reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Olusia wszystko będzie dobrze :-) też się obawiam ze teraz nocka będzie z głowy..
Mam takie glupie pytanie..ale mnie meczy:-) czy bliźniaki są caly czas w tym samym miejscu? Tzn jeden z prawej strony drugi z lewej ? Czy mogą się zamienić miejscami? Nie śmiejcie się ale nie wiem..

reklama
Kurcze u mnie jakby wszystko było dobrze od początku ciąży to tez bym miała bliźniaki. Ale jedno jajeczko obumarlo i zostało tylko jedno. Olusia ja podobnie jak dziewczyny zzastanawiam się jak te Twoje dwa brzdace sobie radzą. Jeden ma mało miejsca, a tu trzeba się jeszcze dzielić :-D
Na samą myśl o piciu glukozy mnie trzęsie. Na szczęście można dodać cytryny to jeszcze jakoś pprzejdzie... i potem to czekanie buuu.

O matko nie mam chwili dla Was dziewczyny! :no: jak mi te dni uciekają, szok!!

Jutro mam tego nowego gina, no ciekawe co mi bedzie robił :confused2:

Aha i zapisałam sie w koncu na jakieś specjalne usg cycka bo mnie boli od lutego...odwlekałam tyle czasu ze strachu..no i tez mam stresik a na 22.12 mam wizytę :zawstydzona/y:

Ja pewnie teraz dostanę recepte na soczek z glukoza i zrobię jakos w przyszłym tyg. Ten co piłam w zeszłym roku był pyszny, borówkowy! :tak:

Dziewczynki jak tam wasze rozstępy, komuś cos wychodzi? Bo mi zaczynaja wychodzić te z zeszłego roku..jakby były pod skóra takie niteczki fioletowe. Mam nadzieje, ze sie nie rozejdą mocno!

Ja teraz sie pilnuje z jedzeniem..unikam prawie słodyczy..

Ostatnia edycja:
Le wszystko będzie dobrze. Może tylko jakiś kanalik mmlekowy się przytkał... tak się czasem zdarza. Trzymam kciuki, żeby było dobrze:tak:
Daj jutro znać po wizycie co i jak. MMoże będzie usg Ci robił? Ja mam na każdej wizycie usg, a teraz czekam na takie w 3d lub 4d :-D jestem ciekawa jak maluch wygląda.
zmykam spaćbo synek dziś cały dzień w domu był i dał mi czadu. Do tego musze się z nim jak z jajkiem oobchodzić bo nie chce tej jelitówki załapać.
Dobranoc! Spokojnej i przespanej nocy wszystkim życzę :tak:

Myla ja jem ziemniakki nawet calkiem sporo bo mi cukry ladnie trzyma :) duzo lepiej wychodze na ziemniakach niz na kaszach czy makaronie al dente
ale to co mi ladnie trzyma nie znaczy ze tobie bedzie ale bez glukomentru to ty jednak nie bedziesz w stanie wiedziec co mozesz a czego nie mozesz jesc :( podejdz do apteki czesto maja takie proomocyjne za darmo a po recepte po paski niech ci lekarz pierwszego kontaktu wypisze :)
bylam dzisiaj wlasnie u diabetologa i Pani doktor tez jest bardzo zadowolona z moich wynikow i powiedziala ze jak tak dalej beda sie trzymac moje cukry to mam przyjsc dopiero za 2-3 miesiace jak mi sie paski skoncza :) :)
no i mam dopiero jakies 3,5 kg do przodu :) jak na mnie to naprawde mega ekstra wynik bo w 1 ciazy +10 a w 2 juz mialam +13 na tym etapie :) no ale wtedy wlasnie obciazenie robilam dopiero ok 24 tc ciazy i dopiero wtedy zaczynalam diete :(

LeI mi tez spadają te dni... Gdyby nie telefon to tez.bym nic nie pisała pewnie :/
Czego się spodziewasz ze ci zrobi ten nowy gin??
Mi rozstepy jeszcze nie wychodzą tylko te z poprzednich ciąż które były tak pod spodniami znalazły sie prawie przy pepku... Ostatnio mi wyszły na końcówce a w 1 ciąży dopiero po porodzie,tylko na tulku mi wyszły szybko.

Babydust a gdzie w poprzednich ile przytylas od czasu jak przeszlas na dietę?

Myla w 1 ciazy po przejsciu na dietke do konca ciazy przytylam tylko 4,5 kilo a w 2 ciazy po przejsciu na diete 5 kilo :) czyli 1 ciaza w sumie +14,5 a w drugiej ciazy niestety +18 na finiszu

dobrze ze mam pod reka swoje karty ciazy to moge sprawdzac na biezaco bo tak to bym nie pamietala takich szczegolow ;):-D

ja po pierwszej ciazy nie mialam wcale rozstepow w drugiej wyszly mi na biodrach ale duzo i malych wiec nie sa jakies mega widoczne a teraz nie wiem czy te stare sa bardziej widoczne czy wylazly mi nowe ale na biodrach je widze ze sa :( wrrr a ja tak strasznie nie cierpie sie smarowac niczym na cialo bo nie lubie tego uczucia lepkosci zaraz po posmarowaniu , wiem ze dziwna jestem ale te nawet bardzo szybko wchlaniajace sie balsamy czy kremy sa dla mnie fuj , tak ze jak musze sie posmarowac to na kilka minut przed prysznicem i szybko zmywam :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry