reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Dziewczyny,
nie sądzę by to przez magnez Wam się przeciągało. Tym bardziej, jeśli już odstawiłyście. Ale nawet jeśli nie - to musiałybyście brać naprawdę końskie dawki, a w ciąży można brać nawet do 400-600 mg na dobę. Moim zdaniem wystarczy na około 3-4 dni przed terminem porodu przestać go zażywać - jeśli dawki są większe. Oczywiście nie jestem lekarzem, ale sądzę, iż jeśli ma dojść do rozwiązania, to i tak dojdzie ;) A do 41 t.c. to tym bardziej nie ma się czym przejmować ;)

Asia szkoda ze nie widziałaś dziś mojego ktg;) płaskie jak nie wiem:) a zaczęłam 41tc:)

reklama
Moje wczorajsze ktg tez było płaskie :D a jutro pewnie na ktg nie pojade bo M "wypełnia zobowiązania"....pojechałabym autobusem ale to 25przystankow i od domu do przystanku i od przystanku do szpitala jest kawałek i nie wiem czy nie padne po drodze...autobus w 41 tygodniu mnie przeraża...:o

no konskie dawki to mi tu kazali brać 1500mg magnezu ale działał powstrzymywał skurcze ale od 34 Zakazano brać zeby akcja mogła sie naturalnie rozwijać a organizm przygotowywać wiec te 200mg to pikus [emoji12]
powiedzcie mi dziewczyny czy te skurcze to takie ci do sekundy regularne ??? Jak je mierzycie ??

muminek,
a nadal bierzesz magnez? Ja przed terminem zamierzam odstawić, tak na wszelki wypadek.. Chociaż po tym, co piszecie, to zastanawiam się czy jeszcze wcześniej tego nie zrobić ;)

Pat,
też bym się do komunikacją miejską nie pchała tyle km ;)

reklama
Wreszcie dotarlam do domu po wizycie.

Na KTG jakies tam skurcze wyszly ale polozna stwierdzila ze to tylko przepowiadacze, zreszta i tak ich nie czulam wiec zero przejecia...
Ale za to ruszylo rozwarcie :-D jest na 3 cm :-D
No i pani ginekolozka sie pyta czy ma mnie zbadac delikatnie czy ma cos przyspieszyc, no to ja ze oczywscie poprosze wersje hardcore ;-) wlozyla swoje dwa grube paluchy, podobno to nie byl ten caly masaz szyjki tylko odkleila pecherz plodowy od macicy =-O stwierdzila ze moze jeszcze ew pecherz przebic ale to nie jest bezpieczne...
Troche krwi sie polalo i powiem wam ze pojawily sie skurcze i to nie byle jakie jesli chodzi o bol, tyle ze nieregularne a miedzy nimi Antosia niezle kopie...
Modle sie oby sie rozkrecilo...

Do góry