reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Cateline a jaki miałas nick? KasiaB? Bo twojego zupełnie nie kojarzę a byłam tam moderatorem ;)
Po wizycie u położnej jestem mega podekscytowana, babeczka po 50ce, okazała sie super sympatyczna, bardzo nastawiona na naturę, bio i takie tam. Przygotowuje do "porodu bez stresu" metoda Julie Bonapace. I jest "na zawołanie", odrazu dała swoj nr kom, mam dzwonić 24/7 w razie pytań czy problemów.

Ja tylko nie rozumiem jak w pl wyliczamy jest termin ciazy. Bo tu stwierdziła ze wg okresu do zapłodnienia doszło ok 14.07 wiec poród bedzie 9mies pózniej- 14.04... Ale z tego co widze po waszych OM w pl termin miałabym ma pierwszy tydzien kwietnia...

Ostatnia edycja:
reklama
Na calym świecie z tego co sie orientuje termin ciąży jest wyliczany od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Bo do zaplodnienia wg wszystkich kalkulatorów u mnie doszli ok 17 lipca. Czyli termin wg twojej poloznej mualabym na 17 kwietnia.

A jaki masz termin?

Mowi sie ze raczej pewniejszym terminem jest ten z pomiarów usg bo owulacja jest "ruchoma" wiec nigdy dokładnie nie wiadomo.

nie było mnie chwilę i już dużo wpisów do nadrobienia :) tak jak obiecałam piszę: beta przyrasta prawidłowo :) w czwartek wizyta i czekamy na serduszko :)

Aylin – z kompa piszę. Gratuluję serduszka, ale super :-)
Doliores – ja od jakiegoś tygodnia mam smaki, ale codziennie na co innego. Strasznie śmierdzi mi kawa i wszystko co kokosowe. I mdłości, mdłości, mdłości... blee

Witam nowe Mamusie :-) i bliźniaki nam się pojawiły, wow. Ja się jednak cieszę, że jest jedno. Dobranoc, Dziewczynki, poczytam chwilę i spać.

Ale wy szybko piszecie hehe .
Lei ja jestem z Karlsruhe, a w Ludwigsfelde mam rodzine :-)
Bliźniaki - wow - gratulujeee :-)

Aylin – z kompa piszę. Gratuluję serduszka, ale super :-)
Doliores – ja od jakiegoś tygodnia mam smaki, ale codziennie na co innego. Strasznie śmierdzi mi kawa i wszystko co kokosowe. I mdłości, mdłości, mdłości... blee

Witam nowe Mamusie :-) i bliźniaki nam się pojawiły, wow. Ja się jednak cieszę, że jest jedno. Dobranoc, Dziewczynki, poczytam chwilę i spać.

jak czytasz nasze wpisy na forum to w okienku każdej z nas masz rózne ikonki. I w prawym dolnym rogu masz taką chmurkę z cudzyslowem. Klikasz na nią. Jezeli chcesz oczywiście zacytować. W ten sposób mozesz poklikac u kilku osób i na koncu kikasz odpowwiedz - zacytuje ci wszystkie wpisy i mozesz po kolei na nie odpowiadać.

Ale wy szybko piszecie hehe .
to sie dopiero rozwinie....

A któras pytała czy nfz czy prv - chodze na nfz. Nie po to odprowadzaja mi 1/3 pensji na wszelkie dobra tego państwa abym jeszcze je dodatkowo wspierała. Tym bardziej ze u mojego gina nie ma zadnej róznicy odnośnie traktowania pacjentek czy to "państwowych" czy prywatnych.
A dzis dostałam jeszcze pakiet startowy - jakieś gazetki, broszurki - 90% reklam czyli do kosza. Ale i np witaminy dla cieżarnych a miesiąc.
I zastanawiam sie teraz czy je brać, bo w pierwszej ciazy zgodnie z zaleceniem mojego gina nie brałam nic oprócz kwasu foliowego. A wyniki rewelacja

Ja to zawsze z telefonu pisze, wiec trudniej mi odpisać na poszczególne posty, polowe zapominam, ale zawsze wszystko czytam :-)

reklama
Do góry