reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

W pierwszej ciąży miałam cały czas szyjkę około 3 cm. Po prostu taką mam i nic na to nie poradzę. Teraz ma tylko 2,8 i jest pod kontrolą. Mam nadzieję, że jak ją sprawdzę na kolejnej wizycie to będzie taka sama. Jakoś nie uśmiecha mi się ciągłe leżenie... ale jak będzie trzeba to trudno.

reklama
Klaudia ja też :) tym bardziej, że święta się zbliżają a to dla mnie zawsze bardzo gorący okres :) Dużo roboty, stroiki i inne takie... W styczniu już mogę leżeć chociaż też nie za bardzo bo jeszcze w styczniu mam ostatni zjazd na studiach a i młodego ktoś musi z przedszkola codziennie odbierać i na zajęcia dowozić :) Ech jak mi przyjdzie leżeć plackiem to będę musiała kogoś do pomocy ściągać bo z M nie wyrobimy a rodzina 300 km od nas... Mam nadzieję, że jakoś dotrwamy jak najdłużej.
W sobotę idę do lekarza to się wszystkiego dowiem.

Ja mam jeszcze zjazdy do końca czerwca więc nie wiem jak bym to pochodziła a dojeżdżać muszę pociągiem... W środę idę do lekarza także mam nadzieję, że mi to sprawdzi bo tak to robi tylko usg przez brzuch...

Cześć dziewczyny, jestem tu świeża tak samo jak z moją dzidzią (pierwsza ciąża) trochę chyba wskakuje nie w temacie, ale chciałabym częściej tu bywać i dowiedzieć się dużo informacji od Was bo mam totalny brak wiedzy na temat ciąży, porodu, dzieci itp.. :-)

Postaram się wdrożyć w Wasz temat, żeby być na bieżąco :-) Jestem w 18 tyg ciąży, a termin porodu mam na 23 kwietnia.
Czytałam ostatnie Wasze wpisy i troche uspokoiłam się na temat pierwszych ruchów bo nadal jeszcze nic nie czuje, ale jestem dobrej myśli i na dniach zapewne poczuje pierwsze ruchy i kopniaczki :-)

Klaudia ja bym powiedziała. Ja juz sie nie pierdziele z lekarzami bo oni bogami nie sa i tez mogą cos przeoczyć. Ja mojego tez zmecze w czwartek, tzn ide do innego bo moja połówkowego nie robi a jak nie bedzie chciał to kogoś innego dorwę, nie wyjdę bez zmierzenia szyjki :-D

Ja mam do mojego tego teraz tyle pytań, że On chyba oszaleje! :D ale wolę się dowiedzieć od niego niż szukać odpowiedzi w internecie :p mam nadzieję, że mnie nie opierdzieli :D

Natasza dzieki :)
Tak jeszcze w szpitalu , pewnie gdzies do środy ...
Ja jutro pewnie podjade do mojego lekarza domowego .., niech sprawdzi czy to tylko przeziębienie czy moze cos poważniejszego ...

Gratuluje ruchów :) ❤️❤️❤️
Ja wczoraj serducha wyczuć nie mogłam, ale słyszałam jak sobie faluje i czułam jak sie rusza :)
A dzis i serducho koło pępka wyłapałam :happy:

Lei nie mierzył .., ostatnio podwozia wogule nie sprawdzał ..., ale 2.12 raczej zerknie :p chyba lol

Wjusts witaj :)

No ja z moim ginem bede wojowac zeby nic nie placic, skoro juz sam mi wpisał ciąże z ryzykiem ..., i ze względu na Emily ..., zobaczymy co powie ..,chytra nie jestem , ale juz 450€ zapłaciłam a nie powinnam i teraz wizyta screning organów koszt koło 200-240€ ..., a jesli ubezpieczalnia mowi ze ona to pokryje, tylko lekarz musi tak zrobić ... No zobaczymy :)

reklama
Az sprawdzić musiałam wpis w książeczce bo pamiętam ze mi szyjkę przed wylotem na urlop mierzyć miał. I tak - pierwsza wizyta mam 2,8 a w październiku 3.8 hmmm wiem ze w październiku mierzyl dluuuuugo i dokladnie. Wiec pierwszy pomiar chyba tak sobie zrobiony

Do góry