reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Genetyka w rostepach gra dużą role...ale slyszalam dużo opinii ze stosowany regularnie pomaga więc mam.nadzieję ze i dla mnie będzie ok :) chociaż problem z ta regularnością używania...:)

Zgodze sie ze genetyka ale i tez szybki wzrost masy... mi w 7 mc zatrzymala sie woda przytylam 8kg w miesiac! W 8 drugie 8kg a w 9 kolejne 3! W efekcie 27 kg! Z czego zrzucilam przy porodzie 5 kg a kolejne 10 w tydzien po porodzie nastepne kila w pol roku nie karmilam dlugo bo miesiac pokarm zanikl calkiem po mc. Smarowalam sie dwa razy na dzien ale ze ta woda sie zatrzymala i szybko na wadze przybralam rozstepy mam na calym brzuchu! Plakalam czerwone grube wielkie basiory nie dawaly mi zyc.. kupilam w aptece flissan czy cos takiego pomogl zredukowac do jasnych paskow.. przyzwyczailam juz sie do tego minelo 5 lat wkoncu nic mi nie pomoze a juz zamartwiac sie nie bede mezczyzna mego zycia mnie kocha i jestem i tak dla niego najpiekniejsza....

Ps. Dziewyny czy oprócz kwasu foliowego bierzecie jakieś witaminy? Ja piję Inofolic w saszetkach

Biore witaminki :)

I ja po wizycie Nasz robaczek ma 4,5 mm+ nogi i pykajace serce Na razie nie mierzyla tetna, bo jest za wczesnie, i tak spokojnie moglo jeszcze nie byc widac serduszka, bo dzisiaj dopiero rowne 6 tygodni ;) No ale jest <3

Oprocz tego mam jakiegos krwiaka, ale poniewaz nie krwawie ani nie plamie to raczej nie jest grozny.

Wizyta za 2 tygodnie, wtedy tez dostane skierowanie na badania, teraz jeszcze nie chcialam bo roznie moze jeszcze byc.

Oczywiscie cieszymy sie, ale tak ostroznie i nadal nikomu nie mowimy. Moze za miesiac, rodzicom ;

Iza, no to juz sie wcale nie ciesze, jestem przerazona a najblizsze 2 tygodnie to bedzie koszmar, bo krwiak jest blisko zarodka..

No nie moze byc dobrze, ja *******e, mam juz dosc.. Jesli cos z tego bedzie to bedzie moje 1 i ostatnie dziecko, reszte adoptuje bo sie wykoncze.

Gratuluje :) i nie martw sie bedzie dobrze wylezysz go i bedzie ok

A ja wczoraj mialam wizyte zbadal mnie stwierdzil ciaze dostalam skierowanie na usg w poniedzialek ide w srode wizyta i l4 odrazu konczy mi sie urlop a ze wzgledu ze to moja 4 ciaza nie pusci mnie do zlobka ... ogolnie piersi mnie bola troche plecy a tak to czuje sie ok...
Mam nadzieje ze sie nie obrazicie zalozylam nowy temat z brzuszkami... ja juz mam wilki brzucholek dzis wstawie pokazac ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuśki! Ale naskrobalyscie nie moge doczytać.. :-D

Wczoraj wróciłam z Gdańska, byłam na Justinie :-) Loty minęły szybciutko i spokojnie :-D Było swietnie! Wytanczylam sie i naspiewalam, czułam sie jak nastolatka :rofl2:

Co do Hashi (bo tez mam i jestem w szoku ile dziewczyn z tego forum!!) to ja zaszłam w pierwszym cyklu starań i teraz przez przypadek, także noe miało to wpływu zupełnie. Biorę dawkę 125 a na przed następna wizyta mam endo (maja w tej klinice) i sie dowiem co i jak. Przed poprzednia ciaza brałam 50 potem 75 w ciazy a po 100 i 125 także sie pogorszyło...

