reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Olga gratulacje! Dzięki za dokładny opis! A wiadomo czemu główka nie weszła w kanał? Fajnie że już śmigasz i kciuki za laktację!

Madziula zmniejszenie ilości wód przed porodem jest normalne, z tego co pamiętam.

Miq a czemu Ty cesarka?

No u mnie też mam nadzieję będzie sn, ale dokładnie zawsze coś może się wydarzyć.

Dokładnie - rodziłam już dwa razy sn i się nie przygotowywałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Pocieszyłyście mnie, że do pierwszego porodu nie trzeba się jakoś przygotować, żeby urodzić bez traumy :) :D :D Ale ja do szkoły rodzenia z prawdziwego zdarzenia nie chodziłam, nie wiem jak się powinno przeć i oddychać. Myślicie, że znajdę coś na yt ?:D Ktoś coś jakieś linki? Wpadam w panikę od czasu do czasu ;)

Husky ja chodziłam przed pierwszym porodem do szkoły rodzenia, było o oddychaniu i o wszystkim i gucio. W czasie porodu nie w głowie mi było to sobie przypominać, zachowujesz się odruchowo. Dobrze trafić na fajną położną, która Ci mówi co robić. Ja jestem zwolennikiem brania opłaconej położnej, która jest z Tobą cały czas.

Ja tez bylam nastawiona na porod sn ale niestety nic sie nie rozkrecilo za wczesnie chcial wyjsc mlody.
olga trzymam kicuki za laktacje napewno sie rozkreci no i gratulacje
trzymam kciuki za avalka
u mnie tak goraco mam nadzieje ze deszcz spadnie wieczorkiem

jestem i mówię jak było! w piątek od 20 regularne skurcze, książkowo, kolejno co 10-8-5 minut. pojechaliśmy na IP o 23, zrobili KTG, rozwarcie na 3 cm, przyjęli mnie do sali agrestowej (; no i się rozkręciło, drabinki, wanna, rozwarcie doszło do 8 cm i nic. próbowaliśmy naturalnej stymulacji, potem podali oksytocynę, a rozwarcie nadal 8 cm. w końcu położna stwierdziła, że próbujemy przeć, no to parłam i myślałam, że umrę, bo jak się potem okazało główka niewstawiona w kanał /: szybka decyzja o cc i o 11.55 Olaf był na świecie. okazało się, że wody już zaczynały się robić zielonkawe, więc w samą porę. 10 punktów, 3770, 55 cm i masa czarnych kłaków :D

oczywiście ja po cc leżąca przez 8 godz., z cewnikiem, po tym czasie cewnik wyjęli, mnie kazali pochodzić i już śmigałam. dziś rano kleik na śniadanie, teraz normalny obiad, jutro zdejmują opatrunek (szwy w 7 dobie), a jak wszystko będzie ok, to jutro idziemy do domu :)

niestety mam problemy z laktacją ):

Olga może rozkręcisz laktacje naturalnie, ale napiszę jak to było u mnie i w sumie podobnie też u 2 innych koleżanek z sali. Cesarkę miałam o 8.50 i po godz. 20 pierwszy raz użyłam laktatora, bez którego był "umarła" później.Następnego dnia dostałam takiego nawału, że pierwsi były jak kamienie. Odciąganie co 2-3 godziny pomogło. Początkowo ilość siary to było 20ml. Z każdym dniem coraz lepiej.
Wracam do mojego szkraba :-)
Powodzenia Dziewczyny!!!

Avalak nie strasz ty masz na 20 a ja na 21 i ty juz Rodzisz :D jejku jak ten czas leci. Wciągu dnia się patrze na ten kalendarz i nie mogę uwierzyć że to już za niedługo będę miała druga córeczkę. To do mnie jakoś nie dociera. Tez tak macie?

Unas w nocy była burza gdzieś ponad godzinę Blyskalo się deszcz lał a dzisiaj od nowa upał :/
Tak mnie wczoraj głowa bolała ze masakra i niskie ciśnienie miałam to przez ten upał....

reklama
Pocieszyłyście mnie, że do pierwszego porodu nie trzeba się jakoś przygotować, żeby urodzić bez traumy :) :D :D Ale ja do szkoły rodzenia z prawdziwego zdarzenia nie chodziłam, nie wiem jak się powinno przeć i oddychać. Myślicie, że znajdę coś na yt ?:D Ktoś coś jakieś linki? Wpadam w panikę od czasu do czasu ;)

Ja się SR tez nie chodziłam. Z porodowki zapamiętałam tylko "zamykamy oczy, broda do klatki piersiowej i Przemy"

Do góry