mnie boli..

Ma sie zglosic dzis na oddzial a jutro bedzie dopiero lekarz. Musi byc dobrze juz ma 3 aniolki..wystarczy..

Trzymam bardzo mocno kciuki &&& Daj znać jak w szpitalu czy zrobili jej usg i w ogóle.

Dziewczyny kiedy mialyscie badanie polowkowe lub w ktorym tygodniu będziecie robic?

Ja będe miała 9 marca 21 i 6 dc jakoś tak :)

hej,

Jeju to przerażające gdzie nie spojrzeć to ludzie chorują na raka :(.
Niech się Twój dziadek nie poddaje, jeszcze nie wybawił prawnuków, jeszcze ma sporo czasu i obowiązków.
Trzymam kciuki mocno za poprawę jego stanu psychicznego i za poprawę zdrowia

Hej kochane
Dzis mialam ciezki dzien wysyko mnie denerwowalo temu sie nie odzywalam .... Bylam na Cmentarzu zapalic znicze dla rodziny i nie tylko ...musialam sie wyciszyc ..
I wyrznelam orla nq lodzie dzieki Bogu na kolana dalam ale jednym dalam o kant pomnika na cmentarzu ... Kolano jak bania sie zrobilo siniak czarny wyskoczyl ...i tak szlam brudna wsciekla i za beczana do domu z dwa km do domu ....

OMG ehh Ewciu nie forsuj nogi dobrze że sąsiada masz ortopedę. Nawet nie chce myśleć jaka musiałaś dopiero zdenerwowana wracać :/

Ale tu cisza wczoraj wieczorem.

Ewczis biedaku, głaszczę Twoje kolano, oby szybko się zagoiło.

A opowiem Wam ciekawostkę. Już drugi raz karmię piersią w ciąży i znowu po 3 miesiącach zanikło mi mleko. Piersi mam bardzo małe w porównaniu do tego jakie były, co jest bardzo miłe, bo dużych nie lubię. Nie są jakieś mikro, pewnie 70D, ale w czasie pełni karmienia miałam 70G. Także organizm sam sobie wszystko wyregulował. Synek ssie na sucho, że tak powiem, ale nie chcę go odstawiać, zawsze jakieś kilka kropelek poleci. Starszy na tym etapie sam się odstawił, ale miał alternatywę do ssania w postaci swojego kciuka.

Kurcze starszy mój maluch obudził się z lekkim katarem, a w czwartek mamy jechać do przyjaciół do Torunia, ech. To taka wyczekiwana i już przekładana wycieczka. Jak się dzieci rozchorują to znowu nie pojedziemy:(

Miłego dnia Wam życzę.

My właśnie z Torunia wczoraj wróciliśmy od rodzinki ;)
A z tym karmieniem do 3mc to nie jest tak że w tym okresie jest załamanie laktacji i ona po jakimś czasie wraca do normy?

witam sie i ja lece doczytać boście tego naskrobały...

a wyników brak............ będą w tym tygodniu... buuuuuuuuuuuuuu ja już zwariuję z tego czekania........

:/ ehh szkoda, trochę byś odsapnęła psychicznie od tego :( Kiedy teraz będziesz dzwoniła?

Nie wiem o co chodzi ramię mnie po prostu chwilami tak rwało i mrowiło że coś nie samowitego. Dopiero w pozycji "obrażona panna" mi mijało na trochę :/ nie spotkałam się z takim czymś ale mam swoją małą teorię odnośnie magnesu, że chyba mi go brak :/ ehh totalnie inna ta ciąża totalnie, totalnie, totalnie :/ Nie podobuje mnie się, ale najważniejsze by bobas był zdrów ;)

reklama
Do góry