Ja smaruje sie bio oilem bo mam rozstępy z poprzedniej ciazy. Wyszły po spodziewanym terminie i mnie wkurzyło bo całe 40tyg nic nie miałam. Potem zaczął mnie siedzieć brzuch i wyszły :wściekła/y:

Ja tez tylko widziałam serduszko ale wizytę miałam nieumowiona tylko wciśnięta miedzy pacjentów także wiem, ze sie spieszyła ginka i tylko sprawdzała czy wszystko ok z maleństwem. A na następnej wizycie jej nie odpuszcze :tak:

Ostatnia edycja:
hej

grubson super, gratki :-)) to dlugo czekacie z nowiną, w sumie ja czekałam do 12 tyg , ale tylko dlatego, że chciałam w święta powiedzieć, weź wuluzj... ;-) meliska itp. serio, ale nerwami nic nie zmienisz, nic a tylko wpędzisz siebie w zły humor

blomme hej

aneczka dzieki ;-) jednak pewnie sama wiesz, że od czytania w necie można już zachorować i wkręcać sobie poważne rzeczy.. dlatego teraz ograniczam

anuśka będzie dobrze, musi!!! :-)

asiulkahej, już brzuszek??;-) szybko hehe

Witam w ten zimny i deszczowy dzień

Doliores jeżeli to by tylko ode mnie zależało to Ja bym już poszła. Nie czuję się na siłach, żeby pracować, a w ogóle boję się, żeby nie było powtórki z mojej drugiej ciąży, gdzie kilka razy coś podniosłam i wylądowałam w szpitalu z odklejaniem się łożyska i wielkim krwiakiem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ale strach pozostał.

aguśka przykro mi bardzo.

Tabasia mi też gin nie podała zbyt wiele informacji na temat mojej kruszynki, ale mam nadzieję, że nadrobi to na następnej. Powiedź mi, jeżeli chodzi o badania prenatalne, to jakie należy wykonać i jaki jest koszt?

Karina Ja powiem Ci, że byłam dwa razy już w ciąży i każda ciążą była inna, a mam dwóch synków. Teraz też wydaje mi się, że będzie inna, ale pewnie będzie trzeci syn, bo jak mamy już dwóch, to trzeci pewnie też płeć męska :-D

Pathina Ja biorę witaminy dla kobiet ciąży, gin na pierwszej wizycie pytała, czy biorę i powiedziała, że dobrze, że biorę od początku.

anuśka witaj i spokojne ciąży Ci życzę.

grubson jeszcze raz gratulację super wieści. A krwiakiem się nie denerwuj, napisałam Ci o nim coś na innym naszym wątku.

blomme witaj i powodzenia w ciąży.

aneczka Ja chodzę prywatnie do gin.

Doliores to ni chodzi o lekarza, bo jak byłam w poniedziałek, to gin od razu pytała, czy chce już L4. Chodzę prywatnie, płacę, więc nie ma wyjścia :-) Tu chodzi o pracę. Ja pracuję na poczcie, ale w prywatnej firmie, tzw. Agencji Pocztowej, jestem tu sama, muszę pierwsze porozmawiać z szefostwem jaka jest sprawa, potem muszą kogoś poszukać na moje miejsce, a Ja muszę go przyuczyć.

Hej Dziewczyny,

niestety nie mogę tak często do Was zaglądać jak bym chciała, Jak się czujecie? Mdłości się nasilają czy słabną?

Mam do Was ogromny prośbę, zbadajcie sobie tarczycę jeśli jeszcze nie miałyście robionych badań TSH, T3, T4, to bardzo ważne bez względu czy macie jakieś objawy czy nie.

Ja nie miałam kompletnie żadnych objawów, ginekolog niedawno zapisała mnie na badania, TSH wyszło 4,57, w ciąży prawidłowy wynik jest do 2,5. Dopiero rozpoczęłam leczenie, bardzo się boję, że to, że nie rozpoczęłam leczenia wcześniej miało jakiś wpływ na dziecko. Lekarz powiedział, że na razie nie może stwierdzić czy miało jakiś wpływ czy nie. Czy któraś z Was miała podobnie? że dopiero w czasie ciąży wyszła Wam niedoczynność tarczycy?

