reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
jestem już w domku i dobre wieści mam:-) wszystko z maleństwem ok maiłam genetyczne lekarz nie stwierdził nic niepokojącego także też nie zalecał dalszych prenatalnych no chyba że ja bym bardzo chciała ale stwierdziłam że nie chcę kość nosowa w porządku przezierność 1.6 serduszko 145 na min i 7,10 cm CRL czyli znowu muszę zmienić suwak bo według usg 13tydzień i 5 dzień ...........
wiercił się strasznie ciężko było pomierzyć :-)

co do lekarza jestem zadowolona ciśnienie waga spisał moje dane do kompa nie tak jak tamta nic nie zapisywała dostałam też skierowanie na badania i wydruk z badaniami jakie powinnam i w którym tygodniu przechodzić czysty i nowoczesny gabinet pan doktor bardzo miły nie stresuje człowieka ;-) jedyny minus 150zł wizyta

chyba zostanę nie będę tak przeskakiwać od lekarza do lekarza trochę drogo ale wolę sobie ciucha nie kupić a pójść na wizytę ;-) poczułam że jest zainteresowany mną i moim dzieckiem a nie tylko szybko szybko i następna teraz mam przyjść za około miesiąc chyba że coś by się działo to wcześniej .....i słyszałam serduszko tamta lekarka miała takie usg "nowoczesne" bez dzwięku:-D

a bym zapomniała z tego wszystkiego angi jak się czujesz po tym upadku ???

Madzia dzieki ze pytasz :) juz ok nic od rana sie nie dzialo wiec dobrze ze na ip nie pojechalam tylko strata czasu by tam byla :-)

Wogóle dzieki dziewczyny za slowa wsparcia i otuchy naprawde sie zszokowalam sytuacja moze nie wystraszylam az tak bardzo co zszokowalo mnie mega Nie życze żadnej takiej przygody :/

Kagusia 8 stycznia mam usg. Ale podejde w piątek może mnie przyjmie :)
Madziula super wiadomość. Cieszę się ze z dzidzia wszystko dobrze :)
Angi teraz ślisko ttrzeba uważać. Ja dziś też zaliczylabym glebe :/

Angi dobrze się skończyło, spróbuj następnym razem spokojniej do wszystkiego podchodzić, zadnych ruchów gwałtownych itp. uważaj na siebie :-)

Angi może zadzwoń do gina i obserwuj siebie

Mnie cała noc tak bolala glowa ze już nic nie pomagało bo co chwila sie budzilam, oklady zimne nie dzialaly, nawet spacer nie pomógl, w koncu sie przelamalam i wzielam tabletke bo czeka mnie dzis dzień że musze kontaktować bo jade z mlodym na badania i dowiedzieć sie co z komisje itp...ale i tak mam wyzuty sumienia czy krzywdy nie zrobilam maluszkowi....Chyba jednak wczesniej pójde do neurologa bo mialam poczekac az urodze bo teraz wiekszosci badań i tak nie zrobi

dzwonil lekarz z wynikami z papa i wyszly duzo gorzej niż usg....i teraz musze zadecydowac do dalej czy robimy inwazyjne czy nie czy z krwi ale na to trzeba ok 3000....
Kunda mnie też bolała głowa a raczej rozrywało mi ją na strzępy, o 4.45 nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę. Co do badań kurczę ale drogo... sami zdecydujecie ale decyzji nie zazdroszczę!
Witam przyszłe mamy raz jeszcze :-) Jestem w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży ;-) Czuje się wspaniale,dokuczają mi tylko bóle głowy :-) A jak u was?
hej michasia różnie to bywa u każdej mnie aktualnie meczą nudności ale mam mega katar zatokowy, który nie spływa i to chyba z tego powodu
Kunda trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. A Ty robiłaś tą krew, czy nie??? Bo się pogubiłam. Ja robiłam dzisiaj dla świętego spokoju i zapłaciłam 300 zł:eek:

Byłam u lekarza. Z maluszkiem jest wszystko ok:-) Okaz zdrowia- baaaaaaaardzo się ciesze:-D:-D:-D Dostałam bardzo dużo zdjęć z USG i płytkę z przebiegiem całego badania:-) Pokazywałam Zosi w domu jak dzidziuś się rusza, ale nie była zbytnio zainteresowana;-)
super wieści :-) ja też pokazywałam Mateuszowi zdjecia usg nawet jego ale powiedział "a cha fajne mamusiu" i to by było na tyle ;-)
U nas na fundusz można zrobić tylko po ukończeniu 35 roku życia:crazy:
a u nas na fundusz genetycznie mozna też darmowe po przebytym poronieniu, ja dostałam skierowanie
u mnie drogie dziewczęta wszystko w porządku bliźniaki zdrowe, serduszka biją:-) tylko kontrolne badania co 2-3 tygodnie. Teraz wysyła mnie na badania z krwi. Mam nadzieję, że nie każe mi leżeć jak przy pierwszej ciąży-ale jak mus to mus. Życzę wszystkim zdróweczka-tzn. Wam i waszym kropkom w brzuszkach ;-)
Orszula super, ze ok :-)
jestem już w domku i dobre wieści mam:-) wszystko z maleństwem ok maiłam genetyczne lekarz nie stwierdził nic niepokojącego także też nie zalecał dalszych prenatalnych no chyba że ja bym bardzo chciała ale stwierdziłam że nie chcę kość nosowa w porządku przezierność 1.6 serduszko 145 na min i 7,10 cm CRL czyli znowu muszę zmienić suwak bo według usg 13tydzień i 5 dzień ...........
wiercił się strasznie ciężko było pomierzyć :-)

co do lekarza jestem zadowolona ciśnienie waga spisał moje dane do kompa nie tak jak tamta nic nie zapisywała dostałam też skierowanie na badania i wydruk z badaniami jakie powinnam i w którym tygodniu przechodzić czysty i nowoczesny gabinet pan doktor bardzo miły nie stresuje człowieka ;-) jedyny minus 150zł wizyta

Nie ważne ile bierze ważne że kompetentny, zdrówko dziecka najważniejsze :-)

reklama
Kunda - przykro mi, bo teraz pewnie będziesz się stresować, a jest duże prawdopodobieństwo że wszystko jest w porządku :tak: a co to dokładnie znaczy, że wyniki wyszły dużo gorzej niż USG? o ile zwiększyło się teraz prawdopodobieństwo wystąpienia choroby? czy Twój lekarz ma certyfikat do wykonywania tego typu badań -> https://fetalmedicine.org/map/registrants ? pamiętaj że to są tylko statystyki i nie musi to wcale oznaczać najgorszego. tulę Cię mocno!

Ola - z tego co się orientuję, to żeby badanie było wiarygodne to krew musi być pobrana tego samego dnia, którego było robione USG i to nie jest tak że dopiero jak USG wyjdzie źle to jest wskazanie do robienia testu PAPP-a tylko po prostu jak USG wyjdzie źle to PAPP-a może wyjść dobrze i nie ma wtedy potrzeby robić badań inwazyjnych ale to działa też w drugą stronę i może być tak że USG wyjdzie dobrze a PAPP-a źle, więc ja akurat w każdej z ciąż robiłam oba badania. teraz mi np. wyszło duże ryzyko zespołu Patau ze względu na wysokie tętno dziecka na USG ale po teście PAPP-a okazało się że wszystko jest w porządku a to wysokie tętno najprawdopodobniej było spowodowane moim stresującym dniem

Michasia - witaj!

Goosiaczek - łączę się w bólu przeziębieniowym, od świąt się go nie mogę pozbyć :-(

Do góry