reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia, a który tydz. Ciąży wyszedł Ci na usg? Ja z tego co liczę od owulacji to 29 sierpnia będzie ponad 5 tydz.

reklama
Patinha to mamy w ten sam dzień wizytę :-) a ja wyliczyłam, że u nas do zapłodnienia doszło akurat wtedy kiedy mieliśmy nasza 6 rocznice ślubu więc też podobnie hehehehehehe ;-)))

Powodzenia dziewczyny na wizytach! Tutaj normalnie usg robią w 12 tyg. Ale ja nie wytrzymam i muszę wiedzieć wcześniej, że wszystko ok!

Patinha powiedziala ze 5-6 tydzien. Ale sie zawiodlam bo przy pierwszej ciazy na zdjeciu z usg byl podany tydzien i dzien ciazy a takze termin porodu. Teraz nic, tylko pomiar 0.33cm.
U mnie owu byla tydzien wczesniej. No nic czekam na genetyczne i wtedy powinno byc juz wiadomo jaki dzidzius duzy :)

Tabasia może na usg było mało informacji ponieważ mieli słaby sprzęt... Ja mam nadzieje, że u mnie będzie widać już serduszko :)

Na usg robionym w pl (3t+2) tez nie miałam żadnych danych. Ale widac było zarodek. Usg datacyjne mam 1.09 wiec wtedy podadzą oficjalnie wszystkie terminy no i serducho bedzie słychać.

A dziewczyny pamiętajcie ze to wasza ciąża i macie prawo rządac np możliwości posłuchania bicia serca, i żadne historie typu to szkodzi dziecku nie sa prawdziwe, chodzi przeciez o 5-10sek i nikogo to nic nie kosztuje. Lekarze zapominają ze dla nas kazda taka wizyta jest wyczekiwana i przeżywana, a trzeba tez umieć upominać sie o swoje ;D

Ostatnia edycja:
Wlasnie nie Patinha. Bylam u tej samej ginki i robila na tym samym sprzecie wiec stad moj mega zawod ;) gdybym poszla do kogos innego to bym pewnie pomyslala ze tak mialo byc :))

Iza nie mieszkam w Polsce :)) hahaha puscilas tylko czesc posta i myslalam ze to do mnie teraz widze ze dokonczylas :))

Ostatnia edycja:
Ale wy rozmowne dzis

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408559871.103979.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408559871.103979.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 61
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1408559883.854397.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408559883.854397.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 62
Aaaaaa
Tekst mi wcielo :-(

Katastrofa na tym telefonie!
Doli- moje testy tez bladziutkie .., dopiero digitalny dał pewność. Dzis znowu marzne, az mi dreszcze przechodzą. Cos mi sie wydaje ze to bedzie chłopak lol , ciąża sie rożni od poprzedniej ...
Witam nowe mamusie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry