reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Padam z nóg...Cały dzień odgruzowywalam mieszkanie, tak zapuscilismy łazienkę, że szok. Chyba ze 2 miesiące nie była sprzątania, bo to albo jedno albo drugie się źle czuło, albo w weekend nas nie bylo itd (nie, wcale nie robiłam tego, żeby uniknąć pisania magisterki :p zawsze podczas sesji egzaminacyjnej miałam taki błysk w pokoju i szafach, że mogłabym zdawać test białej rękawiczki u Rozenkowej :-D).

Dziewczyny, znacie jakieś dobre szkoły rodzenia w Krakowie? Musze się zapisać gdzieś tak od połowy stycznia, a jestem zielona w temacie...

Lei, wszystko możliwe, trzymam kciuki żeby lokator okazał się synkiem :-)

Mila, ja mam dziewczynkę, a cyce juz nie bolą rąk jak w pierwszym trymestrze...

reklama
Kajka no ja używam gaviscon ..., tez pomaga tylko na troche :(
Zobaczymy jak to bedzie pozniej ...

Myla zdrówka :-)

Ja bylam wlasnie na mieście i dostałam ataku kichania , az sie posiusialam :p , dobrze ze wkładkę mialam lol

Szaj gratuluje córki :-) ❤️❤️❤️❤️

Ja mam gorsza cerę od samego poczatku co jakiś czas mi się pryscz gdzies sypnie :/

Poza tym od początku ciąży bez przerwy TK mnie cycki boa ze momentmi to trudne do wytrzymania. W poprzednich ciazach mnie wcale nie bolaly.ciekawe od czego to zależy.

A ja mega chora,gardło zawalone i meeega katar...załamka...

Anmonne i caly czas był od was obrócony? I zrobił ci USG????

Wracaj szybko do zdrowia, grzej sie cherbatkami. Mnie cycki nie bola.

Dziewczyny, będzie córka! :-D zrobił takie zbliżenie na buleczke, że nawet ja wyraźnie widziałam wszystkie szczegóły, nic tu nie ma prawa się zmienić. Mała siedzi bardzo głęboko, tez wbijal mi głowice mocno, żeby móc dokładnie wszystko zmierzyć i zbadać. Dziecię na szczęście współpracowało i ładnie organy pokazało. Wszystko w porządku, 20 paluchow jest, serducho zdrowe 153 uderzenia na minutę :-D. Młoda ma ok 16cm i waży 360g.

Czas na zakupy :-D.

Gratulacje dziewczynki i ciesze sie ze wszystko w pozadku.

Marela a Ty ns co liczylas? Ja póki bułki mie zobaczę to die na nic nie nastawiam, moze jeszcze bedzie synek...

Moj ukochany wlasnie zmywa, on to mnie tak rozpieszcza :-D

Zazdroszcze meza, moj caly dzien w pracy, chyba kolo 23 wroci a jutro tez pracuje.
Mi lekarz powiedzial ze wyglada na dziewczynke ale bym sie nie zdziwila jak cos sie zmieni, bo przeciez nie mowil na 100%.

Ja dzisiaj sobie sprzatalam troszke bo lekarz pozwolil po malutku wiec sobie robie byle co ale staram sie nie przemeczac, przynajmniej nie siedze caly dzien przed laptopem bo juz jak zombi jestem, ostatnio jak chodze spac to az oczy czerwone cale.
Jak na sobote to duzo naskrobalyscie:tak:

Myla bidulko trzymaj sie jakos.
Goracy rosolek zjedz i witamine C.

Ja przed chwila sie polozylam to moj dzidziol mnie tam kopal leciutko, moje chyba slabo kopie przez to ze dziewczynka.

Lei ja wlasnie tez czesto z jednej strony mam wybrzuszenie przewaznie z prawej, teraz jak lezalam to tez:tak:

Kuklaki, Olga to faktycznie ładne imię, ale rozumiem Twój wewnętrzny sprzeciw, cięzko pogodzić się z tym, że nie można nazwać dziecka tak, jak się chce, na szczęście możesz zdrabniać, a Gusia brzmi słodko :-)

Myla, jak Ci nie przejdzie, to w poniedziałek leć do lekarza, tymczasem domowe metody lub sobie kup coś z tej serii prenatal dla kobiet w ciąży, to też na naturalnych składnikach, zdrówka!
Ja miałam gorszą cerę na początku, teraz jest ok, cycki też bolą, choć nie tak, jak na początku, a włosy jak zwykle słabe i wypadają, może to przez tarczycę...

Szaj, gratuluję córeczki! :-)

Karina, mam nadzieję, że teściowej szybko przejdzie i że nie będzie kwestionowała metod Twoich i zaleceń lekarzy/terapeutów, na pewno chce jak najlepiej dla Emily, tylko uważa, że cierpi jej autorytet...

Byłam dziś na dniu otwartym w nowym szpitalu i jestem zachwycona, przeszła tam większość kadry ze szpitala miejskiego, w tym moja lekarz prowadząca, mają intensywną opiekę dla noworodków, sprzęt najnowszy i nawyższej klas, sale przeporodowe 1-osobowe z fotelami masującymi dla partnerów, piłkami, workami sako, sale poporodowe 2-osobowe, wszystko nowe, czyściutkie, łazienki lux, personel bardzo symatyczny i dostaliśmy 30% zniżki na szkołę rodzenia! zmierzamy zapisac się na styczeń :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry