reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

w mojej rodzinie nie było przypadków bliźniąt. natomiast siostra mojego męża jest z bliźniaczek, choć niestety druga dziewczynka była zbyt maleńka i nie udało jej się przetrwać. ale to było ponad 30 lat temu i do tego poród został wywołany przez błędy lekarza w 7 miesiącu.
w naszym przypadku ciąża mnoga musiałaby być przekazana "po kądzieli", bo to ja wyprodukowałam 2 jaja ;-) dzieci są w osobnych "workach" (tak się mówi?) i mają osobne łożyska, więc jest to najlepsza opcja z możliwych, bo nie będą sobie podkradać ;-)
i tak, spodziewam się, że będę mieć full roboty i... już się nie mogę doczekać ;-)

reklama
Doliores, no nie ogolnie za duzo, za duza zeby ogarnac i kazdej co s napisac:-)

Witaj Cateline :-)

Aylin, no to super, ze jest serduszko :-)

Trudne macie nicki;P

Tez mi przepowiadali blizniak, ale na szczescie jest 1 pecherzyk :-)

Witam Was Dziewczęta :-)
podczytuję wątek od początku, ale dopiero teraz postanowiłam "się ujawnić" ;-) a to ze względu na pytanie jednej z Was o torbiel. Ja miałam w poprzedniej ciąży, a w zasadzie przed ciążą, w trakcie i została mi do teraz. Dosyć duża, bo 4x4 cm, na lewym jajniku. Nic się z nią nie wydarzyło (choć mogła pęknąć w ciąży lub przy porodzie) i w niczym nie przeszkadzała ani nie przeszkadza. Ponoć mogła wpływać na owulację, na jej brak, ale ewidentnie nie, bo i poprzednio i teraz "zaskoczyło" w pierwszym cyklu :-) no! to mam nadzieję, że pomogłam :-)

A teraz o mnie, o nas :-) Mam na imię Kasia i jestem z Warszawy. Mam synka, który urodził się w sierpniu 2013 (IzaVarsovie - podczytywałam sierpniówki i pamiętam Was z Tadziem :-))) pozdrawiam Was serdecznie). Teraz jestem w 8 tygodniu, zaczynam w zasadzie ten tydzień. Udało nam się szybciej niż planowaliśmy. chcieliśmy zacząć się starać kiedy Synek skończy rok, tymczasem udało nam się 2 miesiące wcześniej, a do tego, uwaga! Spodziewamy się bliźniąt! :-) niezłe zaskoczenie :-)
12 sierpnia na usg widziałam 2 bijące serduszka :-) mam nadzieję, że nic się nie zmieni i w takim składzie, czyli 2+1 doczekamy do początku kwietnia, bo termin mamy na 5.

nie wiem czy przy moim rocznym wulkanie energii będę mogła się często udzielać, ale na pewno będę dalej podczytywać w telefonie. postaram się jednak jak najczęściej się z Wami kontaktować, bo jest to bardzo miłe :-)

jej, GRATULUJE dwoch bijacych serduszek !!! Witam serdecznie i dziekuje pieknie za mila wiadomosc- uspokoilas jak nie wiem co do tego torbiela. :) macie racje lepiej nie zamartwiac sie :*

Malutka nie przejmuj sie, tak jak pisałam, trzeba obserwować. Głowa do góry. Ja czekam na moja kolej ale stres!

co racja to racja, nie bede zachodzic w glowe i tak wszystko o góry zapisane :)

malutka no dokładnie :D :D stres odstawiamy na boczny tor, ja żeby zająć głowę robie ciasteczka, sprzątam co wlezie i tyle. nic nie czytam już, co ma być to będzie, wiem, że to brutalnie ale czasami natura sama wie co robi... objawy ciążowe ja mam dalej, coraz nowsze i mocniejsze, @ brak, plamień brak wiec jest chyba dobrze...

no to chyba tez zaczne piec ciasteczka hehe przynajmniej troszke pojem :)

Serduszko bije dostałam progesteron dowcipnie ;)

gratuluje serduszka ! ja jeszcze troszke musze poczekac :)

Grubson, mi nikt bliźniąt nie przepowiadał, nawet nie braliśmy tego pod uwagę... stąd mega szok jak mój lekarz mówi: pierwsze serduszko bije, o tutaj, widzi pani? i drugie tak samo, jak dwa dzwoneczki! ;-))) zaskoczenie opadło i teraz tylko trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze

Cześć Dziewczyny,

Rama bardzo współczuję, nie wiem jak reagowałabym na Twoim miejscu:(

Catelin bardzo zazdroszczę bliźniaków, ja miałam nadzieję na 2 dzidzie bo u mnie w rodzinie zdarzały się, ale niestety, będzie jedno:) oczywiście bardzo się cieszę.
Niestety u mnie w badaniach TSH wyszło podwyższone, dlatego zrobiłam kolejne badania i w środę się dowiem co dalej.

Pozdrawiam!

reklama
Gratuluje Wam wszystkim i życzę spokojnych ciąż :)
Czasem tu do Was jeszcze zaglądam ;)

Ja mam 12 letnich bliźniaków z 8 Kwietnia :) 2002
Wspaniałe bedzie zobaczysz :)

Do góry