reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

w mojej rodzinie nie było przypadków bliźniąt. natomiast siostra mojego męża jest z bliźniaczek, choć niestety druga dziewczynka była zbyt maleńka i nie udało jej się przetrwać. ale to było ponad 30 lat temu i do tego poród został wywołany przez błędy lekarza w 7 miesiącu.
w naszym przypadku ciąża mnoga musiałaby być przekazana "po kądzieli", bo to ja wyprodukowałam 2 jaja ;-) dzieci są w osobnych "workach" (tak się mówi?) i mają osobne łożyska, więc jest to najlepsza opcja z możliwych, bo nie będą sobie podkradać ;-)
i tak, spodziewam się, że będę mieć full roboty i... już się nie mogę doczekać ;-)

reklama
Doliores, no nie ogolnie za duzo, za duza zeby ogarnac i kazdej co s napisac:-)

Witaj Cateline :-)

Aylin, no to super, ze jest serduszko :-)

Trudne macie nicki;P

Tez mi przepowiadali blizniak, ale na szczescie jest 1 pecherzyk :-)

Witam Was Dziewczęta :-)
podczytuję wątek od początku, ale dopiero teraz postanowiłam "się ujawnić" ;-) a to ze względu na pytanie jednej z Was o torbiel. Ja miałam w poprzedniej ciąży, a w zasadzie przed ciążą, w trakcie i została mi do teraz. Dosyć duża, bo 4x4 cm, na lewym jajniku. Nic się z nią nie wydarzyło (choć mogła pęknąć w ciąży lub przy porodzie) i w niczym nie przeszkadzała ani nie przeszkadza. Ponoć mogła wpływać na owulację, na jej brak, ale ewidentnie nie, bo i poprzednio i teraz "zaskoczyło" w pierwszym cyklu :-) no! to mam nadzieję, że pomogłam :-)

A teraz o mnie, o nas :-) Mam na imię Kasia i jestem z Warszawy. Mam synka, który urodził się w sierpniu 2013 (IzaVarsovie - podczytywałam sierpniówki i pamiętam Was z Tadziem :-))) pozdrawiam Was serdecznie). Teraz jestem w 8 tygodniu, zaczynam w zasadzie ten tydzień. Udało nam się szybciej niż planowaliśmy. chcieliśmy zacząć się starać kiedy Synek skończy rok, tymczasem udało nam się 2 miesiące wcześniej, a do tego, uwaga! Spodziewamy się bliźniąt! :-) niezłe zaskoczenie :-)
12 sierpnia na usg widziałam 2 bijące serduszka :-) mam nadzieję, że nic się nie zmieni i w takim składzie, czyli 2+1 doczekamy do początku kwietnia, bo termin mamy na 5.

nie wiem czy przy moim rocznym wulkanie energii będę mogła się często udzielać, ale na pewno będę dalej podczytywać w telefonie. postaram się jednak jak najczęściej się z Wami kontaktować, bo jest to bardzo miłe :-)

jej, GRATULUJE dwoch bijacych serduszek !!! Witam serdecznie i dziekuje pieknie za mila wiadomosc- uspokoilas jak nie wiem co do tego torbiela. :) macie racje lepiej nie zamartwiac sie :*

Malutka nie przejmuj sie, tak jak pisałam, trzeba obserwować. Głowa do góry. Ja czekam na moja kolej ale stres!

co racja to racja, nie bede zachodzic w glowe i tak wszystko o góry zapisane :)

malutka no dokładnie :D :D stres odstawiamy na boczny tor, ja żeby zająć głowę robie ciasteczka, sprzątam co wlezie i tyle. nic nie czytam już, co ma być to będzie, wiem, że to brutalnie ale czasami natura sama wie co robi... objawy ciążowe ja mam dalej, coraz nowsze i mocniejsze, @ brak, plamień brak wiec jest chyba dobrze...

no to chyba tez zaczne piec ciasteczka hehe przynajmniej troszke pojem :)

Serduszko bije dostałam progesteron dowcipnie ;)

gratuluje serduszka ! ja jeszcze troszke musze poczekac :)

Grubson, mi nikt bliźniąt nie przepowiadał, nawet nie braliśmy tego pod uwagę... stąd mega szok jak mój lekarz mówi: pierwsze serduszko bije, o tutaj, widzi pani? i drugie tak samo, jak dwa dzwoneczki! ;-))) zaskoczenie opadło i teraz tylko trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze

Cześć Dziewczyny,

Rama bardzo współczuję, nie wiem jak reagowałabym na Twoim miejscu:(

Catelin bardzo zazdroszczę bliźniaków, ja miałam nadzieję na 2 dzidzie bo u mnie w rodzinie zdarzały się, ale niestety, będzie jedno:) oczywiście bardzo się cieszę.
Niestety u mnie w badaniach TSH wyszło podwyższone, dlatego zrobiłam kolejne badania i w środę się dowiem co dalej.

Pozdrawiam!

reklama
Gratuluje Wam wszystkim i życzę spokojnych ciąż :)
Czasem tu do Was jeszcze zaglądam ;)

Ja mam 12 letnich bliźniaków z 8 Kwietnia :) 2002
Wspaniałe bedzie zobaczysz :)

Do góry