reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Malf mój termin tez z OM. Zobaczymy jeszcze jaki terin bedzie z pierwszego usg genetycznego 11-13 tydz. Jeszcze na niego sie patrzy. Mi w poprzedniej ciazy oba sie pokrywały a i tak urodziłam po terminie.

reklama
Malf no niestety, ale może przynajmniej zobaczę serduszko :)

A ja mam termin wg owulacji na suwaczku, bo z om to bym jutro zaczynała 7 tydzień, bo mam długie cykle 36-37 dni :)

A1990,mam świadomość jak istotne jest zażywanie kwasu foliowego w I trymestrze ciąży i dlatego staram się jeść produkty które są w niego szczególne bogate, takie jak np.szpinak, zielone szparagi, fasolka, groszek, brokuły, sałata, papryka, kapusta pomarańcze, grejpfruty, awokado, banan, jabłka, ziarna słonecznika, suszona mięta, suszony rozmaryn, suszona bazylia, majeranek, tymianek, liść laurowy, natka pietruszki, sery, otręby pszenne, wołowina, drób, wieprzowina itd. oczywiście wszystko to jak najmniej przetworzone w sensie obróbki termicznej i krojenia.także spoko, dbam o siebie i o małego Astronautę :-)

Wichurka, u mnie w pierwszej ciąży na każdym usg wychodził termin późniejszy - z OM miałam na 12.11, a z usg wychodził tak 19-20.11.wiedziałam, że ten z usg jest blizszy prawdy,bo owulację miałam późno - dopiero ok. 20 dnia cyklu.suma sumarum i tak urodziłam dopiero 23 :-D

Kornelia,myślę, że my też zobaczymy - w końcu to będzie już 7 tc :-)!nie mogę się doczekać!

Jak wam dzień mija, dziewczęta?wiecie co, dla mnie cały czas wydaje się być takim nierealnym, że znowu jestem w ciąży :-)....

Ostatnia edycja:
ja jestem po badaniu i po usg i tak pęcherzyk jest ale nie wiadomo co dalej wiec albo ciąza jest bardzo wczesna...zrobilam bete i za tydz do kontroli aby potwierdzic ciąze i dopiero wtedy wszystkie leki . Więc czeka mnie tydz stresu

kunda O rety... To jest dopiero stres... Ja mam jutro wizytę i mam nadzieję, że już mały ktosiek tam będzie :tak:

Malf Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie... Niby mnie mdli, a niby nie... Sama nie wiem. Jeszcze do tego mąż w Wawie, a ja po pracy chciałabym chwilkę odsapnąć, ale ZO nie daje.

A w ogóle to zrobiłam wczoraj morfologię, bo mój znajomy gin mnie poprosił i stwierdziłam, że przy okazji powtórzę bete:-) Ostatnio miałam 1200, a teraz 8900 :-D

Mam taką prośbę do Was wszystkich. Jak już będziecie po badaniach USG to wstawiajcie opisy z wizyt itd. do odpowiedniego wątku. Uważam, że będzie łatwiej, jak będzie to uporządkowane. Bo jak tu zaczniemy wszystko wrzucać to się nie połapiemy i ciągle będą pytania: ile mm, ile waży itp. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ;-)
A i jeszcze jedna prośba- w miarę możliwości i chęci róbcie suwaczki- żeby wiedzieć na jakim etapie każda z nas jest;-)

Edit: Zo zasnęła :-) Idę się położyć...

Ostatnia edycja:
Kunda tydzień szybko zleci i na pewno będzie wszystko w porządku :)
Ewelak piękna beta :)
ja na badania ide w poniedziałek. Wczoraj robiłam tag i ft4 i we wtorek do endokrynologa smigam.
jak póki co witamin nie biorę. Tylko kwas foliowy. A w 1 ciąży wymiotowalam od rana do nocy :( może mnie teraz ominie :)
moje dziecie śpi już 3 godzinki :) ;-)

Kunda,trzymam mocno kciuki!tydzień szybko zleci, głowa do góry :tak:

Ewelak, mam dokładnie to samo...niby nie mdli,ale jeść nie mogę, niby wyspana, ale oczy same się zamykają...czuję się tak jakoś nijak ;-).wracam z pracy z nadzieją na poleżenie z książką i herbatką przed kominkiem, a tu okazuje się, że Nat ma zupełnie inne plany i pomysł na spędzenie popołudnia znacząco odbiega od mojego.....no i praktycznie zawsze wychodzi na jej :-D

malf mnie tez mdli jeść rano wogole nie moga

ja zaraz mlodego wysyłam na imprezkę, starszego na pilkę, ja sobie pójde po swojskie jajeczka i odpoczywam

Ehhh, ja wczoraj byłam na USG. I co? I nico... widać pęcherzyk, ale nie widać nic w środku.
Albo się ukrywa, albo nic w nim nie ma.
Mam zrobić betę w odstępie 48h i zobaczyć czy jest wzrost i wówczas idę do niego za dwa tygodnie, jeszcze w listopadzie.
Ale dłuży się strasznie. I boję się, że beta nie będzie rosła :(
W ogóle jakiś dół mnie złapał. Niefajnie :(

reklama
dreamgirl łącze się w bólu...nie wiem jak dotrwam do piątku...jutro m wyśle po wyniki a we wtorek chyba powtórzę
przez ten ponad tydzień przywyczailam się do mysli ze bedzie dzidziuś

Do góry