reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

milia, no będzie trochę dzieci, 4 albo 5 :) a co do chusty, to ja też nie mam zamiaru cały czas małego nosić. kupiłabym ją głównie z myślą o tej podróży w czerwcu plus odprowadzanie Laury do żłobka, ona w wózek a mały w chustę. przy Laurce nie miałam, bo ją zawsze w wózku woziłam.

dygotka, chusta byłaby właśnie dla małego, także od urodzenia bym go przyzwyczaiła :)

margo, dzięki :) a wizyta z usg? takie kłucia, delikatne twardnienia itp to raczej normalne.

reklama
Hmm ja mam od początku wizyty co 3 tyg. Strasznie długo czekacie.

Doli - chusty polecam. Jak nie masz doświadczenia to kup na początek używane. Ja lubię dla noworodka elastyki. Bo die szybciej wiąże. Potem tkane lub nosidla ergonomicxne badz mai tai.
Milia - na początek jako pierwsze jeszcze bella. Poza tym superpharm wypuścili nowa linie pieluch life. Dla mnie lepsze niż dada.

A jeszcze chusteczki - pampersa nie kupujcie. Chemia, na chemi i chemia pogania. Jest taki blog prowadzony przez mamę i tak jest fajne zestawienie chusteczek. Nie mam jak wkleić ale potem podam. Srokao generalnie poleca rossmana, dade, fitti tez z biedny i huggies

Milia dlatego cieszę się że wizyta jutro więc zapytam lekarza.

Mila83 tak wizyta z usg. Do końca ciąży oprócz tego jutrzejszego będę miała jeszcze jedno pomiędzy 34-36 tyg. Co do pozostałych wizyt to w 32 tyg położna i później już prawie co tydzień też położna. Lubię te wizyty bo to taka mini szkoła rodzenia. Wizyty godzinne i dużo przydatnych informacji. Na kolejnej mamy rozmawiać o porodzie, ostatnio było o karmieniu piersią.
Trochę szkoda że usg jest tak średnio co 2 mce no ale jak mnie coś niepokoi to zawsze mogę umówić się na dodatkowe za dodatkową opłatą.
Cały ten pakiet mam prywatnie bo tak normalnie o ile wszystko jest ok to wizyty u gina nie ma. Tylko lekarz rodzinny i położna na przemian co miesiąc plus 2 usg w szpitalu (robione przez uprawnioną osobę ale nie lekarza). Tak więc wykupiliśmy pakiet prywatny bo inaczej to bym zwariowała w tej ciąży - koszt jedyne 3500 zł :szok:

Aylina ja przy pierwszym dziecku używałam chusteczek "bambino" takie różowe. Tylko na te mój mały wcześniaczek reagował dobrze i miałam jeszcze emolium emulsię do ciała bo dziecko miało strasznie wysuszoną skórę.

Bambino tez podobno średnie. Mowie o składzie bo nie miałam. Ja na poczatku pampersa uzywalam naiwnie myśląc ze jak pieluchy fajne to chusteczki tez. A tu sie okazuje ze nie. Najzdrowiej podobno wacik i woda. Ale to chyba jedynie dla ambitnych i wytrwalych

Hej słoneczka
Żyję jak widać marnie bo marnie ależyję. U mnie ciągle chorobowo , jak nie młody to ja. Do tego się remontujemy i na nic czasu nie ma. Niestety nie nadążę was nadrobić za żadne skarby ale obiecuję poprawę i codziennie grzecznie podczytać co piszecie by być na bieżąco.

napisałam na :ninja2:

margo a jakas paczka , żeby wysłać? zamówić przez internet??

ja polecam chusteczki z rossmana różowe - extra są, ale nie wiem jak dla maluzka bo stosowałam u starszaka po roku dopiero ..

Aylin, czytałam kiedyś to zestawienie. faktycznie, większość chusteczek to chemia niestety. ja już się przekonałam, bo jak nie mogę odczyścić stolika Laury zwykłym zmywakiem i wodą, to w ruch idą chusteczki i wszystko pięknie schodzi :) a ja kiedyś wycierałam jej tym buźkę :/ przy małym planuję tak jak mówisz, waciki i woda. no ale wiadomo na wyjścia, spacery, bez chusteczek nie da rady. ale będę się starać ograniczać.

Margo, to faktycznie malutko tych wizyt. nie dziwię Ci się że wykupiliście pakiet prywatny.

Mila słodycze i tego typu rzeczy jem rzadko bo jakoś ochoty nie mam...może święta i Sylwester tak na mnie zadziałały..a tak to jem normalnie ale wydaje mi się ze szybko przybieram...

Margo ja dzisiaj pytalam o te kłucia i lekarz powiedział że mały daje mi się we znaki bo szyjka długa i zamknięta.

Aylin moja przyjaciółka używa od 7mcy pampersa i mały nawet nigdy zaczerwienienia nie miał...ale może zależy tez od dziecka

reklama
Doli z paczką to problem. Kiedyś kupiłam dla mojego M trzy swetry i siostra mi miała wysłać to paczka została zatrzymana na cle i chcieli żebyśmy podatek zapłacili (wychodziło jak wartość swetrów) więc zrezygnowaliśmy, swetry wróciły do Polski i siostra je przywiozła. Tu sa takie głupie przepisy że jak coś kupujesz za granica co kosztuje więcej niż 150 zł to trzeba dość wysoki podatek zapłacić. Więc niestety....

Pat dzięki za info. Ja podpytam jeszcze gina jutro na wizycie.

Do góry