reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Jedzą jak jedzą, mój maluch dodatkowo robi mnóstwo kup przed jedzeniem, po w trakcie, pomiędzy posiłkami. Najgorzej jest w nocy ciągle wstawać do przewijania. U was tez tak jest?

reklama
Gosiaczek teraz zerknełam na suwaczki nasze maluchy są w tym samym wieku, a może zapotrzebowanie na jedzenie im po prostu wzrosło? Sama już nie wiem.

Thriade - jak zostaje sama w domu i chce pod prysznic isc to wkładam młodego do wózka ,wózek do łazienki ja się kąpię ,on leży i słucha wody ;)

EwciaZ -dzięki wielkie :),będę męczyć wiązania ;)

mój młodziak dziś ciężką noc miał....charczy mi przez sen -prawdopodobnie to wiotkość krtani, brzuszek też chyba coś nie tak ,ulewa mi sporo,niespokojny jest ...ech....

Dziewczyny u nas to samo mała spała tylko raz 4 godziny a teraz 2godziny to luksus od dwóch dni to w ogóle masakra po 30 minutach się budzi i tak cały dzień dopiero wieczorem dłuższe spanie a tak to cały czas cycek albo butelka :-( nie ma kiedy odpocząć mam nadzieję że jak te upały się skończą to będzie lepiej bo już ledwo wyrabiam...

Niunia waży 4400 więc już mały klusio :-)

No i właśnie zaczyna płakać ale długo pospala od 12......

Spróbuję z tym wózkiem w łazience;) bo dalej się nie wykapalam. u nas tez w kółko cyc. Pewnie pić się jej chce.

Próbowałam od rana dodzwonić się do tej poradni rehabilitacyjnej ale ciągle zajęte. Masakra. Na usg bioderek tez się nie idzie dodzwonić- umowilam się w końcu prywatnie.

Dobrze słyszeć że nie tylko u mnie kiepskie spanie, mały chyba się nauczył chodzić spać po północy, wczoraj po 1 znowu zasnął o 3 pierwsze karmienie o 6 drugie a od 8 pobudka.

Nasz klocek waży już 5200:szok: a przypomnę że waga urodzeniowa 3680, na razie lekarka nie widzi problemu ale zaczynam się bać. Do tej pory jadł cyca i mm, a teraz cyca odrzuca i będę musiała ściągać więc będę kontrolować ile zjada. Mm jak je to nie wytrzymuje 3 godzin choć teraz powinien jeść co 4 godziny bo 120 zjada. Matko stworzyłam głodomora:-D

pani.olga- a jak zmieniałaś enfamil na inne mleko to od razu zaczęłaś w całości podawać nowe? czy stopniowo po jednej miarce wprowadzałaś nowe mleko do enfamilu?

myśmy od razu podali nowe i nie było problemu, ale zaleca się stopniowe zmienianie. w ogóle pamiętaj, że tak z posiłku na posiłek poprawy nie bę∂zie, u nas to jakieś 2 dni trwało, zanim się małemu unormowały kupki.

No śliczny ten pokrowiec a jak to w końcu jest można z przodu wozić fotelik czy nie ? Bo jak są poduszki nawet wyłączone to czytałam ze nie wolno bo kurtyny bocznych się nie da wyłączyć i to jest niebezpieczne

te pokrowce są śliczne, ale np. do Maxi Cosi można używać tylko autoryzowanych, bo inaczej traci się atest. wolę nie ryzykować.

producenci fotelików w ogóle nie polecają wożenia dziecka w foteliku na przednim siedzeniu, ale z tego, co czytałam, to boczne poduszki mają inny kształt, niż przednia, i nie zagrażają życiu dziecka w prawidłowo zamontowanym foteliku.

nasz wciąga ok. 120 ml, ale i tak je co 3 godz., ja w zegarku normalnie. tylko w nocy mu się wydłużają te godziny do nawet 5-6.

Klara a co to z tą krtania??? Bo mojej też się zdarza tak jakby characzec szczególnie w nocy....
Zdjelam pampka i leży królewna na podkładzie i tetrze jak na plaży ręce za głową może trochę pospi i dupka odpocznie oby tylko kupy nie zrobiła :-D

robi zaraz jak wstanie i w trakcie jedzenia tez dlatego przewijam go zawsze po karmieniu :) a od wczoraj w ciagu dna nie zrobil ani jednej tylko w nocy o 2 i dzis tak samo bylo o 2 nie wiem czym to spowodowane ale na szczescie nic go nie boli nie placze:)

co do suwaczka to mi sie nie aktualizuje :-( Macius za 5 dni bedzie miec 2 miesiace :happy:

reklama
Dobrze słyszeć że nie tylko u mnie kiepskie spanie, mały chyba się nauczył chodzić spać po północy, wczoraj po 1 znowu zasnął o 3 pierwsze karmienie o 6 drugie a od 8 pobudka.

Nasz klocek waży już 5200:szok: a przypomnę że waga urodzeniowa 3680, na razie lekarka nie widzi problemu ale zaczynam się bać. Do tej pory jadł cyca i mm, a teraz cyca odrzuca i będę musiała ściągać więc będę kontrolować ile zjada. Mm jak je to nie wytrzymuje 3 godzin choć teraz powinien jeść co 4 godziny bo 120 zjada. Matko stworzyłam głodomora:-D

No to mój głodomór waży też już 5200 z tym że ma dopiero 3 tygodnie.:-D z tego co się orientuję to nie można przewozić dzieci na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. Dziś przyjechał smoczek i mały w końcu się do niego przemógł.Mam inny,ale ten za nic mu nie pasił,a tu w końcu sukces.Biedny ciągle szukał cyca nawet jak był głodny a ja już byłam wykończona.Mam pytanie po jakim czasie od stosowania biodacyny przestało maluszkom oczka ropieć?stosujemy 2gi dzień i jak na razie poprawy brak,jestem załamana

Do góry