reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Hejka! My właśnie w trasie. Jedziemy na długo wyczekiwany urlop:-D
Moja je bardzo czesto, zwłaszcza ostatnio, co godzinkę albo i częściej, ale to wina upałów, bo nie je długo tylko chwilkę pociumka, nawet nie zje pełnej piersi. Pełną zjada może z 3 razy w ciągu dnia i 2 razy w nocy, z dwóch jeszcze nie je czasem jej się zdarzy, ale to tak raz na jakiś czas. I teraz je bardzo szybko, przedtem jadła 20min do pół godziny, a teraz 5-10min

reklama
Wenqing my jemy w dzień co ok 2 godz i jedno jedzenie to jedna cycka

Męczą mnie trochę nocne karmienia i myślę żeby Gucio jadł na noc butle z odrobiną kaszy może by go to dłużej trzymało

Moja je co ok 2 godz (w upały cześciej) i wydawało mi sie ze czesto ale widzę ze sama nie jestem...a z piersi jak długo jedzą Wam maluchy? Karmicie z jedej czy z obu? Bo moze po prostu za mało na raz zjada..?samaA w nocy budzi sie na jedzenie 1 czasem 2 razy, wiec na noc nie narzekam:)

Jak była mniejsza to jadła rzadziej ale dłużej, wiec wydawało mi sie ze teraz to często i ze moze jednorazowo zjada za mało, ale widzę ze u nas podobnie jak u was

hej
niestety nie wiem co u Was i ni doczytam...
dalej jesteśmy nad morzem..pogoda super..20-25 stopni, wiaterek..zero upałów no ok wczoraj byłą duchota bo 28..;-) ale na plaży extra..
mamy namiot i maluch w nim śpi , szum morza go usypia :-)

mamy sok jabłkowy za sobą-trochę wbrew mnie, bo chciałam pierw warzywa a nie soki no ale zatwardzenie się nam przyplątało :/ no i chyba dolne zębiska uderzają..chyba.. zobaczymy jak będzie w następnych dniach

starszak ma jak w raju
po za drogą ktora była dramatyczna to jest extra..
jednak 12 godz z dziećmi na przemian ryczącymi to katastrofa!! młodszy by spał ale starszy go budził bo albo ryczał albo rzygał i był dodatkowe postoje -_- strasznie daleko mamy..prawie 800 km .. :/ już wiem, że nigdy więcej autem z nimi :p :p samolot tylko ..

mamy jeszcze dużo w planach także nie wiem czy znajdę czas na forum :p
niech ktoś streści.. :p

Doli ja od siebie powiem ze z tym serduszkiem jest lepiej bo ten przewod już prawie sie zamknal, jeśli nie doczytalas ;) i moja już odkryła stopy oraz przekrecanie na brzuch :) we wtorek idziemy się ważyć.

W ogole to już ktorys raz mi wcielo posta... Pisze a jak potem wchodzę to okazuje się ze go nie ma...
A co do tego jedzenia to moja zjada z jednej piersi na ogół, tylko na noc po kąpieli dwie, a wczoraj to 3 razy jadła ! ;) czort maly nie chciala spac pójść ;)

Doli no współczuję takich przepraw z dziecmi a pogoda faktycznie fajna, nad morzem pewnie akurat ;) do mnie bys miala teraz blisko pewnie ;) gdzie dokladnie jestescie ?

Hej Dziewczyny!
Czytam Was, ale jakoś czasu ostatnio nie miałam, żeby popisać.
Pisałyście o jedzeniu - mój ostanio straaasznie często, dziś w nocy znowu co godzinę-dwie, masakra, aż się zdrzemnęłam z nim teraz, bo już nie wyrabiam. Starsza w p-kolu, to sobie szaleję:-D aż się zaczęłam zastanawiac, czy ten mój pokarm jest pełnowartościowy,je tak często, bardzo długi, a chudy, pewnie wkręcam, bo lekarka ( a w zeszłym tyg nawet dwie) nic nie mówiły.
za tydzień mam z Małym testy alergiczne metodą biorezonansu, dla wielu to szamaństwo, ale ja tam wierzę. Starszą homeopatycznie leczymy i kilka razy nas to od antybiotyku uratowało. Bardzi jestem ciekawa tych testów. i już u takiego malucha chyba będzie można coś robic, więc się baaaardzo cieszę!
poza tym stopy zjada (co do zjadania - właśnie wchłonęłam paczkę herbatników!!!) i próbuje na brzuszek się przekręcac :-D i do bużki wszystko pcha, dolne dziąsła białe i rozpulchnione bardzo.
Gdyby któraś z Was miała problem ze skóra dziecka (albo swoją), polecam olej kokosowy. Emolienty u nas nie dały rady (emolium), a po 4 dniach stosowania oleju jest duża poprawa, skórka jeszcze trochę sucha, ale jest lepiej.
Rehabilitujemy się nadal, w piątek znowu wizyta rehabilitantki, ciekawe, co powie.
a poza tym żyjemy spokojnie, w weekendy ciągle coś sie dzieje, z kimś się widzimy, gdzieś jedziemy, lubię tak :-)
no i chłodniej!!!
buźka, piszcie, bo nam forum wymiera;-)

Aneczka a moja za to spi w nocy ale pobudka o 7. I już spac nie chce ;)
U mnie na ta skórę pomogl krem z ziajki do skóry atopowej. I zastanawiam się czy mala ma skaze jeszcze bo w piątek zjadłam trochę nabiału i nic po niej nie widać a trochę tego było... Mój zaprosil mnie na kolację więc sobie pozwolilam troche ;)

Co do lazenia to ja też lubie, trzeba korzystać póki lato trwa ;)

reklama
Aneczka u nas mały był biorezonansem badany na alergie i też wszystko się sprawdziło ;)
A u nas na skórę pomaga latopic.

Znowu myślałam że małemu skaza minęła pozwoliłam sobie i mu wyskoczyło :( z opóźnieniem bo chyba po 2 czyv3 dniach ale jest i teraz coś zjadłam to sir wzmoglo. Ale ma wyraźnie mniejsze odczyny więc pewnie alergia sir zmniejsza :)

Do góry