reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Cateline a jaki miałas nick? KasiaB? Bo twojego zupełnie nie kojarzę a byłam tam moderatorem ;)
Po wizycie u położnej jestem mega podekscytowana, babeczka po 50ce, okazała sie super sympatyczna, bardzo nastawiona na naturę, bio i takie tam. Przygotowuje do "porodu bez stresu" metoda Julie Bonapace. I jest "na zawołanie", odrazu dała swoj nr kom, mam dzwonić 24/7 w razie pytań czy problemów.

Ja tylko nie rozumiem jak w pl wyliczamy jest termin ciazy. Bo tu stwierdziła ze wg okresu do zapłodnienia doszło ok 14.07 wiec poród bedzie 9mies pózniej- 14.04... Ale z tego co widze po waszych OM w pl termin miałabym ma pierwszy tydzien kwietnia...

Ostatnia edycja:
reklama
Na calym świecie z tego co sie orientuje termin ciąży jest wyliczany od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Bo do zaplodnienia wg wszystkich kalkulatorów u mnie doszli ok 17 lipca. Czyli termin wg twojej poloznej mualabym na 17 kwietnia.

A jaki masz termin?

Mowi sie ze raczej pewniejszym terminem jest ten z pomiarów usg bo owulacja jest "ruchoma" wiec nigdy dokładnie nie wiadomo.

nie było mnie chwilę i już dużo wpisów do nadrobienia :) tak jak obiecałam piszę: beta przyrasta prawidłowo :) w czwartek wizyta i czekamy na serduszko :)

Aylin – z kompa piszę. Gratuluję serduszka, ale super :-)
Doliores – ja od jakiegoś tygodnia mam smaki, ale codziennie na co innego. Strasznie śmierdzi mi kawa i wszystko co kokosowe. I mdłości, mdłości, mdłości... blee

Witam nowe Mamusie :-) i bliźniaki nam się pojawiły, wow. Ja się jednak cieszę, że jest jedno. Dobranoc, Dziewczynki, poczytam chwilę i spać.

Ale wy szybko piszecie hehe .
Lei ja jestem z Karlsruhe, a w Ludwigsfelde mam rodzine :-)
Bliźniaki - wow - gratulujeee :-)

Aylin – z kompa piszę. Gratuluję serduszka, ale super :-)
Doliores – ja od jakiegoś tygodnia mam smaki, ale codziennie na co innego. Strasznie śmierdzi mi kawa i wszystko co kokosowe. I mdłości, mdłości, mdłości... blee

Witam nowe Mamusie :-) i bliźniaki nam się pojawiły, wow. Ja się jednak cieszę, że jest jedno. Dobranoc, Dziewczynki, poczytam chwilę i spać.

jak czytasz nasze wpisy na forum to w okienku każdej z nas masz rózne ikonki. I w prawym dolnym rogu masz taką chmurkę z cudzyslowem. Klikasz na nią. Jezeli chcesz oczywiście zacytować. W ten sposób mozesz poklikac u kilku osób i na koncu kikasz odpowwiedz - zacytuje ci wszystkie wpisy i mozesz po kolei na nie odpowiadać.

Ale wy szybko piszecie hehe .
to sie dopiero rozwinie....

A któras pytała czy nfz czy prv - chodze na nfz. Nie po to odprowadzaja mi 1/3 pensji na wszelkie dobra tego państwa abym jeszcze je dodatkowo wspierała. Tym bardziej ze u mojego gina nie ma zadnej róznicy odnośnie traktowania pacjentek czy to "państwowych" czy prywatnych.
A dzis dostałam jeszcze pakiet startowy - jakieś gazetki, broszurki - 90% reklam czyli do kosza. Ale i np witaminy dla cieżarnych a miesiąc.
I zastanawiam sie teraz czy je brać, bo w pierwszej ciazy zgodnie z zaleceniem mojego gina nie brałam nic oprócz kwasu foliowego. A wyniki rewelacja

Ja to zawsze z telefonu pisze, wiec trudniej mi odpisać na poszczególne posty, polowe zapominam, ale zawsze wszystko czytam :-)

reklama
Do góry