reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Zleży co ile te skurcze i czy regularne..bo jak np. Co 20 minut to jeszcze trochę czasu jest na kompiel i zebranie sił tak mi się przynajmniej wydaje i sluchajac z otoczenia to nie ma sensu od razu przy pierwszym skurczu jechać no chyba ze przed 36 tc to wtedy musowo!!

Marela dobrze ze wszystko po wizycie dobrze no i ten nieszczęsny cukier ok to super!! :-)

reklama
Dziewychy wy takie zakupy i przygotowania a ja nic,:eek:
Ja pierdyle... Ja mam lozeczko,becik i dosłownie parę ciuszkow. A i mate edukacyjna i termos do butelek bo ostatnio dostała.. Szał!

Marela ja też CC się boje. Wole rodzic naturalnie zdecydowanie! Zresztą u nas po CC dają ci czas na odpoczynek ??? I dziecko ci przynoszą na następny dzień. Ja chce mieć ja od razu przy sobie!

Myla w tym szpitalu co chcę rodzic to po cersarce 24h jest się bez dziecka, masakra !!
Myla wpadniesz w szał zakupowy i szybko nadrobisz:-) tylko tetaz chodzić za bardzo nie możesz!!

Ja też żyję zakupami. Dziś przyszła ostatnia przesyłka z ubraniami ze smyka. Ubrania mam już wszystkie...kupiłam też już kurtkę zimową:-) ależ moja córcia miała radości przy rozpakowywaniu zakupów, przeglądaniu ich.
w przyszłym miesiącu zacznę zakupy łazienkowo-chemiczno-kosmetyczne dla dzidziusia (i dla siebie do szpitala)....Też planuję zakupy zakończyć na ponad miesiąc przed porodem, a na miesiąc przed godziną zero - spakować torby. Lubię być gotowa wcześniej, wtedy czuję się bezpieczniej, wiem że nic mnie nie zaskoczy a jeśli nawet - to będę przygotowana.

Ostatnimi dniami jakoś zmęczenie mnie bierze. Budzę się i już jestem zmęczona.
aaa byłam wczoraj u gina. Wszystko ok. Szyjka piękna.Płeć nie zmieniła się. Pytałam go o coś na skurcze, to polecił magnez, Mówił że wapń nic nie da bo osoba w ciąży go wytrąca czy nie przyswaja..jakoś tak.

Kuklaki, nam połozna w szkole rodzenia mówiła, żeby do szpitala jechać dopiero, jak skurcze są regularne, co ok. 10 min. super, ze wszystko dobrze na wizycie :)

Myla, ja mam tylko te ciuszki, co w zakupowym i wózek z fotelikiem, więc mniej...

Karina, może tak jak dziewczyny mówią, Twój organizm zareagował tak na coś , co zjadłaś, a na czczo będzie lepiej :)

Leki na odchudzanie dla dzieci?? kto to w ogóle wprowadził i co za farmaceuci to sprzedają... Suplementów diety to w ogóle jest za dużo, ale nie myliłabym tego z braniem leków w ciąży. Suplementom tez mówie nie, a jak widzę reklamy tych leków na wątrobę itp., to aż mi niedobrze, ze zamiast nawoływać do zdrowej diety, to przekaz jest taki, że wystarczy zażyć tabletkę i mozna jeść cięzkostrawne potrawy, które szkodzą...

Aylin, Karina, to suszarki maja funkcję odkłaczania ubrań? a jak często trzeba filtry czyścić/wymieniać?

Babydust, gratuluję udanej wizyty i dużego dzidziusia :)

Doli, również gratulacje, Twój maluszek malutki nadal :)

Olusia, trzymam kciuki za dobre wyniki :)

reklama
Ja w sumie tez mam wszystko, zostawiłam o córci najlepsze ubranka takze cos tam mam. Moze sie jeszcze wybiorę na wyprzedaże to cos dokupie ładnego ale to juz z czystej przyjemności. W zasadzie tylko fotelik dla starszej musimy kupic i wyprać nosidlo, no i moze jeszcze stelaż od wozka do tego nosidła. Jeszcze pieluchy chce kupic tetrowe takie kolorowe dla obu dziewczyn bo starsza do spania sie wtula a sa juz sprane mocno i średnio wyglądają ;-)

Nie do mnie pytanie ale tez masm suszarke, ona jak kreci pranie to nagrzewa bęben i tak jakby rozpulchnia ubrania (dlatego sa miękkie a ręczniki puszyste) i wysysa to ciepłe wilgotne powietrze takze włosy, kurz, sierść, drobinki zostaja na filtrze, ktory sie czyści po każdym suszeniu, plus wylewa sie wodę.

Ostatnia edycja:
Do góry