reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Jedzą jak jedzą, mój maluch dodatkowo robi mnóstwo kup przed jedzeniem, po w trakcie, pomiędzy posiłkami. Najgorzej jest w nocy ciągle wstawać do przewijania. U was tez tak jest?

reklama
Gosiaczek teraz zerknełam na suwaczki nasze maluchy są w tym samym wieku, a może zapotrzebowanie na jedzenie im po prostu wzrosło? Sama już nie wiem.

Thriade - jak zostaje sama w domu i chce pod prysznic isc to wkładam młodego do wózka ,wózek do łazienki ja się kąpię ,on leży i słucha wody ;)

EwciaZ -dzięki wielkie :),będę męczyć wiązania ;)

mój młodziak dziś ciężką noc miał....charczy mi przez sen -prawdopodobnie to wiotkość krtani, brzuszek też chyba coś nie tak ,ulewa mi sporo,niespokojny jest ...ech....

Dziewczyny u nas to samo mała spała tylko raz 4 godziny a teraz 2godziny to luksus od dwóch dni to w ogóle masakra po 30 minutach się budzi i tak cały dzień dopiero wieczorem dłuższe spanie a tak to cały czas cycek albo butelka :-( nie ma kiedy odpocząć mam nadzieję że jak te upały się skończą to będzie lepiej bo już ledwo wyrabiam...

Niunia waży 4400 więc już mały klusio :-)

No i właśnie zaczyna płakać ale długo pospala od 12......

Spróbuję z tym wózkiem w łazience;) bo dalej się nie wykapalam. u nas tez w kółko cyc. Pewnie pić się jej chce.

Próbowałam od rana dodzwonić się do tej poradni rehabilitacyjnej ale ciągle zajęte. Masakra. Na usg bioderek tez się nie idzie dodzwonić- umowilam się w końcu prywatnie.

Dobrze słyszeć że nie tylko u mnie kiepskie spanie, mały chyba się nauczył chodzić spać po północy, wczoraj po 1 znowu zasnął o 3 pierwsze karmienie o 6 drugie a od 8 pobudka.

Nasz klocek waży już 5200:szok: a przypomnę że waga urodzeniowa 3680, na razie lekarka nie widzi problemu ale zaczynam się bać. Do tej pory jadł cyca i mm, a teraz cyca odrzuca i będę musiała ściągać więc będę kontrolować ile zjada. Mm jak je to nie wytrzymuje 3 godzin choć teraz powinien jeść co 4 godziny bo 120 zjada. Matko stworzyłam głodomora:-D

pani.olga- a jak zmieniałaś enfamil na inne mleko to od razu zaczęłaś w całości podawać nowe? czy stopniowo po jednej miarce wprowadzałaś nowe mleko do enfamilu?

myśmy od razu podali nowe i nie było problemu, ale zaleca się stopniowe zmienianie. w ogóle pamiętaj, że tak z posiłku na posiłek poprawy nie bę∂zie, u nas to jakieś 2 dni trwało, zanim się małemu unormowały kupki.

No śliczny ten pokrowiec a jak to w końcu jest można z przodu wozić fotelik czy nie ? Bo jak są poduszki nawet wyłączone to czytałam ze nie wolno bo kurtyny bocznych się nie da wyłączyć i to jest niebezpieczne

te pokrowce są śliczne, ale np. do Maxi Cosi można używać tylko autoryzowanych, bo inaczej traci się atest. wolę nie ryzykować.

producenci fotelików w ogóle nie polecają wożenia dziecka w foteliku na przednim siedzeniu, ale z tego, co czytałam, to boczne poduszki mają inny kształt, niż przednia, i nie zagrażają życiu dziecka w prawidłowo zamontowanym foteliku.

nasz wciąga ok. 120 ml, ale i tak je co 3 godz., ja w zegarku normalnie. tylko w nocy mu się wydłużają te godziny do nawet 5-6.

Klara a co to z tą krtania??? Bo mojej też się zdarza tak jakby characzec szczególnie w nocy....
Zdjelam pampka i leży królewna na podkładzie i tetrze jak na plaży ręce za głową może trochę pospi i dupka odpocznie oby tylko kupy nie zrobiła :-D

robi zaraz jak wstanie i w trakcie jedzenia tez dlatego przewijam go zawsze po karmieniu :) a od wczoraj w ciagu dna nie zrobil ani jednej tylko w nocy o 2 i dzis tak samo bylo o 2 nie wiem czym to spowodowane ale na szczescie nic go nie boli nie placze:)

co do suwaczka to mi sie nie aktualizuje :-( Macius za 5 dni bedzie miec 2 miesiace :happy:

reklama
Dobrze słyszeć że nie tylko u mnie kiepskie spanie, mały chyba się nauczył chodzić spać po północy, wczoraj po 1 znowu zasnął o 3 pierwsze karmienie o 6 drugie a od 8 pobudka.

Nasz klocek waży już 5200:szok: a przypomnę że waga urodzeniowa 3680, na razie lekarka nie widzi problemu ale zaczynam się bać. Do tej pory jadł cyca i mm, a teraz cyca odrzuca i będę musiała ściągać więc będę kontrolować ile zjada. Mm jak je to nie wytrzymuje 3 godzin choć teraz powinien jeść co 4 godziny bo 120 zjada. Matko stworzyłam głodomora:-D

No to mój głodomór waży też już 5200 z tym że ma dopiero 3 tygodnie.:-D z tego co się orientuję to nie można przewozić dzieci na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. Dziś przyjechał smoczek i mały w końcu się do niego przemógł.Mam inny,ale ten za nic mu nie pasił,a tu w końcu sukces.Biedny ciągle szukał cyca nawet jak był głodny a ja już byłam wykończona.Mam pytanie po jakim czasie od stosowania biodacyny przestało maluszkom oczka ropieć?stosujemy 2gi dzień i jak na razie poprawy brak,jestem załamana

Do góry