reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ładnie się uśmiecham o kciuki i dobre myśli. Błony pęknięte,wody odchodzą, rozwarcie na 3
Trzymam kciuki :)

jestem i mówię jak było! w piątek od 20 regularne skurcze, książkowo, kolejno co 10-8-5 minut. pojechaliśmy na IP o 23, zrobili KTG, rozwarcie na 3 cm, przyjęli mnie do sali agrestowej (; no i się rozkręciło, drabinki, wanna, rozwarcie doszło do 8 cm i nic. próbowaliśmy naturalnej stymulacji, potem podali oksytocynę, a rozwarcie nadal 8 cm. w końcu położna stwierdziła, że próbujemy przeć, no to parłam i myślałam, że umrę, bo jak się potem okazało główka niewstawiona w kanał /: szybka decyzja o cc i o 11.55 Olaf był na świecie. okazało się, że wody już zaczynały się robić zielonkawe, więc w samą porę. 10 punktów, 3770, 55 cm i masa czarnych kłaków :D

oczywiście ja po cc leżąca przez 8 godz., z cewnikiem, po tym czasie cewnik wyjęli, mnie kazali pochodzić i już śmigałam. dziś rano kleik na śniadanie, teraz normalny obiad, jutro zdejmują opatrunek (szwy w 7 dobie), a jak wszystko będzie ok, to jutro idziemy do domu :)

niestety mam problemy z laktacją ):
Laktacja się unormuje na pewno! Tylko musisz odciągać i stymulować. Fajnie, że już może jutro będziecie w domu.

reklama
Olga ja po pierwszej cc pokarm dostałam po 3 dniach a wcześniej malutkie ilości siary tylko. Po drugiej cc pokarm pojawił sie wcześniej. Musisz po prostu małego czesto przystawiać i bedzie dobrze:)

Thriade ty ostatnio chyba pisałaś że masz dłonie napuchniete? A masz też takie uczucie jakby dłonie i stopy drętwialy?
Ja mam takie dziwne uczucie. Ciężko jest pięść zrobić i wogule takie dziwne...

Patka ja mam na jutro termin i jak najbardziej to do mnie nie dociera :-D poród i maleństwo wydaje mi się jakaś abstrakcja ;-)

Avalka powodzenia trzymam &&& :-)
Wiecie co wypila bym takie zimniutkie piwko z soczkiem ;-)
Nie daleko nas dziś jakiś festyn i ma być Bajm no ale już nie będę ryzykować chyba już za późno na wycieczki.....

Patka ja mam na jutro termin i jak najbardziej to do mnie nie dociera :-D poród i maleństwo wydaje mi się jakaś abstrakcja ;-)

Avalka powodzenia trzymam &&& :-)
Wiecie co wypila bym takie zimniutkie piwko z soczkiem ;-)
Nie daleko nas dziś jakiś festyn i ma być Bajm no ale już nie będę ryzykować chyba już za późno na wycieczki.....

E tam Madzia, jeśli czujesz się na siłach to czemu nie, nikt nie karze Ci skakać pod sceną przecież ;)
Ja dzisiaj nie szykowalam obiadu bo chciałam żebyśmy wyszli do jakieś restauracji, ale niestety co jakiś czas łapie mnie ból krzyża i zaczynam mieć co raz mniej sił. I teraz ani obiadu w domu a ni wyjscia.. a to co są się saczylo z rana juz się uspokoiło, troszkę leci ale malutko z pół godziny temu zmieniłam majtki i jeszcze jest w miarę sucho, i bądź tu człowieku mądry :/ co to się dzieje, ale stwierdziliśmy z T ze czekamy chyba do wieczora i najwyżej w tedy pojedziemy na IP sprawdzić czy coś jest na rzeczy czy nie

Ja jestem w 2 dobie po cc i chyba karmic nie bede nigdy. Plakac mi sie chce jak musze malej dac to badziewie w butli i mam dosc. Poza siarą piersi suche i puste :/ mam laktator elektryczny ale to guzik daje

Thriade ty ostatnio chyba pisałaś że masz dłonie napuchniete? A masz też takie uczucie jakby dłonie i stopy drętwialy?
Ja mam takie dziwne uczucie. Ciężko jest pięść zrobić i wogule takie dziwne...

Mam to samo dalej. Rano ciężko pięść zacisnąć. A dziś to w ogóle miałam tak, że zacisnęłam pięść, i jak prostowalam potem palce to środkowy palec został zgiety. No jakbym władzy nad nim nie miała. Zablokował się. Dopiero jak go ruszyłam drugą ręką to puściło.

A któraś pisała o wodach płodowych - mnie położna mówiła, że pod koniec ciąży jest ich mniej bo się wchłaniają częściowo.

Ostatnia edycja:
ja pierwsza doba po cc i ledwo co tam leci, mały się nie najada i dostał trochę mm, a ja mam go przystawiać tak często, jak się da.
staram się go trzymać przy sobie, ale oni nie pozwalają się na łóżku kłaść z dzieckiem, a ja już wymiękam... dałam mu smoka teraz, żeby chociaż chwilę pospać, bo od 3 dni spałam w sumie może z 5 godz. i po prostu oczy mi się zamykają na siedząco, boję się, że mi mały z poduchy do karmienia po prostu zleci ): a nie chcę, żeby go znowu dokarmiali mm, a na laktator czekam dopiero.

reklama
Ja jestem w 2 dobie po cc i chyba karmic nie bede nigdy. Plakac mi sie chce jak musze malej dac to badziewie w butli i mam dosc. Poza siarą piersi suche i puste :/ mam laktator elektryczny ale to guzik daje

Poczekaj jeszcze. Ja po pierwszej cc pokarmu dostałam dopiero po 3 dobach. Tak wiec nie stresuj sie niepotrzebnie tylko przystawiaj mała do piersi, dawaj mm a mleko sie pojawi. Głowa do góry:)

Do góry