reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Wiem dziewczyny ze musi byc dobrze , ale ja i tak zostanę w strachu do końca ...
Mnie tez cycki bolą :-( , jak sie w luzku przekrecam to tragedia, najlepiej to w staniku spac haha :-)

Grubson - gratuluje serduszka :-)

reklama
Witam wszystkie przyszle mamusie,
odkad sie dowiedzialam, ze w kwietniu zostane mama podczytuje forum.
Troche boje sie za bardzo wkrecac i nakrecac bo dwie ostatnie ciaze poronilam w 6 i 10 tygodniu...mam wielka nadzieje, ze tym razem sie uda i jestem dobrej mysli.
ja testy robilam 3, 2 pierwsze wyszly baaardzo slabe, ledwo widoczne a juz 3 dni pozniej test pokazal kreche ciemna, ze az oczy zabolaly:-D
poza tym naleze do tych -NIEszczesliwych, ktore na usg musza czekac az do 20 tyg, a pierwsza wizyta u lekarz (ogolnego ) dopiero w 12 tyg....tak dziala system w Norwegii a tutaj wlasnie mieszkam.
no ale tak jak pisalam jestem dobrej mysli, wcinam kwas i staram sie myslec pozytywnie czego Wam wszystkim rowniz zycze :)
pozdrawiam

Hej Dziewczynki!
Ja jak zwykle z doskoku, pewnie jak córcia pójdzie do przedszkola, a ja na zwolnienie, to będę miała więcej czasu.
Doliores – brałam fluconazol, dopochowo clotrimazol + femigynazol. Lekami na gardło się nie przejmuj, na pewno nie zaszkodziły. A co do bladej kreseczki – ważne, że jest, w tę stronę testy się nie mylą J
Majdaczek – mnie ginka powiedziała, że hiv jest nieobowiązkowy, zależy od Ciebie. Ja chodzę też na nfz, po skierowania właśnie i od razu dostałam na hiv. Kłuli mnie dziś rano.

Patinha, Anuśka, Blomme – witajcie!

[FONT=&quot]Uciekam spać, dobranoc![/FONT]

Dzięki dziewczyny za powitanie.
Ja dzisiaj porobiłam badania, bo na pierwszej wizycie 11.08, już dostałam skierowania. Teraz wizytka 01.09.......strasznie się boję, że coś będzie nie tak.....

Ja też uciekam spać. Do usłyszenia. Dobranoc:-)

Grubson super wiesci! Oby tak dalej :)

Blomme witaj i gratuluje :)
Ja tez pierwsza wizyta z usg w 20tc. Dlatego chodze prywatnie do pl ginki.
Aneczka wiesz cos nt gyno-daktarinu?

Bloome witaj :-)
Trzeba byc dobrej myśli, ze tym razem sie uda :-) bede trzymać kciuki. Ja mieszkam w Niemczech - gdzie system opieki zdrowotnej jest na 6 gwiazdek.

Grubson, uważaj na tego krwiaka, moj tez był malutki "nieznaczny", zagrożenia dla dziecka faktycznie nigdy nie było, bo na szczescie był tuz przy szyjce, ale ale, moj krwiak zgromadzil duzo krwi i jak zaczal sie oczyszczać, wyglądało jak masakra pila mechaniczna/kill bill.

Iza, no to juz sie wcale nie ciesze, jestem przerazona a najblizsze 2 tygodnie to bedzie koszmar, bo krwiak jest blisko zarodka..

No nie moze byc dobrze, ja *******e, mam juz dosc.. Jesli cos z tego bedzie to bedzie moje 1 i ostatnie dziecko, reszte adoptuje bo sie wykoncze.

reklama
krwiak jest miedzy pecherzykiem a ścianka macicy ;) to normalne ze jest obok zarodka teraz tylko pytanie czy sie wchłonie czy bedzie musiał sie ewakuować, czy sie rozrośnie, w raz z wzrostem embrionu czy sie przesunie nad czy pod /przy ujściu etc, napisałam ci o moim przypadku, ale moj mały był zupełnie bezpieczny, po tym jak pękło leżałam zeby nie doszło do odklejenia sie łożyska, generalnie w 16tc było juz po wszystkim. Miałam tez szczescie bo był tuz przy szyjce (wiem sry powtarzam sie) jak zaczelam krwawic (11tc) w szpitalu położna zaglądała i powiedziała ze ronie, po jakimś czasie przyszedł dr zrobic usg zeby potwierdzić a tu suprajs, młody zaczal tańczyć taniec robota i wysłali mnie do domu ;D
Napisałam ci zebys jednak nie bagatelizowala, bo mi nawet o tym nikt nie powiedział tylko w papierach usg było napisane, sama musiałam dzwonić i pytać o co chodzi...
tylko na siebie uważaj, nie nos ciężkich rzeczy, nie stresuj sie ( ja wylądowałam na ip w nocy po tym jak straciłam 2ga prace w ciagu miesiąca :/ ) no i lez i odpoczywaj ile sie da ;) potraktuj to jako mini spa do kolejnego usg.
Nalegaj na usg i kontrole krwiaka, pytaj o polozenie, wielkość, etc no i glowa do gory, napewno bedzie ok

Ja zawsze sobie mowie ze mądra mama to mama NoPanic ;)

Do góry