reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam się porannie :)

U mnie dziś też silne mdłości, ale wmusiłam w siebie śniadanie i trochę się zmniejszyły....

Mam pytanie: bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży, czy tylko sam kwas foliowy?

reklama
dzień dobry :) u mnie poki co ja w najlepszym porządeczku, lekkie zawroty głowy tylko, w pierwszej ciązy równie dobrze sie czułam na poczatku z tego co pamietam tylko kawe mi odrzuciło a tak poza tym na inne dolegliwosci nie moglam narzekac :) odpukac! mam nadzieje, ze ta druga ciąze zniose tak dobrze jak poprzednia :) a jak pozostałe mamusie jak samopoczucie ? zycze milego dnia ! :)

Kornelia ja wczoraj byłam u gin i żadnych witamin mam nie brać tylko kwas foliowy. W poprzedniej ciazy brałam od początku bo wszystko ale dosłownie wszystko zwracałam.

Witajcie. U mnie dzisiaj mdłości i zawroty głowy od rana. Szłam z Młodym do przedszkola i myślałam że nie dojdę. Dawno tak fatalnie się nie czułam. W dodatku to zapalenie oskrzeli strasznie daje mi w dupe. Dusi mnie okropnie a kaszlec juz nie mam sily bo mam zakwasy od tego. Mam nadzieje że niedługo mi odpuści bo nie dam rady.
Trzymajcie kciuki za moją wizytę o 15.

Co do witamin ja poza kwasem foliowym biorę magnez z b6.

Witam witam ;)
Kolejna lipcowa mama do was dotarła :-)
W pn byłam u ginekologa i taaak, jestem w ciąży.
Na zdjęciu widać pęcherzyk ale nie dowiedziałam się nic konkretnego.. ani który tydzień ani jaka data porodu. Może to normalne, nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża więc sama obliczyłam że będzie to lipiec. Lekarz powiedział że wybrałam najwcześniejsze stadium żeby zobaczyc coś na usg.. czyli co 4, 5 tydzien??
Mam brać witaminy pregna plus, następna wizyta 1.12
Jestem mega szczęśliwa ale i pełna obaw.. :(

Dzień dobry :)
Ja na razie mdłości żadnych nie mam, czasem taki metaliczny posmak w ustach, czasem lekko niedobrze, ale to nic takiego... ale senność i zmęczenie - owszem, do tego nieprzechodzące przeziębienie....

Dziewczynki kochane, które macie już za sobą usg - mam do Was prośbę - napiszecie mi, ile mierzyły wasze kruszynki na usg i w którym dokładnie tygodniu i dniu? Bo ja oczywiście siedzę i się zamartwiam tym, że maluch jest troszkę za mały... teoretycznie w 7 tygodniu może mierzyć od 5 do 12 mm, więc mieści się w normie, ale mimo wszystko po tylu latach starań będę się teraz stresowała wszystkim...

Co do witamin - ja biorę Femibion Natal oraz Magnez z wit. b6

Kornelia, widzę, że masz podobny niefart z wizytą jak ja, też Ci przełożono ją na przyszły tydzień :-(.mój gin przyjmuje też we wtorki, więc tak sobie wymyśliłam, że pójdę do niego właśnie we wtorek 18.11....w moje urodziny :-)taki prezent sobie zrobię! Ja póki co nic nie biorę, czekam do wizyty i wyników badań, łykam niby tylko kwas foliowy, ale jakoś tak mało regularnie.

Sykatynka, Aniq, witajcie i wieeelkie gratulacje!

Amanti, miło, że kolejna lipcówka dołącza :-)

Wichurka, zazdroszczę wizyty! i mamy termin na ten sam dzień - mój jest z OM, zobaczymy we wtorek co ultrasonograf na to ;-)

u mnie dziś strasznie senny dzień,jakiś taki ciężki....

reklama
Martyska ja tez mam mój pierwszy scan 1 grudnia :) i to bedzie siódmy tydzień. Mi lekarze ze szpitala zalecili brać kwas foliowy codziennie ale ja kupiłam sobie cały kompleks witamin dla kobiet w ciąży. Witaminy nie zaszkodzą a mogą tylko pomoc szczególnie kwas foliowy jest najważniejszy w pierwszym trymestrze ciąży.

Do góry