reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
no właśnie miała mieć thriade dziś to badanie ale pewnie jak to u lekarza kolejka........

mi się cała ciąża dłużyła a teraz nie ogarniam że to tuż tuż......... a wiecie co moja koleżanka miał cc bo stwierdzili w tej prywatnej klinice że ma za małą miednicę za wąska w biodrach i dziecko nie przejdzie dziwne że wcześniej nikt tego nie zauważył :baffled:

Ja też mam jutro wizyte, mam nadzieję że wszystko będzie ok bo dzisiaj bardzo mi sie brzuch spina i strasznie mnie ciągnie w środku w pochwie pomimo brania nospy i luteiny. Mam nadzieje, ze to nie oznaką iż szyjka mi sie skraca bo szczerze mówiąc specjalnie nie ma sie co skracac a w piątek dopiero 35 tc.

Julia, kochany słodziak :-)
My jutro o 11 meldujemy się na patologii ciąży. Zobaczymy czy nas zostawią i przyspieszą termin cc, czy też w domku poczekamy do następnego piątku.

reklama
Jestem jestem :) Było trochę opóźnienie, a potem pojechaliśmy na zakupy itd. Generalnie byliśmy w dość takim renomowanym gabinecie w Krk, oni robią szkolenia dla innych lekarzy i na genetyczne usg to wszyscy tam wysyłają. Lekarka super (też w ciąży lol, i byla z nią "lekarka-kursantka" też w ciąży). Pomierzyła wszystko dokładnie, nie mierzyła brzuszka tak wiecie, rozwijając takie kółko, tylko obrysowała ręcznie i wyszedł jej 35 tc, a młoda 2.8kg. Łożysko ok - III stopień, ale powiedziała że to normalne, przepływy wszystkie w "dziecku" i w pępowinie w normie - jeden jej się coś nie podobał, ale potem zmierzyła ponownie i wyszło super. Generalnie powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić, jak najbardziej kazała chodzić dalej na ktg. I też powiedziała, że te usg się mylą jeśli chodzi o wagę +- 400 g to trzeba zawsze założyć błąd, no i mówiła, że brzuszek jest najgorszy do pomiaru, bo kość to kość, głowa to głowa, a brzuch jest miękki i może się różnie układać. Generalnie odetchnęłam z ulgą, oprócz tego, że moje dziecko leży z twarzą w pępowinie i mam nową schizę, że się cała poobwija. Muszę się przecież czymś schizować :)

No ciesze sie ale to wczesniak bedzie jak nic ...jutro sie okaze

Leze i becze bo nie wiem co mam myslec przeciez to nie spelna 36 tydz
Ewa, w ogole się tym nie martw!! Ostatnio było głośno, że wypuścili ze szpitala w KRK wcześniaka, który urodził się w styczniu i ważył niespełna 300g i go uratowali (to ten szpital w którym leżałam).
Ze mną na sali była dziewczyna, której w skończonym chyba 36 tc zrobili nagłą cesarkę i dziecko nawet godziny w inkubatorze nie spędziło - wyszli normalnie do domu. To są niby wcześniaki, ale tak naprawdę często w ogóle tego po tych dzieciach nie widać!

Ostatnia edycja:
Do góry