reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Wybaczcie dziewczynki, Myla...ja wchodzę tylko na ten i ogólny, mam tyle okienek na kom pootwieranych, ze bym nie wyrobiła z kolejnymi! :zawstydzona/y:

Ja widzę, ze to stare rozstępy bo z lewej strony miałam dwa a z prawej kilkanaście i sie robią ciemne..boje sie tylko, ze sie rozejdą tak, ze beda blizny..w koncu jeszcze 4 miesiące..:szok:

reklama
Aylin widze ze Ty tez masz termin na 9-tego :)

Babydust nie jestes dziwna. Ja balsamow uzywam raz na ruski rok. Tylko ze u mnie to lenistwo bierze gore a pozniej to ze sie kleje i zanim wyschne to 5 minut minie... do tego mi zawsze zimno jak wychodze po prysznicu.
Gratuluje "cukrow". Ladnie sie pilnujesz :)

Magdalena uwazaj na siebie. Jelitowka w ciazy to koszmar.

Lei mi na razie nic nie wychodzi. W pierwszej ciazy przy +18kg tez zero. A smarowalam sie jak sobie przypomnialam. Teraz tez tak robie. Zobaczymy jak bedzie tym razem bo juz 7 na plusie...

Ile razy w pl pobieraja krew jak robia badanie na glukoze? U nas 3 razy (w szpitalu). Ale jak chodzilam do rodzinnego to mialam 2 razy tylko na czczo i po 2h.

Ja na glukoze ide 6 stycznia. Tu po 30 roku zycia dopiero obowiazkowa. Podobno jakas dobra pomaranczowa ;)

Z kupowaniem ubranek nie mam problemu bo nie mam czasu. Nawet o tym nie mysle. Po nowym roku powyciagam pudla z ciuszkami po synku i na pewno cos uniwersalnego sie znajdzie :)

Kocyki... no kupie moze jeden. Reszta po mlodym.

Butelek to mialam po kokarde. Ciagle jakies kupowalam i testowala. A to avent,tt,dr.brown... nie mam ulubionych. Teraz bede sie raczej za szklanymi chyba rozgladac.

Nasze przeddzkole to koszt 750...ale euro :/ przy dwojce 1300... ja musze wrocic do pracy,m tez sie nie zwolni,babcia daleko... musimy to jakos poukladac. Opiekunki odpadaja. Zle doswiadczenia.

Pat wspolczuje remontu. U nas jeszcze nie wszystko zrobione :( musimy pomalowac 2 pokoje,spizarnie i schody... teraz sie za to nie bierzemy bo farba do schodow za bardzo smierdzi. I wszystko takie niedokonczone...

Sataga duza corcia :)

Myla usmialam sie z nocnym jedzeniem banana i slepa cukrzyca :)) dobre!!!!

Ok. Na razie tyle ;)

Jeeeej dobrze ze skopiowalam przed wyslaniem bo by mi wcielo :/

wrrrrrrrrrrrrrrrrr................ zamieniam się powoli w dojną krowę. Miałam nadzieję, że w tej ciąży będę miała trochę dłużej spokój a tu już zaczyna cieknąć wieczorami...
no i oczywiście zaczyna się mój ciążowy koszmar- zgaga. Za pierwszym razem trzymała mnie do samego porodu...
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kilo! a że jestem niska to wyglądałam jak wielka armatnia kula. Łatwiej mnie było przeskoczyć niż obejść. W tej chwili jestem chyba na zero biorąc pod uwagę stratę kilku kg na początku. Tyję równo kilo co miesiąc.

Tabasia mi teraz też robili tylko na czczo i po 2 godzinach.

Ostatnia edycja:
Babydust to jest szansa ze zmieszcze się w 15 na całości jak się wezme rygorystycznie? Ale tak bardzo się trzymalas diety?

Tabasia no w końcu. Juz chciałam z biczem cie szukać.

Ja właśnie zjadlam nocnego banana ;)

Kurcze to mój problem ze przed snem robię sie mega głodna!!!!

