reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Gratuluje wszystkim rozpakowanym! Czytam, czytam, ale czasu czasem brak żeby coś naskrobać ;-)
Mam pytanie czy później gdzieś przechodzimy na inny temat na forum czy fb czy jeszcze gdzies indziej?
Szymuś rośnie jak na drożdżach, przybiera na wadze jak szalony, za jakieś 2-3 tygodnine czeka nas pierwsze szczepienie i mam nadzieję, że dobrze je zniesie. Pozdrawiamy wszystkie ciocie nową fryzurką :-*
qqq.jpg

Załączniki

• qqq.jpg
    qqq.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Ja tak robię :) karmie piersią ale też odciagam jak chce wyjść ew. Mąż mnie chce odciążyć w nocy :) Malutka tak i tak pięknie je :) ważne żeby nie dawać częściej butelki niż cyca, bo dziecko odzwyczai się ciągnąć z piersi co jest trudniejsze :)

Kurcze bo ja mam problem z krwawicymi sutkami...jak zobaczyłam swoją krew na ustach małej to spanikowalam. Sciaglam pokarm i dałam w butelce. Póki co muszę zrobić przerwę. Dodatkowo mala po pięciu dniach idealnego ssania dziś nie chciała wziąć do buzi,na pewno była głodna...chyba ta krew i strupki jej przeszkadzają...chyba. Boję się że już jej nie nakarmie piersią :'(

Kurcze bo ja mam problem z krwawicymi sutkami...jak zobaczyłam swoją krew na ustach małej to spanikowalam. Sciaglam pokarm i dałam w butelce. Póki co muszę zrobić przerwę. Dodatkowo mala po pięciu dniach idealnego ssania dziś nie chciała wziąć do buzi,na pewno była głodna...chyba ta krew i strupki jej przeszkadzają...chyba. Boję się że już jej nie nakarmie piersią :'(

Spróbuj przez nakładki. Sutki się zagoja a mała nie będzie czuła strupkow. Rób kompresy z maltanu na sutki - super goi :) powodzenia i nie poddawaj się !!

reklama
O Husky super! Kciuki!!

No my też już w szpitalu, też od jakiejś 2:00 i już 7 cm:) Boli znośnie (przy pierwszym porodzie na tym etapie była masakra), ale już czekam na znieczulenie i mam nadzieję, że zdążą mi podać:p A u mnie nadal dosyć rzadko skurcze co 8-10 minut, ale w sumie przy każdym porodzie tak było.

Do góry