reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Asia86wro ja sciągam w nocy mleko. Praktycznie każdej nocy raz.

No z tym kapiącym mlekiem to masakra :-/ ale wsumie wolę jak kapie niż gdyby miało brakować:)

reklama
no u mnie nie kapie - a raczej jak kapnie to tylko kilka kropel i koniec
i w nocy tez nie sciagam bo mala je co 2,5 godz nie mam co sciagac

mala biedna wczoraj nie spala za duzo i dzisiaj co 20 min czuwania juz marudzi ze spac chce ;)

Hej dziewczyny.
Poprzedni tydzień ciężki u nas , a brak czasu na forum tylko pogłębił dołka lekkiego. Zorientowałam się że go mam jak wczoraj się na starszaka wydarłam o pracę domową, al on taki kochany że koniec końców dogadaliśmy się że płaczliwy dzień mieliśmy. I sie pogodziliśmy ( Dostałam kartkę "koham cię :happy:)
Straszną matką jestem :baffled:.

Na początku tyg. zapalenie piersi złapałam, myślałam że z łużka się nie zwlokę, ale na drugi dzień gorączka zaczęła schodzić a mały współpracował więc obyło się bez antybiotyku.
A jak to przeszło to mały dostał kryzysu 3 tyg. i wisi na mnie prawie non stop. W sobotę na działce odstawił ryk brzuszkowy. chyba jednak nie mogę jeść wszystkirgo jak w niedzielę nie piłam soku jabłkowego to było lepiej :/
Moi rodzice też mają ake daleko i jeszcze tam plac budowy...

Lei mój też miał zaczatki, zauważyłam jak szczotka mu przejechałam po czole.. A tam dosłownie zlogi skóry... Wyczesuje i jest ok...

U nas działaka teściowej niedaleko ale żadko chodzimy bo bałaganu nie ma wręcz przeciwnie i starszy się nudzi już, jak był mniejszy to jeszcze siedział bo była malutka piaskownica. Chciałabym żeby się teściowa zgodziła na większą piaskownicę no ale traaaawa :eek::crazy:.

Doli i jak zdrówko wszystkich dzisiaj ?

Mój też ma jaką taką szorstką głowę na czubku :/

a u mnie pampersy mimo sporej kupy w nocy nie przeciekly :)
Moja na brzuchu ukogos to uwielbia i spac i lezec :)
U nas też jeszcze nie było kupy plecowe ( oby nie zapeszyć:-D)
Mati na brzuchu lub rękach śpi spokojnie jak tylko odłożę na płaski eto kwękanie od razu, jeszcze jako toko jak do bujaczka odłożę.

No wiem ale jakos wydaje mi sie za pozno i za duza na takie opatulanie... no nic damy rade ;)

U nas nie da się małego opatulić jak nie śpi bo się pręży i chce wyrwać ręce na siłe ale jak go opatulę chwilkę po tym jak zaśnie to śpi dalej i się tak szybko nie wybudza.

Karina jak już to 4 wygląda fajnie ale może jakaś mata z kopaczem.

I jeszcze mam pytanie do Was, odnośnie ulewania. Czy Wasze dzieciaczki ulewają tylko świeżym/ lekko przetrawionym mlekiem (a la twarożek)? Bo moja dzisiaj ulała takim bardzo gęstym i zastanawiam się czy to normalne...
Mateusz ulewa jak się pręży na gazy lub kupę i to w zależności od czasu od jedzenia mlecziem albo serkiem :baffled:.

Vesunna już się przytulacie ?:o to tylko ja mam stracha ?:D
My też czekamy.

Anniaa dobrze ze zapalenie przeszlo. Zla matka nie jestes, jak dziec nie slucha to nakrzyczysz bo przeciez nie pochwalisz, co zrobic.

Ja z moim od rana zalatwialismy w urzedzie cos i mala zostala z tesciowa, rano sciaglam mleko, karmilam mala z jednego cyca a drugi na odciagniecie zostawilam. Lecialo jak z prysznica:-D, odciaglam z tego jednego 150ml. Wy tez tyle odciagacie czy wiecej?
Ja normalnie to nie odciagam bo w dzien mala pije czesto a w nocy tez idzie wytrzymac.

Ale tu cisza ostatnio. Hello!!!!

hej

wprawiam się na samotną matke
jest cieżko
młode ma syndrom -rączki bo inaczej będe sie zanosił z płaczu
skurczybyk mały tak terroryzuje
z początku nie wiedziałam co to czy ból brzucha, czegokolwiek, głód, pielucha więc brałam ale jak poraz setny widzę, że z mega histeri na rękach w 3 sekundy robi się uśmiech i spokój to mi ręce opadają..więc walczymy
ryczy i do łóżeczka
w łózeczku ryczy to pieluchy na około, smok, tulenie, mówienie
co jakiś czas ryczy sprawdzajac jak nie przyleze od razu to spokój i śpi

TERROR LEVEL MASTER

nerwy mam w strzepach :/

Kuklaki ja tyle nie odciągam, tzn pewnie by było ale odciągam z 3 minuty i mam lok 30-40 ml i starczy bo mój i tak wiecej nie wypije naraz jako popitke po cycach w ataku histerii pt "musze sie nażreć pod korek "

Dziewczyny ja tak pilnie na szybko
Czy któraś ma laktator elektryczny medeli ???
Potrzebuje wiedzieć jaką ma moc
Na pudełku nie ma takich info
Tylko na sprzęcie
Pozdrawiam

Doli czyli maly sie wycwanil i cie wykozystuje. Oby sie szybko odzwyczail i byl spokojny.

Matik ja nie pomoge bo mam Avent.

reklama
Aniaa spokojnie każda ma prędzej lub później jakieś kryzysy i dołki niestety ale musimy sue jakoś trzymać, mamy dla kogo w końcu :)
Hmm mi sok jabłkowy nie szkodzi ani małej ale widzisz ja za to teraz brak nabiału a to to prawie wszędzie... I też nieco dobija bo tyle ci ja bym sobie zjadła a nie wolno..

Moja jak już zasnie to odkladam do lozeczka i rzadko kiedy się budzi

Do góry