reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja uzywalam na poczatku oillan bo w takim w szpitalu byl kapany pozniej przeszlam na hipp i zauwazylam ze jak od czasu do czasu kapie w oillanto to na drugi dzien ma wlasne sucha skórę na nozkach a po hipp nic nie ma.
ja szczepienie mam za 2 tygodnie
dzis moja mala rocznica nie pale juz 5 lat :happy2::happy2:
i Maciej powstal rok temu :-p

reklama
A my myjemy w emolium. Mylam w emulsji do kąpieli emolium ale przzucilam się i do kąpieli dodaje oliwke z lipidami emolium i jest super nawilżona i na dodatek pięknie pachnie. A po oilatum wyskakują jej czerwone plamki :/

Ja używam oleju ze słodkich migdałów do kąpieli-parę kropelek i mała ma super skórę.

Mam pytanie do mam karmiących butelką. Czy wasze dzieci zjadają porcję mleka na raz? bo moja w połowie musi być odbijana bo inaczej mi wszystko zwymiotuje.. i w jakim czasie wam dzieci zjadają? np 120ml? bo u nas katorga=karmienie dochodzi do 1h. Zastanawiam się czy można by było już przejść na 5 karmień a większą porcją bo na razie mamy 6 i dosłownie przez te godzinne karmienia to wydaje mi się że co skończę to zaraz znów zaczynam.

Aneczka u nas idzie szybko dosyć bo 120 ml to tak z10- 15 minut ale czasem trochę dłużej.

My też w emolium kąpiemy na zmianę ze zwykłym płynem ale jak najbardziej delikatnym i jest ok.
U nas mała tydzień temu miała 6780 i 68cm. Dziś mieliśmy pierwszą rehabilitację, bo mamy wzmożone napięcie w szyjce i raczkach. Małą dzielnie znosila ćwiczenia ale 2 razy przy trudniejszych się rozkrzyczala, że jej uspokoić nie mogłam długo. Aż mi jej żal a musimy 3 razy dziennie od jutra tak ćwiczyć

U nas po zmianie smoczka z butelki na 3 to 120 ml zjada w niecałe 5 min, no chyba że zacznie oglądać w między czasie telewizję to muszę ją obracać bo potrafi jeść nawet 15 minut. I ogólnie porcja na raz, nie musimy odbijać w trakcie

Martyska a nie za szybko na smoczek 3? Nie jest on od 6 miesięcy?? My dopiero na 2ki zmieniliśmy i to jeszcze małej zdarzyło się na początku zakrztusic

Kupię póki co Oilatum baby, bo miałam próbki od położnej, widzę, że małej nie uczuliło ani nic... Niestety olej kokosowy nie poradził sobie z nawilżeniem jej nóżek i rączek.

Byłam w aptece, tę maść mamy robioną mieć - nie wiem co tam jest, zapytam jak będę odbierać w czwartek.

reklama
my dalej w oleju z pestek winogron kąpiemy, ale stopy suche przy zgięciach są, może HIPP zastosujemy, bo mam do kąpieli.
a u nas 120 ml co ok. 4 godz., zjada w jakieś 15 minut. nadal jesteśmy na smoczku 0-3m, bo jak 2 tygodnie temu próbowałam mu zmienić na 3m+, to mi ulewał po każdym karmieniu. może za jakiś czas znowu spróbujemy.

Do góry