reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dokładnie Pat , musiałabym zrezygnować z pracy zeby moc robic to wszystko co trzeba .., a ze ja jedyna pracująca nie idzie ...
Zobaczymy jak następne dni zleca ...

Kuklaki :) dzieki

A Olga nie jest brzydkie imię, ale zawsze powinno sie podobać obydwojgu rodzicom :tak:

Ja sie ciesze ze moj do mnie trzyma w sprzeczce z Teściowa :) :tak:

reklama
Właśnie znalazłam w internecie, że od 1 stycznia 2015 r. zgodnie z nowym prawem o aktach stanu cywilnego będzie można nadać w Polsce obcobrzmiące imiona - może przyda się którejś mamie taka informacja?

"Ustawa pozwala na nadawanie dzieciom imion obcych, co szczególnie ważne dla małżeństw mieszanych i imigrantów, uzyskujących obywatelstwo polskie. Nadal nie będzie można nadawać dzieciom więcej niż dwóch imion, imion zdrobniałych, a także ośmieszających lub nieprzyzwoitych."

Karina, współczuję nerwów z teściową... Zwłaszcza, że chodzi o dobro Twojego dziecka....

Kuklaki, masz prawo do buntu... Matko, jak bym miała nazwać swoją córkę imieniem teściowej to chyba w ogóle na co dzień nie zwracałabym się do własnego dziecka po imieniu.... Z teściową mam baaardzo mało ciekawy kontakt....
Choć imię Olga jest ładne, ale chodzi o to ale... Twoje dziecko-Twoja decyzja i tak powinno być... Czy każda wnuczka Twojej teściowej będzie miała jej imię???

Satag bedzie dobrze nie denerwuj sie.

Oltama witaj. Tylko pierwsza jak zrobie druga to sobie bede mogla wybrac imie, ale nie wiem czy jak brat mojego bedzie mial corke to tez Olga?
Najbardziej wlasnie to jest wkurzajace ze potem pol rodziny ma to samo imie.

Tak trzymajcie laseczki, wmawiajcie mi ze to jest super imie:-D:-D:-D

No super super...ale ja bym tak nie nazwała...haha :D nie no może gdyby nikt na mnie nie wymuszał to tak ale z przymusu to nigdy w życiu :p dobrze że w pl nie ma żadnych takich chorych zwyczajów...ojciec mojego M to kiedyś mówił, że by chciał żeby jego wnuk nazywał się po jego dziadkach Hipolit (!!!!!!!!!) albo Jan a wnuczka Maria po matce...ale powiem Wam szczerze, że nie chce nazywac dziecka po kimś z rodziny bo tak naprawdę nazywając dziecko imieniem np.dziadka mojego M czułabym że mogę zranić dziadka mojego...a nie dam dziecku kilku imion żeby każdy się cieszył. Zresztą...Hipolit? Blagam...

Aylin mi nic nie wypada ale mam wrażenie , że dosyc wolno rosną..może brakuje Ci witamin

oltoma hej

Karina wspołczuje, pewnie sama uważa, że wie wszystko najlepiej, tyle, że zamiast pomagac dziecku w rozwoju ona pewnie chce dalej robić to co robiła nie idąc tym samym na przód..

sataga trzymam kciuki! na którą masz?

Kuklaki dobrze, że to nie jakas nie wiem Archimedesa czy co, nie wiem jakie tam imiona macie, ale Olga nie jest złe ;D fakt jest takie twarde, mocne dla malej dziewczynki ale Ola można mówić chyba? :p

Pat jak dla mnie to ewentualnie można tak dac na 2 imię dziecku po babci czy dziadku..chociaz moje dzieci nie będa miały takich imion po nikim

reklama
Do góry