reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Thriade, a co na to lekarz?
W końcu czas wg OM jest faktycznym określeniem rozwoju ciąży, wód, łożyska itd, a z tego co piszesz to Ty jestes juz jakby w 41tc, czy źle rozumiem? Moja ciąża z kolei tydzień młodsza i pokrywa sie to z tymi pierwszymi USG wiec jak bede po terminie w 41tc i ewentualnie wywoływanoby mi poród to praktycznie będzie to 40tc.

Jakie mam żebra okopane.... masakra jakaś.
Ciekawa jestem która nastepna zostanie mamusią :)

Thriade, a co na to lekarz?
W końcu czas wg OM jest faktycznym określeniem rozwoju ciąży, wód, łożyska itd, a z tego co piszesz to Ty jestes juz jakby w 41tc, czy źle rozumiem? Moja ciąża z kolei tydzień młodsza i pokrywa sie to z tymi pierwszymi USG wiec jak bede po terminie w 41tc i ewentualnie wywoływanoby mi poród to praktycznie będzie to 40tc.

Jakie mam żebra okopane.... masakra jakaś.
Ciekawa jestem która nastepna zostanie mamusią :)
Od początku ciąży kierujemy się tylko terminem z pierwszego usg. Dlaczego termin z OM jest wg Ciebie faktycznym określeniem rozwoju ciąży? Przecież to by było zupełnie niedorzeczne, żeby mi jak mam 40-60 dniowe cykle liczyć termin z OM tak jak Wam, jak macie w miarę regularne i około 28-30 dniowe. Jak w ogóle wyliczyć taki termin jak ma się nieregularne cykle? W szpitalu też nie było z tym problemu, jak powiedziałam, ze takie cykle to też brali termin tylko z usg.

Thriade, może źle sie wyraziłam. Oczywiście masz racje USG około 10tc własciwie określają stan ciąży. Źle zrozumiałam co napisałaś :) Wydawało mi sie, że nawet przy tak nierównych cyklach jest jakiś termin OM który można uznać za faktyczny i wpisywany w kartę ciąży, a to wpisane też liczy sie potem najbardziej w szpitalu itd. Bynajmniej nie chciałam zamieszać.

Klaudia, dziekuje :) zdaje sobie sprawe że jak na końcówke ciąży nie jest wielki, niemniej jednak dokucza mocno i mam go już dość :)

U mnie lekarka wymiękła z liczeniem z terminu OM jak jej nie byłam w stanie podać przybliżonej długości cyklu hehe :) Swoją drogą samo celowanie, żeby sobie zrobić dziecko przy takich cyklach jest niezłym wyzwaniem.

A ja się pochwalę i pokaże jaki prezent urodzinowy dzisiaj dostałam od mojego starszaka :)
20150702_192510.jpg

Załączniki

• 20150702_192510.jpg
    20150702_192510.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Do góry