reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Neta, super, jaka duża dzidzia już!!! :-)

Ann 90 gratuluję magisterki, a jak po wizycie?

Myla, również gratulacje po udanych badaniach :-) też ciągle wcinam słodkie:szok:

Monis witaj!

Kajka znam ten ból... Piję siemię lniane budwigowe, 2 łyżeczki ziarenek zalewam szklanką ciepłej wody i piję po kilku godzinach - pomaga, choć nie zawsze. No i dużo warzyw i dużo wody.

Asiulka, wiem, co czujesz :-(ja w moje ostatnie urodziny miałam łyżeczkowanie... boli bardzo i już chyba zawsze będzie...

Natasza, w którym dokładnie tygodniu jesteś?

U mnie wczoraj obiad zainspirowany był tygodniem francuskim w Lidlu :-) czyli bagietka, muszle Św. Jakuba, serek kozi i krowi, sałatka, a dziś planuję makaron razowy z pieczarkami, cukinią, papryką i suszonymi pomidorami.

Dolories zjadlam odrobinke czekolady ale pewnie za malo...:tak:

Myla ciesze sie ze wszystko dobrze jest... :tak:

kajka a próbowalas pic 1 lyzke dziennie lactulozy?;-) jeszcze mozna napic sie wody przegotowanej rano na czczo.. ano faktcyznie no bedziesz miala duzo na glowie ale dzieci pomoga i maz i bedziesz miala latwiej :tak:

a tak PS kwasu foliowego to przecież można go brać do końca ciąży. W każdych witaminach dla ciężarówek on jest i nie trzeba zaprzestawać go brać, skoro jest w składzie gotowych witamin. Mi gin powiedział, że max dawka dzienna to !!!! 15 tabletek po 0,4 mg. !!!! Tak więc jak bierzesz 0,4 mg bo tyle najczęściej jest w witaminach czy jednym Foliku to przecież absolutnie się nic nie stanie !

Tutaj na tym zadupiu nie ma żadnego lepszego ginekologa. Ten jest z Nowego Miasta i tutaj przyjmuje raz w tyg. Nawet prywaciarze tutaj są do dupy.
Dodzwoniłąm się do genetyka i mam czekać na wyznaczenie terminu do niego albo mnie wyśle do kogoś innego kto ma certyfikat z genetyki z Londynu.

Dolories ja się nie martwie bo moje dzieciątko ma prawo być mniejsze. Nikt pod miarke go nie stwarzał. Tylko , że ja mam świadomość , że nie możliwe jest bym miała tydzień później owulacje. Dlaczego? Ano dlatego , że ja prowadziłam kalendarzyk , mierzyłam szyjke , temperature i śluz. 29 lipca miałam owulacje +- 1 dzień. Ostatni stosunek miałam 28 lipca. Gdybym miała tydzień później owu to musiałabym być wiatropylna bo plemniki przeżywają do 5 dni przy świetnych warunkach:-D co daje 3 sierpnia. 8 sierpnia miałam dodatni test ciążowy. Był to 10 dzień po wyznaczonej owulacji. Lekarz twierdzi , że owu miałam 5 sierpnia. :-). I stad te jego wyliczenia.

Moja kuzynka jest obecnie w 31 tc a usg wskazuje jej 33tc. Gdyby tak było to w ciąże zaszłaby w 1 dzień miesiączki:)
USG i lekarz mają prawo do błędów.

4321 witaj.

reklama
Jaga wystarczy, że gin źle złapie na ekranie i zmierzy za mało/za dużo i stad te różnice ;-)

u mnie to wielka niewiadoma kiedy co było :rofl2:

zjadłam właśnie z 0.5 l pomidorowej z makaronem...pyyyyyycha

Do góry