reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Dzień dobry :)

Szaj, kciuki za dobre wyniki :-)

Myla, dobrze, że nie wychodzisz sama, tylko z kimś "rozsądnym" :-D oby szybko udało sie załatwić sprawę.

Karina, no proszę, jaki obserwator ;-) podobno to normalne, że z kolejnym dzieckiem brzuszek może byc większy :-)

hej

idę dzisiaj do dentysty, nawet nie wiecie jak się ciesze :-D:-D

a taka anegdotka z wczoraj..
stoję w luxie do recepcji na wizytę, przede mną 6 osób, stoje w rozpiętej kurtce, żeby nie było, wchodzi babka w ciąży ( na oko 7, może 8 mc ) i co ? ludzie ją przepuszczają bez kolejki a ja se dalej stoje,lol..

milia no to chociaż co 3 bo ja co 4 :/ :/ ale oby do czwartku!!!!!!!! jak coś to mam jutro na 7 umowioną do luxmedu jakby się coś działo..ale oby nie..może brzuch teraz intensywniej rośnie:rofl2::nerd:

Margo sama szmulgowałam pampersy z Norwegii ;D ale nawet te niefirmowe były też dobre ;D ja nie wiem, mowią, ż eniby taki drogi kraj a ceny ma niższe, nie wspominając o stosunku cen produktów do zarobków :p

Kuklaki potrzebny nam bicz chyba, matka Myla sama ma problemy i musimy znależć zastepce!!

Aylin polecasz chusty ? nie mam dośw. z tym, jaką kupić czy w ogole kupować?

Olusia chyba troche wysoki ten cukier, co ??? dobrze, że z bąblami wszystko ok :-))

natasza pocieszę Cię, że po ur. syna mieliśmy w sali włączona jarzeniówkę wielkości masakrycznej calą noc, która migała!!!!!!!! obrzydliwe te paniusie, ble:eek: a co do dzisiaj to nie wiem sama..:nerd: myśle, że duzo odgrywa nasza psycha... :nerd:

sataga
kciuki za wizyte!!

Karina nie ma co, romantyczny ten Twój luby ;D

Doli w Norwegii na ogół ceny są duże ale to jest kraj który wspiera przyszłych rodziców i rodziców a u nas zdzieraja kasę na czym tylko mogą...pampersy, mleko..masakra

Doli a sytuacja w LM to najlepszy dowód na to że jesteś przechuda i brzuszek masz mini mini :D mnie tam w LM bez problemu rozpoznali jako kobietę w ciąży i puszczali :p no prócz jednej bardziej zaawansowanej pani...:D
Wgl jestem przerażona bo moja waga pokazuje 10kg więcej...mój gin chyba dzisiaj też będzie przerażony...dużo nie jem a tyje jakbym wpierdzielala jak głupia...:/

Doli, współczuję, trzymaj się dzielnie!
I nie przejmuj się, to jedyne plusy duzego brzucha w ciąży, za to Ty po ciąży szybko wrócisz do formy, a ona będzie dłuzej brzuszek gubić...
4 tygodnie to strasznie długo... ale w 3 trymestrze to już częstsze są wizyty na pewno :)

Odnośnie pieluch, to przejrzałam troche blogów i fora, zauważyłam, ze polecane są jedynie Pampersy Premium Care lub Active Baby (ale już nie Sleep&Play), a jako alternatywa jedynie Dada z Biedronki. Żadnej innej marki polecanej nie znalazłam, czy któraś z doświadczonych mam może sie wypowiedzieć na ten temat? Bo Dada maja zachecającą cenę w stosunku do Pampersów, myślicie, że można od początku stosowac, czy Pampersy są delikatniejsze i dla noworodka lepsze będą?

Pat, ważne, ze sie nie objadasz i to nie tłuszcz, dziecko teraz intensywniej rośnie, więc przybierasz szybciej, tak musi być. Kciuki za wizytę :)

Alez mnie muli, wstałam dzis o 5, żeby jechac do laboratorium (mąż mnie odwoził potem do domu i musiał zdążyć do pracy), piję kawę i czuję, że zasypiam i jakoś słabo mi...

U nas piec gazowy sie chyba zepsuł, ogrzewanie działa, ale od wczoraj nie ma ciepłej wody, niezaleznie od ustawienia tempetury... A zaraz po swietach był serwis na przeglądzie gwarancyjnym i niby wszystko ok, pewnie oni coś popsuli, bo od tego czasu ciagle musiałam do kąpieli podkręcać temp., bo za zimna woda była... no a teraz już tylko zimna :(

Ostatnia edycja:
Milia ja używałam z pampersa takich białych jedynek a potem Dady, zawsze mi ktos z Pl przywiezie albo jak jestesmy to kupuje 3 paczki. Jakos lubie te pieluchy. Nie sa takie perfumowane jak psmpersy, sa tak samo dobre i ponad 2 razy tańsze.

Mnie wczoraj wypizgalo na dworze, wyszłam sobie bez czapki i w cienkiej kurteczce i juz wieczorem gardło mnie drapalo, teraz dalej drapie ale czuje sie ok...zbieram sie do czosnku ale nie moge cos...:crazy: Kto polecał syrop z miodu i czosnku? JK to sie robi?

Pat socjal maja dobry dlatego tyle tam.....ekhm...emigrantów,... o ciemniejszym kolorze.. :p a co do wag to ciesz się, widać zachudzona byłaś!!!!!! :-)))) wg mnie wyglądasz na 5 mc ;-)

milia ciąża ciąży nie równa jak widać :p a ja nie mogę się doczekać biegania i jazdy na rowerze :-)) mam wielkie plany na lipiec/sierpień ale zobaczymy jak wyjdzie, co do pieluch to na piczątek pampersy biorę ( te zielone albo te białe :rofl2:) sleep & play podobno się "popsuły" jak używałam ich 3 lata temu to dawały radę, za to ja chwale sobię z rossmana ( ale nie każde, bo np. rozm 4 była sztywna i kiepska, za to 5 super i pieluchomajtki na noc dla małego też kupuje tam ) , nam dada przeciekały może to kwestia syna-corki, bo koleżanki z corami dade chwaliły a te z synami nie,

Lei wspołczuje, zdrowia!

reklama
Mam się cieszyć ze przytylam 10kg?:o jak teraz będziemy tych po 2/3kg to ja będę ważyć ze 20:o ale licze ze szybko zrzuce...:D

Ja na początek tez pampersy a później się zobaczy. Pampersy tez można w dobrych cenach dostać w takich sklepach jak selgros czy makro ;)

Do góry