reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Aa to w radiu, dlatego nie slyszalam...niektórzy rodzice odchudzaja swoje dzieci...to pewnie się kusza na takie *******y...

ja tez nie slyszalam o srodku na odchudzanie
ale ze tez ktos takie g... by kupowal to masakra :/ ja bym w zyciu nie odchudzala dziecka bez udzialu dietetyka a juz na pewno nie tabsami :szok:

Myla no wczoraj widziałam cebuszki na żywo nowe i stwierdziłam że już czas na zakup :)
Zarezerwowałam też wózek ok połowy lutego powinnam go mieć bo babka nie z Wrocławia ale będzie w lutym więc nie muszę nigdzie jeździć :)
No ja już taka jestem że wszystko muszę mieć zawsze wcześniej gotowe :) planuje na koniec lutego mieć wszystko gotowe a później już tylko leżeć pachnieć i czekać :-) jestem prawie pewna że urodze wcześniej może na koniec marca ??<szok >

DWa razy odpisywałam ;/ i 2 posty wcielo , jeden z tel wczoraj w nocy jeden z kompa mi mlody skasowal w poludnie ;/
Z tego co pamietam :
Doli super metraz i te balkony:-), my mamy 3 pokoje(50m) i gdyby nie to ze mamy super lokalizacje to na pewno bym zmienila. A tak to moj blok jest okrążony z 3 stron - przedszkolem, podstawówką i gimnazjum a z czwartej nastepny blok malutki i zaraz za nim stawik i las . Ale powiedzialam ze jak dzieciaki beda w gimnazjum albo pokonczą przynajmniej podstawowke to na pewno cos zmienimy, albo domek albo cos wiekszego w bloku.

Co do ktg - to ja pierwsze mialam w 34 albo w 35 tyg -wydaje mi sie ze w 35. Potem dokladnie w dzien porodu a potem mialam miec codziennie ale juz nie zdazylam i na szczescie bo to bylo cos okropnego. Nie znosilam lezec tak pod tym;/ .Dlatego tez na porod pojechalam prawie z 6 czy 7 cm rozwarciem i jak mnie polozyli to musialam lezec ok 2,5 h. Myslalam ze sobie pospaceruje a tu D....a. TEraz tez nie zamierzam jechac przy pierwszych skurczach bo nie wylezalabym dluzej a tak to w domu prysznic , spacer itp.
Anemone- nie wszystkie porody sa straszne , ja w szpitalu bylam od 5 o 6 mnie polozyli na lozko o 7 zaczely sie parte , a za 1,5 h maly byl ze mną. Gdybym umiala przec to o 7 juz by był. Dla mnie cesarka to ostatecznosc boje sie ciecia jak diabel swieconej wody:szok:, nawet krwi nie dam sobie z palca pobrac. A ze mna urodzily dwie inne babki po cesarce -ja wyszlam po 3 dniach do domu one niestety musialy zostac.

Ja wczoraj po wizycie -wszystko ok. Najwazniejsze ze cukier - ok. Bo dieta to dla mnie hardcore ;) . No a anemia dalej, hemoglobina wzrosła o jedną setną ;/. ZA dwa tyg USG . Trzecie i ostatnie.

Natasza - no i czego tak pozno mowisz ;/ wczoraj bylam w galeri ... teraz dopiero za 2 tyg moze . 40 km nie che mi sie jechac .
Za to ogladalam wozki - i polecali mi chico - lekki ale nie w moim guscie . Noi nie ma uzywek a nowego nie che bo spacerowke i tak mam wiec mi zalezy na gondoli i foteliku tylko.

Neta - ja akurat nie do konca sie zgodze ze to noszenie drzewa do lasu, bo mi 2 gin kazało łykać , jak mialam to plamienie w szpitalu tez . Mi np. wtedy lekarka powiedziała taki tekst - chce zostac pani na obserwacji ? ja pytam a czy to konieczne ? a ona ze nie, bo czy bede odpoczywac w domu czy u nich to tak samo, bo do 28 tyg to oni nie sa w stanie i tak uratować dziecka nawet jak bede lezec w szpitalu.

A co do lekow to ja jak boli to biore bez oporow ale mam swoje sprawdzone . Uwazam ze dobre leki nie wymagaja reklamy. A odchudzanie z tabletkami dzieci ???? Masakra to juz trzeba byc chorym na glowe !!! Ukrócic komputer , TV i zabrac dziecko na spacer, basen , piknik do lasu czy chocby boisko itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry