reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia skoro masz jakieś wątpliwości to może umów się wczesniej do Gina ? Chyba ze u Was ciężko o wizytę...

Asiorek ttzymam kciuki żeby sir znalazła :) kot chyba szybciej wróci do domu niż pies ?

My jak mieliśmy bokserke to uciekła nam raz w swoim życiu...była zima, dupsko jej zmarzlo i wróciła skruszona :D od tamtej pory nawet głowy Noe wystawiała bez pozwolenia za drzwi mieszkania :D

reklama
Vesunna ja jakoś w środę idę do LM na te badanie ale nie zapisuje się. Lekarz z lm mi nic o zapisie nie mówił wiec pewnie nie trzeba bo to w sumie zwykle badanie, glukozy im może nie zabraknie :D a co do reszty badan to jak masz na skierowaniu to zrobią bez problemu, najpierw pobiora krew na morfologię a później zaczną z glukoza. Jak chodziłam na bobrowiecką to przychodziły kobiety na glukozę +inne badania.

Vesunna też tak myśle ze zrobisz te badania za jednym zamachem bo jedne drugich nie wykluczają.

Tabasia ja bym poszła szybciej znając siebie aby nie potrzebnie siebie i dzidzia stresować..będziesz spokojniejsza po wizycie..

Asiorek mam nadzieje że kicia szybko się znajdzie...

Karina do trzech razy sztuka może następna będzie dziewczynka:-)

Dziewczynki tylko ze ta polska lekarka bedzie dopiero pod koniec stycznia.
Za tydz mam tylko polozna wiec z nia porozmawiam. Ale coz ona mi powie? Nawet usg tam nie maja :/

Ta waga mnie najbardziej zaskoczyla... ale z mala musi byc ok bo czuje ze jest coraz silniejsza czyli musi rosnac. Achh ale sie wkrecam glupia!!

Tabasia, ale ruchy czujesz cały czas, prawda? To najważniejsze, a do lekarza pewnie, że lepiej pójść, po co masz się denerwować...

Asiorek, strasznie mi przykro, mam nadzieję, że się znajdzie - to wychodząca kicia?

Krew na morologię pobierają po prostu przed wypiciem glukozy.
A w Luxmedzie glukozę dają? nie trzeba przychodzić ze swoją?

Pat jesli mozna na wózek nałożyć to spoko jest :)

Tabasia zrób wizytę u kogoś innego narazie jesli jestes niespokojna ... Najwazniejsze ze sie rusza :)

Asiorek trzymam kciuki zeby kicia sie znalazła ✊✊✊✊✊✊

Natasza juz zostanie ta dwójka , ta stara jestem lol

Ja mam w czwartek glukozę ... Duzo tego trzeba pic? :p

Milia non stop sie malutka wierci.

Karina u mnie jest jeden polski gin i przujmuje 1-2 razy w miesiacu wiec nie mam do kogo isc.
Ale powiem za tydzien na wizycie u poloznej.
Brzuch od miesiaca przynajmniej mam wrazenie ze nie urosl bo jak sie schyle to wciaz widze "tam na dole".

Karina, u nas glukozy 75g, u mnie pielęgniarka rozrabia to w takim plastikowym jednorazowym kubeczku z wodą, cały jest do wypicia, mogłam przynieść cytrynę i wcisnęła mi sok z połówki.

Tabasia, to najwanżiejsze, że się rusza, jesteś cały czas aktywna, stresujesz się studiami, pracą, może nic nie przybrałaś, a dzidzia czerpie z Twoich zapasów.

Dzięki dziewczyny, to jutro pójdę :)

Karina, czytałam że to w 150 ml sie rozpuszcza tę glukozę, wieć jakieś 2/3 szklanki trzeba wypic.

Biorę cytrynę :)

reklama
Do góry