reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

hej

Pat moj też mocno kopie :/ ale bardziej rękami/barkami aż wierci mi po szyjce, pęcherzu, nogi przy tym to pikuś..

Aylin co do odchudzania dzieci hmm..mam w rodzinie takie spasione grubaski im by sie przydało odchudzanie bo w wieku 3 lat dzieciak uda ocierał i nie był w stanie chodzić, ale syrop tu nie wiele pomoże jak w glowach rodziców siano

natasza mi mąż wczoraj mówi - a weź się spakuj, w sumie ma racje, róznie może być a lepiej mieć torbe własnoręcznie przygotowaną, także muszę dokupić koszule do karmienia do szpitala, majtasy cudowne i inne.. przykro mi z powodu babci :(

marela Twój blok teraz tak jak i mój :-) to samo mam naokoło :D co do skurczy i pędzenia do szpitala to ja miałam od razu częste wiec pojechałam a tam dupa, zero rozwarcia i innych, na ktg nie wychodziły bo to krzyżowe był :cool:a ja umierałam, ledwo doszła...odesłali mnie do domu i za 3 godz wrociłam lol

beyrunia hej

reklama
Doli - dokladnie. Odchudzanie dzieci nie polega na suplementach tylko na ograniczeniu chipsów, słodkiego a dorzucenue ruchu. Moja przyjaciółka odchudza syna. Ale tam jest inny problem - młody nie odczuwa syta i jadłby bez przerwy.

Dzień dobry :)

Jeszcze bardziej chcę mieć suszarkę... tylko jak ma się zepsuć zaraz po gwarancji, to szkoda by było :(

Karina, ja myslałam, ze dużo sierści jest od kota, bo już od kilkunastu lat (hmm... właściwie to prawie od 20 już...), przed każdym wyjściem muszę się skubać, pełno tego wszędzie, ale teraz jak mamy jeszcze psa, to widzę, ze sierść kota to pikuś ;) z psa wiecej wyłazi i są to toakie twarde, sztywne włoski, jakby z haczykami, które wszędzie sie wczepiają i fruwają, odkurzanie 2x dziennie...
Ładnie sie zmotywowałaś do zdrowej diety, powodzenia :)

Natasza, bardzo mi przykro z powodu babci :( trzymaj się...

Wiosna, fajnie, że już poczyniłaś takie powazne zakupy, wszystkie kupujecie juz zimowe ciuszki? ja sie boję, bo nie wiem, w jakim rozmiarze...

Beyrunia, witaj, oby już wszystko było dobrze :)

Magda, to dobrze, że wszystko jest ok :) a mężowi powiedz, zeby nie panikował, bo ma byc dla Ciebie ostoją, a nie podnosić Ci ciśnienie ;) chociaż Ty chyba masz niskie jak ja, z Tego co pamietam :-D

Wczoraj w szkole rodzenia były fajne ćwiczenia oddechowe i ogólne, mała sie bardzo rozkopała przy nich :-D za to po zajęciach z pielęgnacji noworodka mam niedosyt, albo jestem zbyt wymagająca, albo za mało pojętna, bo pokazanie po 1x jak sie trzyma dziecko, jak sie podnosi i jak obrócić do odbicia, to dla mnie ciut za mało... no cóż, będę ćwiczyć na żywym materiale...

Doli, pewnie, ze jest duzo dzieci otyłych, przede wszystkim z winy rodziców, ale takie maluchy, podobnie jak i nastolatki dietą dobraną przez lekarza trzeba odchudzać, a nie lekami... Przecież one rosną i ciągle sie rozwijaja, a ludzie na łatwiznę chcą iść, myslą, że łykną cudowny srodek i wszystko będzie dobrze... Szkoda tych dzieci, i tych zapasionych i tych odchudzanych bezmyślnie...

Ale co z tego że będą nawet to łykać jak dieta zostanie to sama. A w c wiele kobiet ma wpojone (przepraszam za określenie) wiejskie zasady "rośnie karmić podwójnie, by nie była lichota, a jak nie je chore od razu do łóżka rosół o inne tego typu rzeczy"
Lub rodzice pilnują by dziecko jadło prawidłowo pojedzie do dziadków na wieś i od razu tyje..

Milia ja kupuje ubranka do pól roku... (no dobra te komplety dwa które kupiłam są na roczek) pfzeciez allegro nie zamkną :)

Polecam filmy zawitkowskiego. Wpiszcie na yputube dzieci są ważne. Super pokazuje jak trzymać, kapac, przewijać.

Beyrunia życzę powodzenia nakarmić moja mloda :) hehe babcie juz dawno polegly. Ona na śniadanie je np jajko lub pól parowki lub 2 lyzki serka białego. I tyle. Ale na obiad 3 miseczki zupy. Bo to zupoholik jest :)

Ponawiam pytanie o termin z pierwszego USG

Kuklaki ja nie bylam pewna czy to napewno juz te skurcze, chcialam sprawdzic czy sa regularne czy np. po godzinie nie minał. Ja od poczatku mialal co 12 - 10 min ale nie spieszylo mi sie. Wytrzymalam w domu 5h i 1h drogi bo do szpitala 40km.
Berunia - witaj.

U mnie po cc dziewczyny odrazu miały dzieci

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin Twoja córa je jajka i ser biały??? Pozazdrościć, mój to francuski piesek, ani warzywa, ani nabiał, ani mięso zbytnio hehe

Myla jak tam?????

Do góry