reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Kati głowa do góry :-) W pierwszym trymestrze leżałam 8 tygodni, więc wiem co czujesz. Obejrzalam wtedy wszystkie serie Czasu Honoru, nadrobilam zaległości książkowe. Zleci szybko zobaczysz, a później będzie Ci brakowało leniuchowania :-)

Kati ja pierwsza ciąze mielam lezaca, dobrze ze biblioteka przychodzila do mnie bo bym nie dala rady ...wiec odpoczywaj, cytaj, ogladaj nadrabiaj wszystkie zaleglosci a czas szybko minie

Dziewczyny rusza się Wam brzuch? Mój dzisiaj oszalał, chciałam Wam filmik wrzucić ale przez tel nie idzie:/

Dzięki dziewczyny ale pierwsza ciąża leżąca a druga z 4 - latkiem biegającym - to nie to samo. teraz moja mama czuwa w tym tyg. ale za tydzień nie będzie tak wesoło, ferie jeszcze są u nas. Jakoś go muszę na leżąco zająć. Będę dużo przerabiać literatury dziecięcej ;-)

Ja teraz już czuję słabiutko ale w 1 ciąży gdzieś pod koniec 18 tyg dopiero czułam więc spoko nie przejmujcie się. Też mi było dziwnie jak inne mamusie co miały już dzieci czuły a ja nic ale wasze dzieciaczki nadrobią potem ;-).
Powiem Wam że jest to niesamowite uczucie i dla tych ruchów mogłabym non stop chodzić w ciąży ;-)

kati dasz radę, a mały się nauczy bawić z leżącą mamą.

Nic wiecej nie pamiętam co napisałyście.

My dzisiaj po wizycie. Wszystko ok, ale ze względu na pojedyncze skurcze (z siłą porodowych) dalej mam brać Duphaston. Morfologia, mocz i TSH w normie. Dzidziałek chyba będzie smoczkowy, bo tak samo jak pierwszy zawsze z rączką w buzi go widzę :)

Dobranoc

Gurek a skurcze mocno odczuwalaś? Ja od pierwszego dnia ciąży bralam duphaston i luteine. Tą drugą juz dawno odstawilam i powoli mam tez odstawiać dupka.

To co jutro rano kierunek Lidl :-)

hej
Masakra ile Wy piszecie !!! nie nadrobię Was choćbym chciała;)
Ja sobie leżę... i szlag mnie już trafia...
Po amnio 3 dni tzw. krytyczne a do 2tyg mam stosować system "kanapowy"
dostaję już szału czytam ksiażki w zastraszającym tępie.
Nawet nie mam siły na BB. Czuje się dobrze ale uważam bardzo.
I... czuję już pukanie dzidziolka :-)
Buziaki dla Was :-)

Kati -a co ja mam powiedzieć -poleguje od 9 grudnia ,leże od 8 stycznia ....i pewnie jeszcze trochę to potrwa...
dziecko nauczy się bawić z lezącą Mamą :)( w drugiej ciązy też chwilę musiałam leżeć i mody -wtedy 4 latek dał radę )
ja tez nadal dupek (3 razy dziennie) ...

do lidla nie jadę -bojkot :)- do lipca jeszcze parę razy zdażę ;)
brzuch mi się dziś stawia -ciekawam co znowu ...
Młodzież się rusza az miło :)

ps -co czytać? skończyłam wszystkie zapasy ....

Miłego wieczoru kochane

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry