reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
no właśnie miała mieć thriade dziś to badanie ale pewnie jak to u lekarza kolejka........

mi się cała ciąża dłużyła a teraz nie ogarniam że to tuż tuż......... a wiecie co moja koleżanka miał cc bo stwierdzili w tej prywatnej klinice że ma za małą miednicę za wąska w biodrach i dziecko nie przejdzie dziwne że wcześniej nikt tego nie zauważył :baffled:

Ja też mam jutro wizyte, mam nadzieję że wszystko będzie ok bo dzisiaj bardzo mi sie brzuch spina i strasznie mnie ciągnie w środku w pochwie pomimo brania nospy i luteiny. Mam nadzieje, ze to nie oznaką iż szyjka mi sie skraca bo szczerze mówiąc specjalnie nie ma sie co skracac a w piątek dopiero 35 tc.

Julia, kochany słodziak :-)
My jutro o 11 meldujemy się na patologii ciąży. Zobaczymy czy nas zostawią i przyspieszą termin cc, czy też w domku poczekamy do następnego piątku.

reklama
Jestem jestem :) Było trochę opóźnienie, a potem pojechaliśmy na zakupy itd. Generalnie byliśmy w dość takim renomowanym gabinecie w Krk, oni robią szkolenia dla innych lekarzy i na genetyczne usg to wszyscy tam wysyłają. Lekarka super (też w ciąży lol, i byla z nią "lekarka-kursantka" też w ciąży). Pomierzyła wszystko dokładnie, nie mierzyła brzuszka tak wiecie, rozwijając takie kółko, tylko obrysowała ręcznie i wyszedł jej 35 tc, a młoda 2.8kg. Łożysko ok - III stopień, ale powiedziała że to normalne, przepływy wszystkie w "dziecku" i w pępowinie w normie - jeden jej się coś nie podobał, ale potem zmierzyła ponownie i wyszło super. Generalnie powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić, jak najbardziej kazała chodzić dalej na ktg. I też powiedziała, że te usg się mylą jeśli chodzi o wagę +- 400 g to trzeba zawsze założyć błąd, no i mówiła, że brzuszek jest najgorszy do pomiaru, bo kość to kość, głowa to głowa, a brzuch jest miękki i może się różnie układać. Generalnie odetchnęłam z ulgą, oprócz tego, że moje dziecko leży z twarzą w pępowinie i mam nową schizę, że się cała poobwija. Muszę się przecież czymś schizować :)

No ciesze sie ale to wczesniak bedzie jak nic ...jutro sie okaze

Leze i becze bo nie wiem co mam myslec przeciez to nie spelna 36 tydz
Ewa, w ogole się tym nie martw!! Ostatnio było głośno, że wypuścili ze szpitala w KRK wcześniaka, który urodził się w styczniu i ważył niespełna 300g i go uratowali (to ten szpital w którym leżałam).
Ze mną na sali była dziewczyna, której w skończonym chyba 36 tc zrobili nagłą cesarkę i dziecko nawet godziny w inkubatorze nie spędziło - wyszli normalnie do domu. To są niby wcześniaki, ale tak naprawdę często w ogóle tego po tych dzieciach nie widać!

Ostatnia edycja:
Do góry