Pozdrawiam Was serdecznie!

Tabasia mi też gin nie podała zbyt wiele informacji na temat mojej kruszynki, ale mam nadzieję, że nadrobi to na następnej. Powiedź mi, jeżeli chodzi o badania prenatalne, to jakie należy wykonać i jaki jest koszt?

Karina Ja powiem Ci, że byłam dwa razy już w ciąży i każda ciążą była inna, a mam dwóch synków. Teraz też wydaje mi się, że będzie inna, ale pewnie będzie trzeci syn, bo jak mamy już dwóch, to trzeci pewnie też płeć męska :-D

Mi gin mówił ze samo usg w 11-13 tyg to koszt ok 250 zł jezeli z pappa i betą to ok 400-450 zł. Ale jezeli masz powyzej 35 lat to sie w prograł łapiesz i jest za darmo.

A co do tego ze po 2 synach i 3 sie pojawi - ja na twoim miejscu nie byłabym taka pewna :) moja przyjaciółka ma 2 synów (10 i 6 lat) i 3 wpadeczke - córeczkę w wieku obecnie 2 latek :)

Mila - to jest chyba badanie obowiązkowe - ja mam na skierowaniu. Moze w przyszłym tygodniu sie wybiorę (wizytę kolejna u gina i tak mam dopiero 24 września)
dokładnie mam morfologie i mocz ogólne, tsh, hiv i hbs, toksoplazmoze, oraz w zwiazku z konfliktem serologicznym w pierwszej ciązy - też badanie na "uczulenie na męża"

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o badania prenatalne to mam USG z NT 23 września, do tego test pappa, i beta.

Ja na szczęście za usg nie będę musiała płacić, ale za resztę już tak, cena to właśnie około 250-300zł za sam test pappa i betę, a cały komplet to ceny od 500 do 600zł (ceny z Warszawy).

Jednak wiecie, te badania często podają fałszywie pozytywne wyniki i to jest takie najbardziej denerwujące, można się niepotrzebnie przestraszyć, samo usg daje jakieś 60% szansy na stwierdzenie czy są jakieś wady czy nie, niestety nie pamiętam ile % wychodzi po komplecie badań. Myślę jednak, że na pewno warto zainwestować w te badania.

Słyszałam też, że niektórzy ginekolodzy na NFZ dają skierowanie na nieodpłatne badania, tylko trzeba poprosić, żeby napisał, że jest jakieś tam ryzyko ( którego oczywiście on nie stwierdził) i dzięki temu badania są finansowane przez nfz. Zawsze warto spróbować.

reklama
Hej!

Witam w ten deszczowy dzionek. Córcia z Dziadkiem soki robią, a ja mam chwilę, żeby się spokojnie pakować, bo jutro wyjeżdżamy na weekend do Inowrocławia. Ostatni wakacyjny wypad J

Tabasia – nie wiem nic na temat tego leku, nie pomogę.

Grubson – spokojnie, dobrze będzie. Najlepsze, co możesz dla dziecka zrobić, to wypoczywać i się nie stresować! Oglądaj komedie romantyczne albo inne głupawe filmy dla poprawy humoru J

Doliores – ja też chodzę prywatnie, ale w pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie i to był błąd, bo za wszystkie badania płaciłam, pod koniec ciąży za ktg i to w sumie sporo wyszło, teraz chodzę też na nfz, po skierowania, ale ‘słucham się’ mojej prywatnej ginki, mam do niej zaufanie i tyle. U mnie na nfz nie problemu, z dnia na dzień się można zapisać i nigdy nie czekałam dłużej niż pół godziny, więc jest ok.

Widzę, że ile lekarzy, tyle opinii na temat witamin i badań. Przeżyłam to samo z córcią jeśli chodzi o pediatrę. I doszłam do wniosku, że jak już znajdę lekarza, do którego mam zaufanie, to się trzymam jego opinii, bo inaczej zwariować można!

[FONT=&quot]Zajrzę pewnie wieczorkiem. Miłego dnia.[/FONT]

Do góry