reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
jestem już w domku i dobre wieści mam:-) wszystko z maleństwem ok maiłam genetyczne lekarz nie stwierdził nic niepokojącego także też nie zalecał dalszych prenatalnych no chyba że ja bym bardzo chciała ale stwierdziłam że nie chcę kość nosowa w porządku przezierność 1.6 serduszko 145 na min i 7,10 cm CRL czyli znowu muszę zmienić suwak bo według usg 13tydzień i 5 dzień ...........
wiercił się strasznie ciężko było pomierzyć :-)

co do lekarza jestem zadowolona ciśnienie waga spisał moje dane do kompa nie tak jak tamta nic nie zapisywała dostałam też skierowanie na badania i wydruk z badaniami jakie powinnam i w którym tygodniu przechodzić czysty i nowoczesny gabinet pan doktor bardzo miły nie stresuje człowieka ;-) jedyny minus 150zł wizyta

chyba zostanę nie będę tak przeskakiwać od lekarza do lekarza trochę drogo ale wolę sobie ciucha nie kupić a pójść na wizytę ;-) poczułam że jest zainteresowany mną i moim dzieckiem a nie tylko szybko szybko i następna teraz mam przyjść za około miesiąc chyba że coś by się działo to wcześniej .....i słyszałam serduszko tamta lekarka miała takie usg "nowoczesne" bez dzwięku:-D

a bym zapomniała z tego wszystkiego angi jak się czujesz po tym upadku ???

Madzia dzieki ze pytasz :) juz ok nic od rana sie nie dzialo wiec dobrze ze na ip nie pojechalam tylko strata czasu by tam byla :-)

Wogóle dzieki dziewczyny za slowa wsparcia i otuchy naprawde sie zszokowalam sytuacja moze nie wystraszylam az tak bardzo co zszokowalo mnie mega Nie życze żadnej takiej przygody :/

Kagusia 8 stycznia mam usg. Ale podejde w piątek może mnie przyjmie :)
Madziula super wiadomość. Cieszę się ze z dzidzia wszystko dobrze :)
Angi teraz ślisko ttrzeba uważać. Ja dziś też zaliczylabym glebe :/

Angi dobrze się skończyło, spróbuj następnym razem spokojniej do wszystkiego podchodzić, zadnych ruchów gwałtownych itp. uważaj na siebie :-)

Angi może zadzwoń do gina i obserwuj siebie

Mnie cała noc tak bolala glowa ze już nic nie pomagało bo co chwila sie budzilam, oklady zimne nie dzialaly, nawet spacer nie pomógl, w koncu sie przelamalam i wzielam tabletke bo czeka mnie dzis dzień że musze kontaktować bo jade z mlodym na badania i dowiedzieć sie co z komisje itp...ale i tak mam wyzuty sumienia czy krzywdy nie zrobilam maluszkowi....Chyba jednak wczesniej pójde do neurologa bo mialam poczekac az urodze bo teraz wiekszosci badań i tak nie zrobi

dzwonil lekarz z wynikami z papa i wyszly duzo gorzej niż usg....i teraz musze zadecydowac do dalej czy robimy inwazyjne czy nie czy z krwi ale na to trzeba ok 3000....
Kunda mnie też bolała głowa a raczej rozrywało mi ją na strzępy, o 4.45 nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę. Co do badań kurczę ale drogo... sami zdecydujecie ale decyzji nie zazdroszczę!
Witam przyszłe mamy raz jeszcze :-) Jestem w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży ;-) Czuje się wspaniale,dokuczają mi tylko bóle głowy :-) A jak u was?
hej michasia różnie to bywa u każdej mnie aktualnie meczą nudności ale mam mega katar zatokowy, który nie spływa i to chyba z tego powodu
Kunda trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. A Ty robiłaś tą krew, czy nie??? Bo się pogubiłam. Ja robiłam dzisiaj dla świętego spokoju i zapłaciłam 300 zł:eek:

Byłam u lekarza. Z maluszkiem jest wszystko ok:-) Okaz zdrowia- baaaaaaaardzo się ciesze:-D:-D:-D Dostałam bardzo dużo zdjęć z USG i płytkę z przebiegiem całego badania:-) Pokazywałam Zosi w domu jak dzidziuś się rusza, ale nie była zbytnio zainteresowana;-)
super wieści :-) ja też pokazywałam Mateuszowi zdjecia usg nawet jego ale powiedział "a cha fajne mamusiu" i to by było na tyle ;-)
U nas na fundusz można zrobić tylko po ukończeniu 35 roku życia:crazy:
a u nas na fundusz genetycznie mozna też darmowe po przebytym poronieniu, ja dostałam skierowanie
u mnie drogie dziewczęta wszystko w porządku bliźniaki zdrowe, serduszka biją:-) tylko kontrolne badania co 2-3 tygodnie. Teraz wysyła mnie na badania z krwi. Mam nadzieję, że nie każe mi leżeć jak przy pierwszej ciąży-ale jak mus to mus. Życzę wszystkim zdróweczka-tzn. Wam i waszym kropkom w brzuszkach ;-)
Orszula super, ze ok :-)
jestem już w domku i dobre wieści mam:-) wszystko z maleństwem ok maiłam genetyczne lekarz nie stwierdził nic niepokojącego także też nie zalecał dalszych prenatalnych no chyba że ja bym bardzo chciała ale stwierdziłam że nie chcę kość nosowa w porządku przezierność 1.6 serduszko 145 na min i 7,10 cm CRL czyli znowu muszę zmienić suwak bo według usg 13tydzień i 5 dzień ...........
wiercił się strasznie ciężko było pomierzyć :-)

co do lekarza jestem zadowolona ciśnienie waga spisał moje dane do kompa nie tak jak tamta nic nie zapisywała dostałam też skierowanie na badania i wydruk z badaniami jakie powinnam i w którym tygodniu przechodzić czysty i nowoczesny gabinet pan doktor bardzo miły nie stresuje człowieka ;-) jedyny minus 150zł wizyta

Nie ważne ile bierze ważne że kompetentny, zdrówko dziecka najważniejsze :-)

reklama
Kunda - przykro mi, bo teraz pewnie będziesz się stresować, a jest duże prawdopodobieństwo że wszystko jest w porządku :tak: a co to dokładnie znaczy, że wyniki wyszły dużo gorzej niż USG? o ile zwiększyło się teraz prawdopodobieństwo wystąpienia choroby? czy Twój lekarz ma certyfikat do wykonywania tego typu badań -> https://fetalmedicine.org/map/registrants ? pamiętaj że to są tylko statystyki i nie musi to wcale oznaczać najgorszego. tulę Cię mocno!

Ola - z tego co się orientuję, to żeby badanie było wiarygodne to krew musi być pobrana tego samego dnia, którego było robione USG i to nie jest tak że dopiero jak USG wyjdzie źle to jest wskazanie do robienia testu PAPP-a tylko po prostu jak USG wyjdzie źle to PAPP-a może wyjść dobrze i nie ma wtedy potrzeby robić badań inwazyjnych ale to działa też w drugą stronę i może być tak że USG wyjdzie dobrze a PAPP-a źle, więc ja akurat w każdej z ciąż robiłam oba badania. teraz mi np. wyszło duże ryzyko zespołu Patau ze względu na wysokie tętno dziecka na USG ale po teście PAPP-a okazało się że wszystko jest w porządku a to wysokie tętno najprawdopodobniej było spowodowane moim stresującym dniem

Michasia - witaj!

Goosiaczek - łączę się w bólu przeziębieniowym, od świąt się go nie mogę pozbyć :-(

Do góry