reklama
ja taki fotelik rozkladany na plasko mialam juz prawie 10 lat temu przy corce a potem syn w spadku mial i bylam mega zadowolona
ale tym razem sie zastanawiam nad takim bo to ze komfort jazdy w nim jest to nie mam watpliwosci ale w testach zderzeniowych bezpieczenstwo jest na 3 gwiazdki a ja wlasnie mam w planach wyjechac z maluchem w daleka droge w wakacje i troche sie cykam gdybym znalazla taki z bezpieczenstwem na 4 gwiazdki tobym sie nie wahala
pasy i zamocowanie fotelika tez nie neguje wszytsko sie super mocowowalo ale przy zderzeniu bocznym to ja juz go nie widze te wszystkie kubelkowe foteliki sa wlasnie tak produkownae zeby zabezpieczaly przed bocznym uderzeniem a w tym foteliku dziecko lezy na plasko i nic z boku nie zabezpiecza (oprocz wkladki dla niemowlaka)
ale tym razem sie zastanawiam nad takim bo to ze komfort jazdy w nim jest to nie mam watpliwosci ale w testach zderzeniowych bezpieczenstwo jest na 3 gwiazdki a ja wlasnie mam w planach wyjechac z maluchem w daleka droge w wakacje i troche sie cykam gdybym znalazla taki z bezpieczenstwem na 4 gwiazdki tobym sie nie wahala
pasy i zamocowanie fotelika tez nie neguje wszytsko sie super mocowowalo ale przy zderzeniu bocznym to ja juz go nie widze te wszystkie kubelkowe foteliki sa wlasnie tak produkownae zeby zabezpieczaly przed bocznym uderzeniem a w tym foteliku dziecko lezy na plasko i nic z boku nie zabezpiecza (oprocz wkladki dla niemowlaka)
Ostatnia edycja:
Renatka1982
Fanka BB :)
Ja kupiłam Maxi Cosi Cabrio Fix welurowy, nie mam do niego bazy, ale muszę sprawdzić na ile stabilnie siedzi przypięty w samochodzie.
Karinka, przepiękny Kubuś !!! W ogóle gratuluję synka !!! Widocznie nie doczytałam, myślałam, że będzie druga córcia, coś tak mówiłaś kiedyś (albo mówiłaś, ze chciałabyś drugą dziewczynkę)... hhhmmmmmm, nie pamiętam...
Fajny ten leżący fotelik, pierwszy raz o takim słyszę.
Karinka, przepiękny Kubuś !!! W ogóle gratuluję synka !!! Widocznie nie doczytałam, myślałam, że będzie druga córcia, coś tak mówiłaś kiedyś (albo mówiłaś, ze chciałabyś drugą dziewczynkę)... hhhmmmmmm, nie pamiętam...
Fajny ten leżący fotelik, pierwszy raz o takim słyszę.
Milia no właśnie nie wiem ..! Niby mam zaświadczeniem że nie ma przeciwwskazań ale przez te 4 dni się dużo zmieniło i teraz nie wiem ... ale jak teraz nie pójdę to już nie zdążę później ...szkoda mi tych zajęć typowo porodowych i odwiedzin porodówki ale zdrowie i bezpieczeństwo maleństwa jest najważniejsze
No właśnie, ale w ogóle możesz chodzić, czy musisz leżeć? No bo na razie możesz odpuścić ewentualne ćwiczenia i chodzić na wykłady, a najlepiej to dopytaj jeszcze swoją gin, nawet smsem. Ja w czwartek zaczynam i w pierwszym tygodniu jeszcze nie ma ćwiczeń, dopiero od drugich zajęć.
Niby nie mam nakazu leżenie ale mam dużo leżeć i się nie przemęczać jutro zadzwonie do tej szkoły rodzenia i zapytam bo jakby się okazało za dwa tyg np że nie mogę ćwiczyć to co nie mogła bym wogóle chodzić? trochę bez sensu..no ale zobaczymy co jutro mi powie polożna
A jak długo będzie trwać Twój kurs? Ile godzin dziennie?
Bo u mnie zaczyna się 7.01 a kończy 16.03 i dwa razy w tyg po dwie godziny (godz teorii i godz ćwiczeń )
A jak długo będzie trwać Twój kurs? Ile godzin dziennie?
Bo u mnie zaczyna się 7.01 a kończy 16.03 i dwa razy w tyg po dwie godziny (godz teorii i godz ćwiczeń )
reklama