Tabasia ja tak jak ty z tym smarowaniem jak mi sie przypomni, w ogole to tak ma nakupie kremow do twarzy do rak do ciala a pozniej stoja po rok albo wiecej.:no:
Drogie to przedszkole masz, a nie ma jakiegos panstwowego? albo to panstwowe takie drogie?:szok:

Dobranoc dziwczynki, milej nocy.

Kuklaki hahaha jakbym o sobie czytala z kremami :)) jedynie do twarzy uzywam systematycznie choc pod oczy juz nie.
U nas takie zasady sa z przedszkolami. A ceny uzaleznione od okolicy. Na wsi caly etat kosztuje polowe mniej
A my w miescie to dlatego tak drogo. Juz mam dosc tych przedszkolnych wydatkow ale dzieki temu mlody biegle nawija w dwoch jezykach. Zawsze sobie tlumacze ze to etap przejsciowy ;)

Myla z biczem? Mrrrrrrr...... :D
Ja wlssnie dotarlam do domu moze tez sie skusze na nocnego banana a nawet dwa :p

Nadrabiam was juz 2.5 h Jakos sie nazbieralo.odpisze tylko na to co zapamirtalam bo duzo tego byloo:)
Gniazdka- moje ulubione. Za innymi slodkimi typu paczek drozdzowka nie przepadam. Na szezescie najlepsze sa w lublinie a te u mnie srednie wiec sie nie obzeram czesto.
Butelek mialam 2 male i 1 duza i to za duzo. Mlody tylko cycek. Herbaty nawet z butelki nie chcial.

Kocykow - dwa. Jeden cieniutki drugi sredni. Potem dostalam taki gruby i wystarczylo. Mata na podlge , dwa rozki tez niepotrzebne bo nie bylo mowy zeby go zwiazac. To ma po mamie ja w spiworze nie wytrzymuje 5 min. Kiedys na pielgrzymce w lesie pod chmurka spalam jak pod koldra.
Zlobek - u mnie nie ma panstwowego. A prywatmy dopiero ze dwa lata temu otworzyli. Starszym opiekowala sie tesciowa ale wracalam do pracy jak mial 7 msc. Nianki nie dalam rady znalezc. Tylko ze ona 110 km od nas i od pon do piatku z nami. Teraz chyba oddam do prywatnego a do pracy wroce jak bedzie mial 1,5 roku.2 msc wychowawczego bo bez sensu wracac do szkoly w maju jak sie caly rok nie uczylo no i potem wakacje.

Trzecia noc nieprzespana syn mi sie rozchorowal. Panstwowo wezystko ok. Goraczka, bol glowy gardla kosci. Poszlismy prywatnie angina. Antybiotyk az na 9 dni. W samej aptece zostawilam prawie 200 zl. Terax sobie oboje lezymy:) mam nadzieje ze usnie jeszcze tej nocy.

A ja spac znowu nie moge a musze wstac o 5:30 :p

Marlea zdrówka dla synka :)
200 zł to duzo...., u nas w Niemczech nic sie nie płaci dla dzieci , wszystkie lekarstwa sa darmowe :) , ja to bardzo doceniam , wiem ze w Polsce bym nie przeżyła z Emily .. Podziwiam rodziców co tak muszą sami walczyć i placic ...

Mnie tez zgaga meczy i obudziła ..., mleka sie napiłam i jakos idzie :)

reklama
Karina racja, z tymi lekami to ogromna ulga, szczegolnie jak sie ma chore dziecko. Ja narazie tylko na czopki brałam recepty i krople do nosa i na kolki bo odpukać malutka zdrowa..

Wlasnie sie obudziłam bo mnie maz całował i głaskał po głowie, co go wzięło :-D i juz mi sie spać odechciało ;-)

Tak sie tylko zastanawiam czy gin usg mi zrobi czy moze jakis wymaz, no sama nie wiem. Tak w ogole to cieszę sie, ze mam tak blisko! :-D

Do góry