reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Dziewczyny a jak stan waszych włosów? W pierwszej ciazy miałam super. A teraz wyłażą garściami. Masakra. Nosze juz tylko zwiazane bo inaczej były dosłownie wszędzie. Za tydzien kolezanka fryzjerka wpada i scinam o połowe....

Witam wszystkie mamy ;o)
Mam na imię Gosia i spodziewam się drugiego dziecka.
Podczytuję sobie Was od kilku ładnych tygodni. Raz nawet napisałam tu na forum, ale gdzieś wcięło mój post. Może tym razem się uda.
Najgorętszym tematem wzbudzającym aktualnie wiele emocji jest tutaj płeć Waszych pociech. ( u mnie z ostatniego USG 13 TC wyszedł chłopiec - ewentualne potwierdzenie lub nie - będzie mam nadzieję 15 grudnia w 22 TC- tak się ten czas wlecze...). A wczoraj mój mąż przyniósł "sensacyjną" wiadomość od naszych znajomych, którzy spodziewają się kolejnego dziecka. Mieli wczoraj drugie usg i dopiero teraz (11-13TC) lekarz dopatrzył się, że będą mieli bliźniaki! Lekarz - ten sam co przy pierwszym usg powiedział, że wcześniej nie widział! Jak to jest możliwe??? Skoro w dzisiejszych czasach są takie "pomyłki" to co dopiero pomyłki przy podaniu płci :-)

Dobry :-)

Natasza mała lepiej , a u mnie cholerstwo sie trzyma , na dodatek mam opryszczkę :szok: wulkanus lol

Lei to zmień gina , gdzie problem? No ja jestem ciekawa wtorku , czy lekarz mi po kieszeni bedzie cisnol, czy na ubezpieczenie wezmie ( co musi).

Oltoma witaj :)

A ja sie wczoraj z Teściową pokłóciłam :szok: :(
Od jakiegoś czasu dziwnie sie zachowuje przy terapeutach od Emily, jak oni cos mówią co trzeba robic ( po tym jak jej przetłumaczę) zaczyna kręcić głowa i miny robic jakby oni głupi byli czy cos ..., wczoraj była logopedka u nas i mówiła zeby Emily oddzielnie dawać jedzenie w kawałkach i zmiksowane zeby wiedziała ze to do gryzienia jest itd. A ona prawie ja wyśmiała ... I jak tu sie nie zdenerwować? Powiedziałam jej zeby tego nie robiła bo ja die wstydzę , a ona sobie ubzdurała ze ja sie jej wstydzę ... Co za teściowa :( . Pozniej mowie jej ze tak lepiej dla Emily ze to jej pomaga w rozwoju i ona tez tego nie widzi, to jej mowie ze ja hamuje w rozwoju jak tak robi .., następny foch .. Od wczoraj z nia nie gadałam ...

Karina wiesz jak to jest...teściowa z tego co mówiłaś siedzi z Emily najczęściej wiec podejrzewam, że sądzi ona że wie najlepiej co dla Emily dobre...z tym, że choroba malej chyba nie pozwala na to żeby to ona decydowała o tym jak się nią opiekować... Tutaj chodzi o dobro Twojego dziecka więc nic dziwnego że się zdenerwowalaś...i na pewno się nie poddawaj i nie pozwalaj teściowej decydować !;) bądź dzielna kochana :*

A jakie to imie?

Aha i przytyło mi sie troche hyhy 5kg od poczatku. To sie w tych 11 nie zmieszczę raczej :-D

To imie Olga

Oczywiście wcielo mi posta :mad:.

Gratulacje dla tych, które już znają płeć lokatorów! Mam nadzieję dowiedzieć się o swoim co nieco dziś, wtedy też dopisze się do listy, bo chyba tego wciąż nie zrobiłam....Myla, nie bij!

Ja na razie 2,5kg do przodu, nie jest źle :-).

Co do porodu, to sama nie wiem, który wybrać, musze się zagłębić w temat i podjąć jakąś decyzję...

Do 16 grudnia musze oddać prace magisterską do promotora..jeszcze około 40 stron do napisania, zwariuje :-(. Po nocach chyba będę to pisać...

Szaj moze cie najdzie wena i napiszesz szybko, trzymam kciuki

Myla lista zatwierdzona :) faktycznie więcej chlopaczkow.
Kuklaki a jak ma na imię teściowa? Bo na liście masz Olga wpisane. Jeśli tak to mi sie bardzo podoba.
Szajs współczuję tej magisterki, ale patrzysz się i za 2 tyg już z głowy będziesz miała.

No wlasnie Olga, podoba ci sie? takie twarde troche jak niemieckie- Helga raus!!!

Moja włosy super... Aż jestem w szoku...:) gorzej zew nie tylko te na głowie super...brzuch mi się owlosil :(

Kurde pat mi to tez sie wydaje ze mi wloski powychodzily na brzuchu, musze to obserwowac:nerd:

Dobry :-)

Natasza mała lepiej , a u mnie cholerstwo sie trzyma , na dodatek mam opryszczkę :szok: wulkanus lol

Lei to zmień gina , gdzie problem? No ja jestem ciekawa wtorku , czy lekarz mi po kieszeni bedzie cisnol, czy na ubezpieczenie wezmie ( co musi).
Oltoma witaj :)

A ja sie wczoraj z Teściową pokłóciłam :szok: :(
Od jakiegoś czasu dziwnie sie zachowuje przy terapeutach od Emily, jak oni cos mówią co trzeba robic ( po tym jak jej przetłumaczę) zaczyna kręcić głowa i miny robic jakby oni głupi byli czy cos ..., wczoraj była logopedka u nas i mówiła zeby Emily oddzielnie dawać jedzenie w kawałkach i zmiksowane zeby wiedziała ze to do gryzienia jest itd. A ona prawie ja wyśmiała ... I jak tu sie nie zdenerwować? Powiedziałam jej zeby tego nie robiła bo ja die wstydzę , a ona sobie ubzdurała ze ja sie jej wstydzę ... Co za teściowa :( . Pozniej mowie jej ze tak lepiej dla Emily ze to jej pomaga w rozwoju i ona tez tego nie widzi, to jej mowie ze ja hamuje w rozwoju jak tak robi .., następny foch .. Od wczoraj z nia nie gadałam ...

Karinka dobrze ze juz lepiej z Emily, ty tez sie kuruj.
A jesli chodzi o tesciowa to nawet z najlepsza bywaja spiecia, nie przejmuj sie, przejdzie:tak:

Dzieki wszystkim za gratki:tak:

reklama
W sumie imię Olga nie jest najgorsze...moglas trafić gorzej. Ale jednak wkurzajace jest to ze ktoś narzuca Ci jak nazwać własne dziecko...i w sumie szkoda ze Twój partner tego nie rozumie...mógłby uszanować to że Ty tez masz jakieś swoje tradycje, obyczaje...

Do góry