reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Olusia bo dla kobiet ciężarnych przyjęte są inne parametry...i z cukrem i w badaniach ogólnych moczu czy krwi. Niestety...ale już tylko 3 miesiące :)

reklama
Pisze na raty bo miałam na komórce takiego długiego porta i mi go wcieło wkurzyłam się
Margo nie wiem kiedy mnie wypuszcza z tego spa :)
Miałam dziś w końcu usg trochę musiałam być upierdliwa bo by mnie znów olali .. widziałam dzidzia ma ułożenie miednicowe waga 1.17kg :) i teraz tak rozwarcie na 2.5mm a szyjka 3.19cm i teraz nie wiem jak do tego podejdą bo według mojego gin szyjka miała 3.17cm a według nich w sobotę miała 3.7cm i nie wiem co zadecydują...
Ogólnie czuje się bez zmian tzn raz boli mniej raz bardziej... ale to leżenie jest wykraczające

ja spr. sobie glukoze i po przeliczeniu wychodzi, że mam 78 ( na czczo ) i i 90 po 2 godz ... także jestem w szoku bo dzień przed zeżarłam caą czekolade, dzemy itp. w obawie, że jak wyjdzie coś źle to, żeby smak pamiętać.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: u mnie norma na czczo jest do 90

natasza a ja wyrodna matka jestem bo chwaliłam sobie to, że mój syn umiał sam w wózku leżeć, na spacerach nie ryczał chociaż nie spał, krzywda mu tam nie była i w sumie z drugim też bym tak chciała a nie 24/7 na rękach :eek: no ale jak będzie to wyjdzie w praniu .. oby tylko zdrowe było, bez kolek i alergii .. i chyba chustę sobie jednak daruje bo rozwazyłam za i przeciw..najwyżej dokupie już po

Olusia może nie będzie tak źle? może powtórne badanie i wtedy ???

A jest to mozliwe ze moge miec taki cukier na czczo bo ostatnio duzo slodkiego jadlam? czy to nie ma znaczenia?

Doli a te powtorne to znow cala glukoze czy tylko na czczo?;-)

Ostatnia edycja:
Olusia z tym cukrem tak się nie załamuj jeszcze bo może dzień przed badaniem z czymś przesądziłaś i to nie koniecznie muszą być słodycze :) mogą to być owoce, soki, coś smażonego i wiele innych na pewno lekarz zajęci Ci zbadanie cukru jeszcze raz na czczo

Mi się wydaje że Szaj ma dobry poziom cukru na czczo

Doli ja absolutnie ale będę go nosić cały czas też zamierzam być z tych bardziej wyrodnych matek :) wystarczy że teraz go będę nosić 9 miesięcy :)
Olusia nie glukozy pić nie będziesz tylko mi ale wydaje że badanie z krwi
Doli a powinnaś sprawdzić godzinę po posiłku bo takie normy dla ciężarnych :)

Neta wydaje mi się że masz rewelacyjny wynik cukru !! Tylko pozazdrościć :)
Doli nie wiem tak do końca co to znaczy bo tu nie ma kogo zapytac :-/ ale ważne że się nie powiększa a z tego co słyszałam jak lekarka mówiła to praktykantow (5osób !! Masakra ) to nie wie do końca czy rozwarcie czy pęknięcie czy budowa taka i bądź tu człowieku mądry

Ostatnia edycja:
Doli mysle ze bede musiala powtorzyc badanie, przynajmniej na czczo... no zobaczymy co powie lekarz.. a odnosnie slodkosci to jadlam ostatnio duzo, bo mialam ochote...:tak:

natasza
dzieki...;-)

reklama
Mi ginka mówiła żebym najlepiej nie jadła od godziny 18 dnia poprzedzającego badanie. Ale ja nie wytrzymalabym i i tak jadlam :D

Do góry